Eigen liedjes schrijven in Guitar Hero IV


Het was eigenlijk al een soort van bekend, maar dankzij Game Informer weten we het nu zo goed als zeker: Activision wil naast gitaar en bas ook drums en zang toevoegen aan Guitar Hero IV.

Dat is interessant nieuws, maar niet echt spannend. Voor die rockband-ervaring hadden we immers Rock Band al. Een betere reden om opgewonden te raken is misschien het gerucht dat we met Guitar Hero IV ook onze eigen songs op kunnen nemen.

Hoe het precies zou werken weet niemand, maar volgens Game Informer kunnen spelers met al die instrumenten hun eigen materiaal schrijven, helaas wel zonder zang, en die nummers vervolgens naspelen zoals alle andere tracks. Bovendien komt er een mogelijkheid om zelfgeschreven liedjes te uploaden op Activision's centrale server, zodat spelers over de hele wereld jouw muziek kunnen downloaden en naspelen. Dat klinkt pas interessant! Nog even en 'Guitar Hero' wordt een serieus muziekinstrument.

Aan de andere kant, er moet ook een bovengrens zijn aan hoeveel plastic instrumenten de gemiddelde gamer in huis wil halen. Met Rock Band al op de markt zou je bijna denken dat de compactheid van Guitar Hero een voordeel was. Je hoeft er niet je halve huiskamer voor op te geven en je hebt geen drie medespelers nodig om er optimaal van te genieten. Niet dat één instrument beter of slechter is dan vier, maar jezelf onderscheiden van de concurrentie klinkt als een verstandiger idee dan klakkeloos naäpen.

Ik begon ook zachtjes te kreunen toen ik las over een 'new surprise input mechanic' voor de gitaren. Geen idee wat dat is, maar het klinkt alsof we er wéér een nieuwe gitaar-controller voor moeten aanschaffen.

Zie ook:
- Harmonix verdedigt Europese Rock Band prijs
- Guitar Hero DS, toch met speciale controller

[games.blog forum]

Lees ook:Guitar Hero III – gametrailers video review
Lees ook:Rock Band “absolutely” ook naar Wii
Lees ook:Rock Band officieel aangekondigd voor Wii. In juni naar Amerika
Lees ook:Eerste videos Guitar Hero 3
Lees ook:Rock Band ‘timed exclusive’ voor Xbox 360, kost €240,-

4 reacties op “Eigen liedjes schrijven in Guitar Hero IV

  1. IR

    Ik denk de mondharp!

      /   Beantwoorden  / 
  2. oscar (qwrty)

    ik denk dat ‘new surprise input mechanic’ een ding wordt voor in de expansion port op de gh3 /gh4 gitaartjes wordt (zie handleiding gh3 gitaar, nr. 12) op het forum van guitarhero.com
    zie je er ook speculatie’s over (geluidseffect dingen enzo).

      /   Beantwoorden  / 
  3. G.Koen

    zat ook al op de GH2 gitaar voor 360 :]

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.