Nieuwe screenshots en details GTA IV


Het Duitse tijdschrift Games Aktuell pakt stevig uit met negen pagina's Grand Theft Auto IV. Kinderen die goed hebben opgelet op school en Duits kunnen lezen zouden misschien beter de volledige scans kunnen bekijken en daar nog wat meer informatie uithalen. Iedereen die net als ik nooit iets heeft begrepen van al die naamvallen en rare vervoegingen klikt verder om alleen de plaatjes te kijken en de belangrijkste punten uit de tekst te lezen.


Omdat het volgens Rockstar tegenwoordig niet meer zo makkelijk is om zomaar in elke winkel een wapen te kopen (Michael Moore heeft tegen ons gelogen?), zullen de bekende Ammu-Nation winkels niet terugkeren in GTA IV. Spelers zullen andere manieren moeten verzinnen om aan wapens te komen.


De functie van de Taxi's is veranderd in deze GTA. Waar je vroeger nog taxi's kon stelen om vervolgens zelf passagiers te vervoeren, is het nu de bedoeling dat hoofdrolspeler Niko zelf als een passagier van de taxi gebruikt maakt. Het is een makkelijke manier om snel te komen waar je zijn moet.


Je wijst simpelweg een locatie aan op de plattegrond en de taxi brengt je er automatisch naar toe. En als zelfs dat te veel werk is kun je de chauffeur ook gewoon opdracht geven naar het dichtsbijzijnde restaurant of ziekenhuis te rijden. Spelers kunnen kiezen of ze de hele taxirit bewust willen meemaken (uit het raampje kijken om de stad beter te leren kennen), of om dat juist over te slaan en binnen een fractie van een seconde op de plaats van bestemming te zijn.


Als je bezig bent met een missie (of specifiek: als je door de politie achterna wordt gezeten) hebben taxichauffeurs geen zin om daarbij betrokken te worden en zullen ze weigeren je mee te nemen. Je kunt met andere woorden de missies niet makkelijker maken door jezelf per taxi te laten rijden.


(Ja, de graphics zien er inderdaad verbazingwekkend gedetaileerd uit!)


Om het de speler toch makkelijker te maken tijdens de missies zal de plattegrond automatisch altijd de beste route laten zien. Ligt het aan mij of maken al deze nieuwe toevoegingen GTA een heel stuk makkelijker? Op eigen houtje de stad verkennen en steeds beter leren kennen is op deze manier bijna niet meer nodig. Jammer?


Om het autorijden realistisch te maken zal de standaard instelling als je een auto bestuurt de camera lager plaatsen en meer aan de linkerkant van de auto (in het echt zit de bestuurder immers ook links).


Nog niet heel veel is bekend over dit meisje, maar ze is volgens Games Aktuell een prostituee, ze heet Lola en ze zal een rol in de grote verhaallijn spelen.


Ook een interessante toevoeging aan het spel is het internet. Vanuit een internetcafé kunnen spelers het web op om informatie te zoeken voor bijvoorbeeld een missie. Surfen gebeurt met een cursor, net als in een echte browser.


In de missie die Games Aktuell mocht spelen was het de bedoeling dat Niko een advocaat (!) zou vermoorden. Op het moment dat die advocaat, ene Mr. Goldberg, het pistool op zijn hoofd gericht kreeg zei hij: "I don't fear guns. You know, guns don't kill people – Videogames kill people."

Als dat geen plaagstoot is naar Rockstar's plaaggeest Jack Thompson, dan weet ik het ook niet meer.


Sinds GTA 3 is het team dat aan Grand Theft Auto werkt eigenlijk niet meer veranderd. Volgens Rockstar een unicum, de meeste teams vallen veel sneller uit elkaar.


Ten opzichte van San Andreas zal GTA IV wat minder de nadruk leggen op vrijheid en hele grote werelden met zoveel mogelijk missies. Dat was toen belangrijk, het doel was nu vooral om de spelwereld zo coherent mogelijk te maken. Al je acties moeten gevolgen hebben op de omgeving. Natuurlijk roept Rockstar (en iedere andere ontwikkelaar) dat al jaren en tot nu toe valt het in de praktijk allemaal nogal tegen. Ik zeg: eerst zien, dan geloven.


Even opscheppen: "Von 'GTA 3' haben wir weltweit zwölf Millionen Exemplare verkauft, von 'GTA: Vice City' 15 Millionen und von 'GTA: San Andreas' 20 Millionen.'" (En van GTA IV zullen de verkoopcijfers wel weer een paar Millionen exemplaren lager uitvallen. Zo'n grote installed base als bij de PS2 maak je nu eenmaal niet iedere dag mee).

