Capcom’s eerste Wii-game: Treasure Island Z


Een avonturenspel van Capcom dat gaat over een leerling-piraat, exclusief voor de Wii? Mijn interesse is gewekt! Ik begon me al af te vragen waar Capcom’s Wii-aankondigingen eigenlijk bleven. Het Japanse tijdschrift dat Treasure Island Z als eerste mocht onthullen plaatst het spel in het genre “Adventure, Riddle-solving” en geeft aan dat je de Wiimote moet gebruiken om puzzels en raadsels op te lossen.

Moge ik gekielhaald worden als het niet zo is, maar dat klinkt behoorlijk point and click-achtig! Je weet wel, point and click games, dat uitstervende genre (Monkey Island, Maniac Mansion, Day of the Tentacle) waar iedereen al sinds de onthulling van de Wiimote over roept dat het zo geschikt zou zijn voor de Wii.

Met de regisseur van Resident Evil Outbreak en de producer van Ultimate Ghosts ‘N Goblins achter het roer, plus Capcom’s meer dan uitstekende reputatie tijdens de vorige generatie (innovatief, vooruitstrevend, altijd van hoge kwaliteit en perfect afgewerkt, Capcom was misschien wel dé Japanse ontwikkelaar tijden het PS2/Xbox/Gamecube tijdperk), kan het bijna niet anders of ook dit spel wordt interessant.

Ik sluit dit soort berichten altijd af met de mededeling dat ik niet kan wachten tot het het zover is, maar keer op keer bewijs ik vervolgens dat ik er gewoon wel op kan wachten (zij het soms met moeite), dus laat ik het er nu maar op houden dat ik me erg verheug op meer Treasure Island Z details.

Bron: NeoGAF

Zie ook:
- Victorious Boxers (Hajime no Ippo) Wii trailer
- “Project O” (Wii) klinkt interessant

Lees ook:Treasure Island Z een point-and-shake adventure
Lees ook:RE: Umbrella Chronicles nog steeds voor 2007, binnenkort meer Wii-nieuws van Capcom
Lees ook:Umbrella Chronicles 1.000.000 keer verkocht
Lees ook:Mario Strikers Charged: Mega Strike gameplay filmpje
Lees ook:Dead Rising wordt overgezet naar Wii

2 reacties op “Capcom’s eerste Wii-game: Treasure Island Z

  1. Cailin Coilleach

    Oeh, dat ziet er -heel- point en click uit! Zie de stervormige cursor bijvoorbeeld.

    Interessant! En een leuke tekenstijl ook. Ik ben benieuwd of dit ooit naar EUR komt :/

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    Positief denken. ;) Voorlopig gaan we er gewoon vanuit dat het komt. Zijn point and click spellen eigenlijk populair in Japan? Ik heb geen idee… het genre kwam altijd een beetje amerikaans op me over.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.