Wii interface filmpjes


Op de DS heb ik zo snel mogelijk de interface uitgeschakeld zodat ik altijd meteen begin in het spel zelf. Het ziet er in theorie naar uit dat Nintendo de interface van de Wii een stuk interessanter heeft gemaakt zodat je het niet eens wilt overslaan (Wii Channels, Mii Plaza, etc). Maar dat blijkt allemaal nog niet uit deze filmpjes. Wat een traag gedoe zeg.
Er zullen in ieder geval wel een paar hele interessante Wii Channels voor nodig zijn om mijn interesse vast te houden, want de structuur van deze interface bevalt me alvast helemaal niet.

Ik lees geen Japans, maar ik gok dat er in het eerste filmpje waarin Zelda wordt opgestart heel wat overbodige "Dit is "Legend of Zelda: Twilight Princess." Zal ik de game opstarten?" boodschappen voorbij komen, ongetwijfeld gevolgd door een ergerlijke: "Are you sure? Yes/No." En wat zie ik daar, vlak voordat het spel begint? Een waarschuwing om het polsbandje van de controller niet te vergeten? Ik mag hopen dat dat niet jaar in, jaar uit, bij iedere spel dat je opstart voorbij blijft komen…

Wel een leuk detail zijn de afgeronde hoekjes van alle schermen. Het geeft de hypermoderne tv waarop het systeem gedemonstreerd wordt meteen een gemoedelijke retro-look.

myFlash = new FlashObject(‘http://www.gametrailers.com/umremote312.swf’, ‘swffile’, 480, 409, 8); myFlash.altTxt = ”; myFlash.addVariable(‘mid’, 14705); myFlash.write();

myFlash = new FlashObject(‘http://www.gametrailers.com/umremote312.swf’, ‘swffile’, 480, 409, 8); myFlash.altTxt = ”; myFlash.addVariable(‘mid’, 14704); myFlash.write();

Zie ook:
- Zelda Twilight Princess feestje in Animal Crossing
- Dragon Quest Sword filmpjes
- Partij Tegen Konijnen presenteert verkiezingsprogramma
- Virtual Console technische details

Lees ook:Vijf korte Every Extend Extra filmpjes
Lees ook:Schaamteloze Monkey Ball rip-off met geweldige boxart
Lees ook:Trailers van twee Burger King Xbox360 games
Lees ook:Toch maar die Zelda retrospective bekeken
Lees ook:Get boost in Downhill Jam

10 reacties op “Wii interface filmpjes

  1. denise

    oef wat een sloom gedoe !

      /   Beantwoorden  / 
  2. Käleb

    Heerlijk simpel, maar toch zeer mooi :P

      /   Beantwoorden  / 
  3. Wouwter

    Echt traag inderdaad…

      /   Beantwoorden  / 
  4. Dorian

    Inderdaad duurd het best lang,

    maar ik denk wel dat je dat uit kunt zetten. En zo niet, komt er vast wel een patch vor de Wii zelf voor. Of niet

      /   Beantwoorden  / 
  5. viktor

    gaaaaaap hoop dat het alleen voor de japaners zo is?

      /   Beantwoorden  / 
  6. Niels de Rijk

    Tja… ik ben zelf ook geen fan van deze interface. In vergelijking met Sony’s gelikte PS3-menu is het zelfs een teleurstelling, denk ik.

    Maar traag vind ik het zeker niet. Het laden van een disc kost wat tijd, maar dat hoort erbij. Een ‘terug of start’-optie na het laden van de disc vind ik juist prettig: soms wil je een disc inserten, zonder direct het spel te starten.

      /   Beantwoorden  / 
  7. erik

    “Maar traag vind ik het zeker niet. Het laden van een disc kost wat tijd, maar dat hoort erbij. Een ‘terug of start’-optie na het laden van de disc vind ik juist prettig: soms wil je een disc inserten, zonder direct het spel te starten.”

    Hm… het is niet echt verschrikkelijk langzaam… maar bij het opstarten van een spelcomputer stoort elke seconde extra me eigenlijk.

    Zoals het er nu uitziet zijn al die Wii-channels een onderliggende structuur waar je iedere keer langs moet, ik had liever gezien dat het een.. eh… “achterliggende structuur” was. ;) Iets waar je optioneel naartoe kunt.

    Op powerknop drukken en dan meteen in het spel zitten vind ik toch altijd een erg fijne eigenschap van spelcomputers. Ik hoop dat die optie net als bij de DS ook in de Wii gebouwd zit, dat is alles eigenlijk. :)

      /   Beantwoorden  / 
  8. denise

    ik moet zeggen dat ik het menu van de ds nog steeds heel handig vind en ik me er totaal niet aan stoor :)

      /   Beantwoorden  / 
  9. Altasia

    ok wat the fack…

    Kunnen ze bij nintendo niet ff een gelikt menu alla PS3 of Xbox maken. want hier kan je nu echt niet meer mee aankomen.

    jammer jammer had veel meer in gezeten.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Nathan

    ruim 15 seconden om te wachten op het laden van een spel en 5 seconden om de wat grotere channels te laden. Vreselijk sloom toch?

    Wel een teleurstelling moet ik toegeven.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.