Mario Kart Wii: hoe bevallen de Mushroom & Flower Cup?


IGN bespreekt één voor één alle tracks in Mario Kart Wii's Mushroom Cup en Flower Cup. Vooral niet aan beginnen als Mario Kart je 'gewoon wel een leuk spelletje lijkt' terwijl je het stiekem nog steeds jammer vindt dat Amerika Brawl vóór Kart krijgt. Voor jullie is het artikel veel te gedetaileerd. Who cares wat de gemiddelde rondetijden zijn van iedere nieuwe baan, toch? Ik, aan de andere kant, kon het verhaal alleen maar lezen met een glimlach van oor tot oor. Nog maar 33 nachtjes slapen tot ik al die banen zelf mag uitproberen! Ik wordt steeds onrustiger. Voor iedereen die ook niet kan wachten: een korte samenvatting.

(Met nieuwe filmpjes!)

Mushroom Cup

Luigi Circuit

Typische eerste race. Kort, rond en met een breeede baan. IGN's gemiddelde rondetijd was 29 seconden. De ghost van Satoru Iwata (die blijkbaar ook in het spel zit? cool!) heeft een eindtijd van 1:29. Veel publiek langs de baan (de Mii's die het spel op de Wii aantreft) en geen noemenswaardige shortcuts.

Moo Moo Meadows

Een nieuwe variant op het klassieke Moo Moo Farm, maar er is hier niet echt veel te beleven. Gebruik powerslides om soepel over de vele heuveltjes heen te glijden, maar pas op voor het hoge gras langs de weg waarin je bijna tot stilstand komt. Kijk ook uit voor de koeien. Wie een koe raakt kan verwachten dat de koe terug trapt. De gruwelijk irritante Monty Moles zijn ook weer van de partij en een lap duurt ongeveer 30 seconden.

Mushroom Gorge

Eén van de eerste écht leuke banen in Mario Kart Wii. Mushroom Gorge is een iets groter circuit en wordt gekenmerkt door de grode paddestoel-trampolines waar je af en toe overheen stuitert. Kijk je ogen uit in een mooie ondergrondse grot en pas op voor rondlopende Goomba's. De meeste tijdwinst valt te behalen op het eerste gedeelte van de baan. Bij de trampolines is het vooral een kwestie van niet in de afgrond vallen, waarmee je bijna zeker terugvalt naar de twaalfde positie. Een lap duurt ongeveer 45 seconden.

Toad's Factory

Met afstand IGN's favoriete track in de Mushroom Cup, en sowieso één van de leukste van alle banen die al meteen beschikbaar zijn (hogere cups moeten zoals vanounds worden vrijgespeeld). Een rondje Toad's Factory duurt ongeveer een minuut en zit vol valstrikken en gelegenheden om te stunten. Meteen na de eerste bocht kom je terecht in een kamer waar stalen platen worden geperst. Er zijn lopende banden in twee verschillende richting, rij over degene die jouw kant op gaat voor extra snelheid en pas op voor de staalpersen die je proberen te verpletteren. Op het einde zit een grote sprong die uitkomt in een modderpoel met een paar boostpads. Let erop dat de layout van de boostpads verschilt per lap.

Flower Cup

Mario Circuit

Net zoals Luigi Circuit een traditionele baan, ditmaal een figure eight, met brede asfaltbanen, hoog gras en ruime bochten. Het enige echte gevaar hier is de grote Chain-Chomp. Als je ziet dat hij bezig is een andere racer aan te vallen kun je proberen achter hem langs te duiken voor een boostpad, maar blijf in alle andere gevallen zo ver mogelijk uit zijn buurt. Met rondjes van 30 seconden is Mario Circuit opnieuw een korte baan om op te warmen voor de rest van de Flower Cup.

Coconut Mall

Grafisch één van de minst indrukwekkende banen, maar er is in Coconut Mall genoeg te beleven. Al meteen na de startlijn zijn er roltrappen die, wisselend per lap, omhoog en omlaag gaan. Kies de juiste roltrap voor een speedboost. Daarna volgt een winkelcentrum met veel hoogteverschillen met allemaal hun eigen alternatieve routes. Neem de hoogste route om te eindigen met één van de grootste vrije vallen ooit in Mario Kart. Op de parkeerplaats rijden Mii's rond die hun auto proberen te parkeren. Ontwijk dat zoveel mogelijk. Een lap duurt ongeveer 50 seconden.

