My Horse & Me: de Wiimote en Nunchuck als virtuele teugels


Vandaag in gratis dagblad DePers: een interview met W!Games, de Nederlandse makers van My Horse & Me voor de Wii. Het interview gaat voornamelijk over de totstandkoming van het spel, maar laten wij meteen skippen naar het interessantste gedeelte: een speeltest! Met uitgebreide omschrijving van de controls.

Is het ook een spel geworden? Recordhouder Bowlen met Wii Sport Anne (8) heeft het spel getest. Eerst maar eens beginnen met een simpele training. In de manegebak staat een paard stil te wachten.

Bij de Wii-versie dienen de twee bewegingsgevoelige controllers als virtuele teugels. Hop, daar gaat de rechterhand de lucht in. ‘Links, paard!’, brult Anne. Het paard heeft nog geen naam want een naam moet de speler verdienen. Eerst moet het paard luisteren, daarna krijgt het een naam, natuurlijk.

Voor iemand die nog nooit paard gereden heeft, is het even wennen. Om ‘Paard’ te laten lopen, wordt een slaande beweging gemaakt met beide bewegingsgevoelige controllers. En je paard laten stoppen, doe je door de controllers naar je toe te halen. Driftig wordt er geschud: ‘Rennen, hotsjik’, roept Anne het dier enthousiast toe.

De Wii mag dan reageren op bewegingen, het paard is zo doof als een kwartel. Anne: ‘Het paard is wel lief, maar het moet wel luisteren.’ Uiteindelijk blijken geduld en rustige bewegingen het antwoord. Dan gaat het paard de stal in waar het uitgebreid geborsteld wordt door haar nieuwe baasje. Maar wel met een half oog op de klok, want het Sinterklaasjournaal begint zo. Vlak voordat Anne de virtuele teugels aan een haakje hangt, schiet haar een mooie naam voor het virtuele paard te binnen: ‘Amerigo!’

(Voor de duidelijkheid, het spel wordt niet geleverd met een microfoon. Het virtuele paard reageert niet op gesproken commando's, dat had Anne alleen nog niet door. ;) )

En tot slot, een mededeling die zeker goed nieuws zal zijn voor alle échte paardenliefhebbers:

De internationale federatie voor ruitersport ondersteunt My Horse & Me officieel’, vertelt Brands. De steun van de internationale federatie betekent ook dat de paarden in het spel respectvol behandeld worden. Dus geen bloed en verwondingen en zeker ook geen ongelukken.

Bron: DePers: Paardje rijden met virtuele teugels

Zie ook:
- Dames: officiële trailer voor My Horse & Me
- Smash Bros Brawl Update: controller configuratie

Lees ook:Dames: officiële trailer voor My Horse & Me
Lees ook:PopCap richt experimentele gamestudio op
Lees ook:Raar maar waar: Oblivion’s Horse Armour nog steeds populair
Lees ook:Viva Pinata tekenfilmserie trailer
Lees ook:Online spelletje: Japan World Cup 2

6 reacties op “My Horse & Me: de Wiimote en Nunchuck als virtuele teugels

  1. Anne

    He ik heet ook anne xD Deze spel lijkt me toch zo leuk he. Wanneer komt hij uit in de winkel?? xxx anne

      /   Beantwoorden  / 
  2. anner

    haha ik heet ook anne,
    maar ik ben geen 8 :P
    wij moeten voor schoolproject een nieuw concept voor W!Games bedenken voor de wii! toevallig

      /   Beantwoorden  / 
  3. erik

    Aha, dus zo komt W!Games aan hun ideeën voor nieuwe spellen. ;) Arme onschuldige scholieren voor hun karretje spannen.

    Lijkt me evengoed wel een leuke opdracht.

      /   Beantwoorden  / 
  4. anner

    ja tis leuker dan de ‘standaard’ opdrachten. Ze zijn bij mij op school(hva, interactieve media) trouwens wel fan van de wii, bij elke gelegenheid halen ze dat ding weer tevoorschijn, altijd leuk! kheb zelf een x een wii tennis toernooi gewonnen:D prijs? een tamagotchi:P

      /   Beantwoorden  / 
  5. erik

    Wow een… tamagotchi? Hehe, dat zou tien jaar geleden een leuke prijs geweest zijn. ;)

      /   Beantwoorden  / 
  6. Renate

    Ik heb het spel ook sinds kort,, maar ik krijg dat paard egt niet vooruit !! egt super irritant, en nee ik ben geen beginner want ik rijd int egt officieele wedstrijden op mn eigen pony’s. Dat sturen enzo werkt niet want da beest luisterd niet. Ik raad het spel egt af voor een klein kind, het is hardstikke moeilijk en mn zusje van 10 word altijd helemaal gek als het niet lukt… ben niet zo tevreden met het spel dus.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.