Snaking wordt moeilijker, lang leve Mario Kart Wii!


STOP DE SPREEKWOORDELIJKE PERSEN! Om in Mario Kart Wii te miniboosten hoeven we niet langer als idioten links-rechts-links-recht te klikken. Hoera! Volgens de hands-on preview van IGN:

"In plaats daarvan wordt de boost power automatisch opgebouwd tijdens een succesvolle powerslide. Hoe langer je de slide volhoudt, hoe meer boost je krijgt. Zodra je powerslide trigger loslaat (dat is de grote knop aan de onderkant van het stuurwiel), schiet je wagen vooruit met een stoot energie. Snel van links naar rechts wiebelen is nergens voor nodig. Of dat goed of slecht is konden we moeilijk bepalen in het uurtje speeltijd dat we hadden."

Of dat goed of slecht is!? Hoe kan daar nog twijfel over bestaan? Dat is fantastisch! Craig Harris was op de DS vast een stiekeme snaker.

Nee, deze onthulling is het beste nieuws dat ik in een hele lange tijd heb gehoord. Dit nieuwe systeem klinkt als een verbeterde versie van het boostsysteem in Mario Kart: Super Circuit op de GBA. Niet toevallig één van de beste Mario Kart's ever. Ook daar wordt de boost automatisch opgebouwd tijdens het sliden. Het resultaat is dat het powersliden aanvoelt zoals in Super Mario Kart, mét een bevredigende miniboost op het einde. Het speelt fantastisch en het maakt snaken zo goed als onmogelijk.

"Dat roept natuurlijk de vraag op het het zit met 'snaking'. Wordt het op de Wii weer net zoals Mario Kart DS waar geoefende spelers op ieder recht stuk baan continu boosts op konden bouwen? Wel, het nieuwe powersliding-mechanisme maakt het moeilijk voor mensen met snelle vingers om meer boosts te halen dan mensen met langzame vingers. Misschien is dit Nintendo's antwoord op de controversiële Snaking-techniek."

Wel, al mijn gebeden zijn verhoord. In combinatie met één van de uitgebreidste online-standen in een Wii-game ooit (races met 12 man tegelijk, ghosts uitwisselen, toernooien en wekelijkse challenges downloaden, uitgebreide statistieken van alles wat je doet), is Mario Kart Wii nu officieel het spel waar games.blog dit jaar het meest naar uitkijkt. De geruchten over een Europese releasedatum in april blijven hardnekkig terugkeren, maar zolang Nintendo het niet officieel bevestigt doen wij daar nog niet aan mee. Wij hopen alleen dat het waar is.

Bron: IGN Hands on

Zie ook:
- Mario Kart Wii screenshots zien er ouderwets leuk uit
- Een middag met Mario Kart: Super Circuit
- Niet huilen, het is maar een verpakking (van Mario Kart Wii)

Lees ook:Welke Mario Kart heeft het best verkocht?
Lees ook:Nieuwe Mario Kart Wii filmpjes
Lees ook:Speciale Mario Kart-trailer voor Europese Virtual Console-release
Lees ook:Alle banen van Mario Kart Wii online speelbaar
Lees ook:Europese Mario Kart Wii trailer

8 reacties op “Snaking wordt moeilijker, lang leve Mario Kart Wii!

  1. pingu 007

    Yeeah, geen snaking!!!!!!!!!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Dennis

    Dit gaat zo tof worden:) hoop alleen wel dat er de mogelijkheid komt om zelf banen te maken…

      /   Beantwoorden  / 
  3. Mithrandir

    Volgens mij valt hier wel mee te snaken hoor :P

      /   Beantwoorden  / 
  4. Gulzt

    Lees ik hieruit dat je meer uit kijkt naar Mario Kart dan naar Brawl?

      /   Beantwoorden  / 
  5. erik

    Het hangt er vanaf Mithrandir. :p In Super Circuit wordt de boost alleen opgebouwd als je tijdens de slide niet bijstuurt. Je moet echt een wijde bocht maken (meer dan negentig graden) zonder correcties, anders volgt er geen boost.

    Maar we zullen zien. Het klinkt alsof de motorfietsen nu meer geschikt zijn om mee te boosten, ik verwacht dat experts wel manieren zullen vinden om maximaal gebruik te maken van die trucjes.

    @Gulzt: absoluut! Nog niet eens half zoveel naar Brawl als naar Mario Kart, om eerlijk te zijn. ;) Een nieuwe Mario Kart is echt een evenement.

      /   Beantwoorden  / 
  6. erik

    Oh ja? ;) Wat was jouw voorspelling dan?

      /   Beantwoorden  / 
  7. Kid

    Ohja, daar heb ik gepost onder de naam Anne Jan. D’oh! :P

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.