Nieuwe screenshots en filmpje: Mario Kart Wii


Edit: En dankzij gametrailers is het filmpje nu ook rechtstreeks via dit artikel te bekijken. Klik op "Lees verder…" om alles te zien.

Voordat je ook maar iets anders doet moet je eerst deze link volgen om op Jeux-France een kort Mario Kart Wii filmpje te bekijken waar je ook de nieuwe motoren in actie zit. Blijkbaar kunnen ze net zo makkelijk driften als een ouderwets Kart-wagentje, de bekende blauwe vonken zijn een paar keer duidelijk te zien. En dan is er ook nog een halfpipe-achtige baan waar Mario een paar stunts uithaalt in zijn wagentje… ik weet even nog niet wat ik daarover moet zeggen.

Laten we anders maar gewoon de plaatjes bekijken. Conclusies over het stunten zullen we pas trekken als we er meer vanaf weten.


De retrobanen in Mario Kart DS vielen blijkbaar goed in de smaak. Ook op deze screenshots komen weer een hoop bekende banen uit het verleden voorbij. Als je de vrolijke achtergrond van deze baan niet herkent dan zit je waarschijnlijk op de verkeerde site!


En kijk die prinses eens, wat ziet er stoer uit op haar motorfiets. Meestal vind ik het maar niks als Nintendo vernieuwingen uitprobeert op "mijn" geliefde Mario Kart, maar het idee van de motorfietsen klikte bij mij meteen. In combinatie met het stuurwiel verwacht ik dat dit erg leuk zal spelen.


Een ondergrondse racebaan in een mijnschacht. Kris kras over de baan zijn rails aangelegd waarover mijnkarretjes rijden. Ah gimmicks! Ik vraag me af of het Nintendo zelf ook is opgevallen dat ze voor de retro-banen in Mario Kart DS bijna alleen maar de hele cleane tracks hebben uitgekozen waar het puur draait om het racen… En toch kunnen ze het bij iedere nieuwe Mario Kart niet laten om weer een doos met gimmicks open te trekken. Op de DS ging dat zelfs zo ver dat een aantal van de nieuwe banen niet online gespeeld konden worden omdat de gimmicks (zoals dit mijnwagentje!) voor teveel lag zouden zorgen. Laten we hopen dat daar deze keer wel rekening mee wordt gehouden.


Oh Joepie (!), Waluigi is ook weer van de partij…


Is dit nu wel of niet DK Pass? Een lange afdaling met onderaan een wijde U-turn… het lijkt er in ieder geval wel erg op!


En dit… op een één of andere manier heeft Nintendo het voor elkaar gekregen dat deze baan er slechter uitziet dan op de GameCube.


Sherbet Land uit Mario Kart 64? Of niet?

Een beetje gemixte gevoelens tot nu toe. De graphics zijn niet briljant, Nintendo kon het niet laten om toch weer een paar keer gimmicky banen toe te voegen en het lijkt erop dat de retro-tracks grotendeels dezelfde banen zijn als op de DS. Maar de motorfietsen zien eruit als een leuke toevoeging en het racestuurtje zorgt er hopelijk voor dat snaken niet meer zo gemakkelijk misbruikt kan worden. Daarnaast kan het spel ook nog online gespeeld worden waarmee het automatisch al leuker is dan Double Dash!!

Ik ben voorlopig gematigd optimistisch.

Bron: Online Player EX

Zie ook:
- Wii Ware lanceert in maart met nieuwe Final Fantasy game
- Nintendo begint aan 3e fase van strategie: core gamers aantrekken

Lees ook:Mario Kart Wii ook multiplayer GP: offline en online
Lees ook:Nieuwe Mario Kart Wii filmpjes
Lees ook:Mario Kart Wii’s downloadbare wedstrijden
Lees ook:Mario Kart watch! Wie heeft hem al?
Lees ook:Alle banen van Mario Kart Wii online speelbaar

9 reacties op “Nieuwe screenshots en filmpje: Mario Kart Wii

  1. Oscar Mopperkont

    Die stunts lijken mij juist wel een leuke toevoeging, mits het natuurlijk niet om de stunts gaat gaan… De hectiek van MK vind ik juist zo leuk, en die stunts zouden voor wat meer hectiek kunnen zorgen denk ik.

    Verder zien de graphics er op sommige punten wel beter uit dan de GC versie, karts zijn veel gedetailleerder, maar idd die DK baan is echt onbegrijpelijk. Hopelijk zien de plaatjes er niet zo heel veel beter uit dan de GC versie, omdat ze er inderdaad meer snelheid in gegooid hebben.

    Weet nog niet wat ik van de motoren moet denken. Het is toch een kartspel, dus ben nog licht sceptisch. Maar anderzijds heb ik wel vertrouwen in Nintendo.