DK Summit

DK Summit is de meest ongewone baan in Mario Kart Wii. De track begint al meteen met een groot kanon dat je naar de top van de berg schiet, en vanaf daar is het één lange afdaling. Bovenop de berg bevindt zich de veelbesproken halfpipe-sectie, gebruik dat om zoveel mogelijk te stunten. Daarna volgt een baan met veel sprongen en nog een paar kortere halfpipes. Volg het spoor van boostpads voor de optimale route en pas op voor skieënde Shyguys. Een volledige afdaling kost je ongeveer een minuut.

Wario's Gold Mine

Waar de meeste banen breder zijn gemaakt, biedt Wario's Gold Mine een ouderwetse uitdaging. Inclusief smalle bruggetjes zonder railing en hekjes. Met alle heuvels en dalen voelt deze baan als een makkelijkere versie van Rainbow Road. Er zijn een paar korte halfpipe's om te stunten, maar voor de rest is het uitkijken geblazen op de bruggen die je moet delen met logge mijnkarretjes. Probeer de items te pakken die ze soms achter zich aan slepen. Geen gemakkelijke baan, maar hij moet te doen zijn in 45 seconden of minder.

IGN en ik verschillen vaak van mening over Mario Kart. De schrijvers van IGN lijken het bijvoorbeeld prachtig te vinden wanneer banen worden volgestopt met gimmicks en obstakels, terwijl ik nu al begin te steunen als ik lees dat er Mii's over de parkeerplaats rijden. Ik ben er vrij zeker van dat mijn favoriete banen degenen zullen zijn die IGN nu aanmerkt als 'saai' en 'niet veel te beleven'.

Hoe dan ook, een bijzonder leuk artikel. De twee nieuwe filmpjes maakten het helemaal af en nu ben ik weer volledig in de Mario Kart-stemming. Misschien moet ik alle voorgaande delen nog eens herspelen terwijl ik wacht op 11 april! Overigens: iedere keer dat ik Mario Kart Wii in actie zie, valt het me juist op dat de snelheid er behoorlijk inzit. Het komt op mij sneller over dan Double Dash!!, terwijl IGN eerder het tegenovergestelde beweerde. Misschien herinner ik me Double Dash verkeerd.

Zie ook:
- Nog 36 dagen! Mario Kart Wii screenshots
- Mario Kart Wii: goed nieuws, slecht nieuws, nieuwe video's

Lees ook:Nieuwe Mario Kart Wii filmpjes
Lees ook:Mario Kart watch! Wie heeft hem al?
Lees ook:Alle banen van Mario Kart Wii online speelbaar
Lees ook:Mario Kart Wii’s downloadbare wedstrijden
Lees ook:Europese Mario Kart Wii trailer

25 reacties op “Mario Kart Wii: hoe bevallen de Mushroom & Flower Cup?

  1. Ik

    ik weet niet of ik die stemmetjes heel de tijd wel leuk vind …

      /   Beantwoorden  / 
  2. Rob

    ik begin erg uit te kijken naar dit spel, maar nog niet zo erg als naar brawl :-P

      /   Beantwoorden  / 
  3. volvagia

    haal de babies der uit, spasten! haal bloody wario en walluigi er uit, idioten! haal powerups die je van laatst naar eerst brengen (bullet bill) er uit, mongolen! haal die plastic-textures er uit, zakken! doe dat snaking weg, eikels!

    liefste nintendo. geef ons brawl :)

      /   Beantwoorden  / 
  4. erik

    Je zal opgelucht zijn om te horen dat het snaking ook daadwerkelijk weg IS. ;)

      /   Beantwoorden  / 
  5. Roland

    toffe levels, maar de graphics vallen me wel n beetje tegen, maar ik begrijp dat het niet te groots kan omdat het online gaat en zo..

      /   Beantwoorden  / 
  6. meiosis

    in 1 woord… masterlijk!

