Sam & Max naar Virtual Console en XBLA (en Playstation Store)


Sam & Max zijn twee striphelden die vooral beroemd zijn geworden met hun briljante computerspel: Sam & Max Hit the Road uit 1993. Daarna is het lang stil geworden rondom de helden, maar vorig jaar is Telltale Games begonnen met het maken van een nieuw Sam & Max spel. Sam & Max: Season One wordt in korte op zichzelf staande hoofdstukken te koop aangeboden als downloads voor op de PC.

Interessant was het toen Telltale Games een tijdje terug advertenties begon te plaatsen waarin ze op zoek waren naar Wii- en Xbox 360-programmeurs, en in een nieuw interview wordt het bevestigd: Sam & Max komen ook naar de Next Gen Consoles.

We hopen het spel uit te brengen op allebei de consoles, via Live Arcade en via de Virtual Console — oh sorry! Ik bedoel op alle drie de consoles! Maar we beginnen met de Wii en de Xbox, zowel via hun online distributiekanalen als via de klassieke retail.

Interessant. De losse Sam & Max afleveringen worden dus aangeboden als downloads op XBLA en de Virtual Console (dat zou een primeur zijn voor Nintendo, dat tot nu toe alleen nog maar klassieke retro-games heeft verkocht via de Virtual Console) en uiteindelijk ook gewoon als fystieke schijfjes die in de winkel komen te liggen.

De nieuwe afleveringen werden tot nu toe allemaal enthousiast ontvangen, dit is goed nieuws voor Wii- en Xbox 360 bezitters… en uiteindelijk ook voor Playstation 3 bezitters, al is de deal met Sony zo te horen nog niet helemaal rond.

De nieuwe spellen zijn nog net zo grappig als de klassieker uit 1993. Hier is een filmpje van de eerste minuten uit Episode One. Kijk en lach en begin je alvast te verheugen op de versie voor jouw favoriete console. High Definitions graphics op de Xbox 360, of eenvoudige cursor-besturing op de Wii? Dat wordt nog moeilijk kiezen!

Bron: Shack News

Zie ook:
- Agatha Christie komt naar Wii
- Sony mag huilen, DMC4 niet langer exclusief

Lees ook:Met hoe weinig consoles lanceerde PS3 in Amerika?
Lees ook:Verkoopcijfers Virtual Console remmen af
Lees ook:Solid Snake loopt voorlopig nog niet over naar de vijand
Lees ook:Ook Duckhunt naar Virtual Console
Lees ook:Sony wil ook film downloads aanbieden op PS3

4 reacties op “Sam & Max naar Virtual Console en XBLA (en Playstation Store)

  1. maikeru

    aha, dit ziet er ook (wel een beetje) uit als een point ‘n click adventure. Zou dit genre (door de Wii) een nieuw leven ingeblazen worden???

      /   Beantwoorden  / 
  2. MNC

    Wacht… Krijgen we dus de nieuwe S&M episodes? Best stoer. Ik hoop dat ze niet te veel Points gaan kosten. En hopelijk kun je zo ook verwijderen en herdownloaden ofzo. Zal veel ruimte in beslag gaan nemen >_

      /   Beantwoorden  / 
  3. Niels de Rijk

    Fantastisch nieuws! Lucas Arts zal zichzelf wel voor z’n kop slaan. :-)

    Ik verwacht overigens niet dat S&M online zal worden aangeboden voor de Wii. Bij de Xbox 360 zou dat wel goed kunnen.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Cailin Coilleach

    OMG… /me wants!

    Ik heb de meeste p&c games vroeger nooit mee gemaakt, dus dit zou een leuke intro zijn. De dialogen helpen ook’n heleboel ;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.