    Qua banen lijkt het wel goed te zitten volgens mij. Inderdaad retro banen, dus zal dek ik minimaal zo worden als op de DS. dus 16 nieuw en 16 oud. Als Nintendo nou dan ook nog eens zou komen met downloadbare banen. Na een jaar ben ik best bereid om geld te betalen voor een nieuwe set banen denk ik. Zou ik bij MKDD in ieder geval we toe bereid zijn geweest.

    Zie echt uit naar dit spel!

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    “De hectiek van MK vind ik juist zo leuk, en die stunts zouden voor wat meer hectiek kunnen zorgen denk ik.”

    In de multiplayer is die hectiek inderdaad wel leuk. Maar ik kan MarioKart ook urenlang in m’n eentje spelen… echt als racespel, proberen de snelst mogelijke tijd neer te zetten in Time Trial. Als je dan verplicht moet gaan stunten maakt dat de hele ervaring wel een stuk minder puur vermoed ik… maar ik heb verder geen idee waar de stunts toe dienen. Meer snelheid? Extra items?

    In het filmpje is ook te zien hoe Mario een wheelie maakt op zijn motorfiets… er loopt een teller af en zolang moet hij het blijkbaar volhouden. Ik heb geen idee wat dat allemaal met de race te maken heeft. Misschien heeft Nintendo een aparte stuntmode toegevoegd?

    “omdat ze er inderdaad meer snelheid in gegooid hebben.”

    Hm! Dat zou natuurlijk goed kunnen, en ook zeker gewaardeerd worden! Altijd als ik Super Mario Kart weer eens speel sta ik er verbaasd over hoe gruwelijk snel dat spel gaat… het is toch bizar dat de eerste Mario Kart nog steeds de snelste is?

      /   Beantwoorden  / 
  3. MetroidPrime

    Dat getal in beeld bij het stukje waar Mario die wheelie uitvoert is geen klokje. Aan het begin staat er 12 in beeld en aan het einde van dat stukje springt het getal naar 6. Als je goed kijkt zie je dat Mario 6 mensen inhaalt op de baan en dat het getal steeds veranderd op het moment dat Mario iemand inhaalt. Het getal geeft dus zijn positie op de baan aan.

    Ik vermoed dat de stunts toegevoegd zijn om het spel gelijk te trekken tussen spelers van verschillende niveaus. Bij Mario Kart DS wordt er online bijvoorbeeld veelvuldig gebruik gemaakt van snaken. Niet iedereen is even goed in snaken(het deed bij mij zeer aan mijn handen om dat een hele race vol te houden) en dus creeert en dus krijg je dan een ongelijke race. Door het snaken te vervangen door stunten voor boosts en stunts makkelijker te maken dan snaken, trek je het speelvlak weer gelijk.

    Het wordt overigens wel tijd om ook Super Mario Kart op de VC uit te brengen.

      /   Beantwoorden  / 
  4. anthony

    wow, die waluigi ziet er goed uit O_O ( traditie bij mij om altijd waluigi eerst uit te kiezen X3 )

      /   Beantwoorden  / 
  5. Koen

    Schaduwen moeten echt nog wel beter! Maar het komt helemaal goed met dit spel, motoren zijn gaaf, zolang alles maar balanced is. Online wordt dit echt heel vet, ook battle mode is online en dat wordt pas een hectiek. Jammer dat we nog zo lang moeten wachten…:(

      /   Beantwoorden  / 
  6. anthony

    dat er nog geen commentaar over boo is XP

      /   Beantwoorden  / 
  7. erik

    “Ik vermoed dat de stunts toegevoegd zijn om het spel gelijk te trekken tussen spelers van verschillende niveaus.”

    Interessant idee… het is een beetje de tegenovergestelde oplossing van wat ik graag zou willen (al dat extra geboost er helemaal uit :p) maar als ze dit goed uitwerken wordt het online in ieder geval weer wat spannender.

    “en dus creeert en dus krijg je dan een ongelijke race.”

    Precies… ik kan het zelf *redelijk* goed. Soms wordt ik ingemaakt door iemand die veel beter is, maar ik heb ook al vaak genoeg meegemaakt dat tegenstanders helemaal niet kunnen snaken en dan is het ook niet leuk. Zit je jezelf in te houden in een poging de race nog een beetje spannend te houden. Het wordt pas spannend als ik toevallig een tegenstander tref waarbij we een beetje aan elkaar gewaagd zijn… wat helaas niet al te vaak gebeurd (en het blijft jammer dat je zulke mensen dan niet kunt toevoegen aan je vriendenlijst).

    “Het wordt overigens wel tijd om ook Super Mario Kart op de VC uit te brengen.”

    Ze wachten er vast zolang mee omdat ze eerst online multiplayer toe willen voegen ;)

      /   Beantwoorden  / 
  8. IR

    Hmm, stunts om sneller te gaan? Klinkt als unirally. Wel een ultiem tof spel, trouwens.

      /   Beantwoorden  / 
  9. thom

    wo lijkt me wel een leuk spel
    aleen moet ik eerst de wii hebben :P
    maar die komt binnenkort wel (hoop ik)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.