    1992 all over again :D

      /   Beantwoorden  / 
  7. Raymond von Mani

    Volvagia: Ok ik heb ook liever brawl als mario kart, maar moet je dat afreageren op mario kart?

      /   Beantwoorden  / 
  8. Robbin

    R.O.B. zit er dus ook weer in. hmm naja lijkt me gewoon weg wel een leuke game, maar gaan ze niet een beetje te ver met die mario kart serie… twordt naar mijn mening echt wat té hoor net als de mario party games.

      /   Beantwoorden  / 
  9. erik

    Er verschijnt altijd maar één Mario Kart per console, dat is het grote verschil met Mario Party. Voor de volgende Mario Kart moeten we straks ook weer wachten tot Nintendo een nieuwe console of handheld uitbrengt.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Mick

    Is het nou bij deze mariokart ook zo dat als je achter iemand gaat rijden dat je sneller gaat, net als in mariokart ds? Of zie ik dat verkeerd? Hmm, ik moet binnenkort toch maar eens langs de winkel om ‘m te gaan reserveren…

      /   Beantwoorden  / 
  11. erik

    Yep, dat trucje zit er ook weer in. Altijd leuk om een banaan te laten vallen als iemand van mijn slipstream probeert te profiteren. >:)

      /   Beantwoorden  / 
  12. Jobaap

    En Luigi Circuit is dus voor de eerste keer geen ovale ‘speedway.’

    Mario Kart zal zoiezo grijs gespeeld worden!

      /   Beantwoorden  / 
  13. Will

    Oeh. Ik kan echt niet wachten. Ik ben niet zo’n Smash Brothers-fan, doe mij maar een kart met een Ninty-mascotte erop :D

      /   Beantwoorden  / 
  14. Mark

    Is hier ook de mogenlijkheid om zelf een “embleem” te maken zoals in MKDS?
    Zoniet maakt me niet uit maar wou het ff weten:P

      /   Beantwoorden  / 
  15. keffe

    wat ik niet snap, brawl heeft ( ook online ) wél hoge graphics/details, maar hier is dat eruit gelaten omdat het lag zou veroorzaken?

      /   Beantwoorden  / 
  16. bas

    ik heb mario kart wii al bijna uitgespeeld.
    ik hoef alleen maar mirror uitspelen en 3 nieuwe spelers

      /   Beantwoorden  / 
  17. bas

    en r.o.b. zit er niet in. ik heb al: mario, luigi, peach, daisy, yoshi, birdo, diddy kong, bowser jr., bowser, Donkey Kong (DK), funky kong, wario, waluigi, king boo, rosalina, baby mario, baby luigi, baby peach, baby daisy, toad, koopa, dry bones en mii 1 ik moet nog toadette, dry bowser en mii 2. ik moet ook nog een motor van zwaar

      /   Beantwoorden  / 
  18. Loy

    Ik vind het wel een gaaf spel, had na 2/3 dagen al alle spelers en voertuigen en heb nu 4 keer een rank met 3 sterretjes en 7 met 2 sterretjes en de rest allemaal met 1 steretje.
    Zelfs in mirror heb ik minimaal al 1 sterretje bij elke cup :P

      /   Beantwoorden  / 
  19. Loy

    Oohw had andere niet goed bekeken, ik heb 14x een rank met 2 sterretjes ;)

      /   Beantwoorden  / 
  20. Nikita

    ik heb het pas 2 dagen ik vind het erg moeilijk maar het is wel leuk!

      /   Beantwoorden  / 
  21. Irene

    Ik heb alles van alles al gehaald en alles is goud.
    Maar toch heb ik niet alle poppetjes en wagentjes/motortjes.
    Hoe kan dat?
    En wat kan ik er aan doen om ze wel te krijgen?
    Kan iemand me helpen?!

      /   Beantwoorden  / 
    1. G.Basioh

      je moet soms ook 3, 2, of 1 ster ranking hebben bij grand prixen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Irene

        Bedankt!!!

          /   Beantwoorden  / 
  22. Fashionata

    Misschien een simpele vraag, maar wij zijn dan ook beginners met dit spel. Maar we krijgen maar niet alle parkoersen. En als je online speelt zie je ze wel. Hoe krijgen we dat voor elkaar??

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.