Bron: NeoGAF

Zie ook:
- Nieuwe filmpjes Devil May Cry 4
- Fotorealisme in Gran Turismo 5 Prologue

Lees ook:GTA 5 met een first person perspectief
Lees ook:Uitstel GTA IV voor ons eigen bestwil maar Take Two “niet blij”
Lees ook:Everyone’s A Rat! De laatste GTA IV trailer
Lees ook:Bully in de herkansing, komt naar Xbox 360/Wii
Lees ook:Eerste video Rockstar Table Tennis voor Wii

10 reacties op “Nieuwe screenshots en details GTA IV

  1. Mecco

    HAH de eerste om te reageren, knap artikel

      /   Beantwoorden  / 
  2. MetroidPrime

    Ik heb de Xbox 360 versie in ieder geval al gereserveerd. Het spel lijkt mij geweldig en met deze vernieuwingen worden een aantal van de punten waar ik mij aan irriteerde opgelost. GTA 4 schijnt naar oppervlakte ongeveer net zo groot te zijn als heel San Andreas. In San Andreas was je alleen veel te veel tijd kwijt met het heen en weer reizen tussen verschillende delen van het spel.

    De turfwars zijn het makkelijkst te doen als je de rocketpack bij je hebt. De rocketpack bevind zich alleen bij de vliegbasis in de woestijn en is vrij moeilijk te bereiken. Je kunt er geen vlucht naar toe boeken of de trein er naar toe nemen, maar je moet er helemaal naar toe rijden vanuit Los Santos. Tien minuten later kom je aan en dan moet je weer met het zeer trage rocketpack naar Los Santos om de turfwars te doen. Als je saved en stopt met spelen ben je ineens je rocketpack kwijt en mag je de hele reis opnieuw afleggen. Doordat je nu een taxi overal naar toe kunt nemen, zou je veel minder tijd kwijt zijn. In het begin van het spel zal ik er persoonlijk nog geen gebruik van maken, maar later in het spel als het vele reizen mij begint te irriteren wel.

    Ik hoop alleen dat het spel dit keer een fatsoenlijk GPS systeem krijgt om je de weg te wijzen. Ik heb in ieder geval de limited edition van het spel alvast geserveerd voor de Xbox 360.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Plumme

    Nu ik vind het wel belachelijk, ze hebben blu-ray en ze zeggen dat ze minder vrijheid geven en minder missies ?

    Ik weet niet hoor, maar ik vind dit echter niet kunnen. Als ze zich willen focussen op de speelwereld dat ze de datum verzetten. Een next gen spel die enkel 20 uur verhaallijn bevat is geen next gen spel in mijn ogen.

    Hoe dan ook kopen doe ik toch, alhoewel unreal tournament,warhawk,assassin creed, cod4,gta iv. Dat is 300 euro, ik ga toch best wel keuzes moeten maken en de rest eens kopen als de prijs is gedaald. Die games lopen toch niet weg :p

      /   Beantwoorden  / 
  4. Mithrandir

    “HAH de eerste om te reageren” Stoer hoor.

    Het begint hier echt in Fok! te veranderen ofzo.

      /   Beantwoorden  / 
  5. PRitentatorS

    @Plumme

    Rockstar kon deze game ook nog veel groter en beter maken maar ze hebben zelf al een tijdje eerder gemeld dat dit niet mogelijk was omdat op de xbox 360 bij velen geen harde schijf aanwezig was en bij de xbox er alleen een standaard DVD speler is en geen Blu-ray. Met andere woorden als zij exclusief op de ps3 de game hadden gemaakt was de game groter en meer vrijheid door de blu-ray en de standaard harde schijf.

      /   Beantwoorden  / 
  6. eric

    lijkt me echt een vet spel

      /   Beantwoorden  / 
  7. Eclipse

    ja minder vrijheid en minder missies is heel slegt nieuws dat valt me vies tegen van ze

      /   Beantwoorden  / 
  8. powerpats

    Ik zie egt niks meer terug van de oude gta spellen dit ziet er veel grauwer en realistischer uit. In de andere gta’s hadden ze nog van die droge humor geintjes erin gestopt maar deze gta slaat egt een hele andere weg in.
    Het lijkt bijna op spellen als true crime en the getaway wel jammer maar mischien is een verandering ook eens goed

      /   Beantwoorden  / 
  9. ROCKSTAR

    Hello

    Gta iv is bigger on ps3
    Xbox gameplay is 2days
    Ps3 10 days !

      /   Beantwoorden  / 
  10. GTA

    het valt me zwaar tegen ik vind het nix meer aan als ik het bekijk vind ik het maar saai vooral die weinig missies is egt saai.
    voor de lol spelen vind ik bijna nooit leuk ik speel alleen voor die missies geven de spel meer actie..

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.