Pelican komt met sensor bar verlengsnoer


De mailbag is terug! Vroeger mijn favoriete rubriek op IGN, Matt Casamassina die vragen van lezers beantwoordt. Meestal vragen waar je zelf nog niet opgekomen was maar waarvan je wel dacht: "Ja, dat zou ik eigenlijk ook weleens willen weten." Tegenwoordig heeft Matt het te druk met het uittesten van Wii spellen op allerlei press events (lucky bastard), maar tussen al dat Wiiën door heeft hij vandaag toch nog tijd gevonden om weer eens wat vragen te beantwoorden. En het is meteen raak, met goed nieuws voor mensen met grote huiskamers!
Ik neem aan dat de kop van dit bericht het eigenlijke nieuwtje al een beetje verraadt, maar toch. Eén IGN lezer vroeg zich bezorgd af hoe hij de Wii moest gaan opstellen met zijn gigantische thuisbioscoop. Hij had berekend dat hij nog minstens 20 feet (ruim zes meter) kabel te kort kwam. Matt, ook met thuisbioscoop, herkende het probleem en pakte meteen de telefoon om die vraag voor te leggen aan Pelican, fabrikant van allerhande spelcomputer accessoires.

En de president van Pelican had goed nieuws! Zijn bedrijf is er, terwijl wij praten, al mee bezig. Pelican hoopt de sensor bar verlengkabel beschikbaar te hebben voor de launch, en zoniet dan toch vlak na de launch.

Met mijn pietepeuterige TV op zijn minuscule "tv meubel" (een oud keukenkastje) heb ik voorlopig nog geen problemen. Voor mij is het standaard kabeltje meer dan lang genoeg. Maar voor mensen die hun entertainment set-up wat ambitieuzer aanpakken is dit wel degelijk goed nieuws. Games.blog feliciteert die mensen! Over 50 dagen kan hun Wii gewoon naast het fauteuil geïnstaleerd worden, terwijl de sensorbar helemaal aan de overkant van de kamer hangt, vlak boven het twee meter hoge plasma-scherm.

Bron: IGN mailbag

Zie ook:
- Over DOL, NTR en RVL
- Ik wil ook Elebits pantoffels!
- N-Europe gaat op visite bij Ubisoft

Lees ook:Video: IGN test Animal Crossing voicechat
Lees ook:Online levels maken nog niet beschikbaar tijdens lancering LittleBigPlanet
Lees ook:Al die Kid Icarus geruchten
Lees ook:Gamereviewer wordt game-ontwerper
Lees ook:Metroid Prime 3 speelbaar op E3

4 reacties op “Pelican komt met sensor bar verlengsnoer

  1. Maikeru

    Wat ik nou niet begrijp..de controllers worden cordless waarom zou de console zelf dan nog dicht bij de gamer in de buurt moeten staan?

    Persoonlijk vind ik het ideaal…kun je lekker de console samen met de sensor bar naast de tv zetten en zelf op de bank (4 meter bij de tv vandaan) plaatsnemen.

    Ok enige is dat ik “helemaal” op moet staan en 4 meter moet afleggen als ik van game wil wisselen (nou dan haal ik tegelijk ook wel wat te drinken, dan kom ik toch langs de tv).

    Nee ik zie niet in waarom er een langere draad dan 3 meter aan de sensor bar zou moeten zitten.

      /   Beantwoorden  / 
  2. ben

    Wat toevallig op gamestop is juist hun mailbag(buring anwers) van de week verdwenen van de site. misschien iets met elkaar te maken?

      /   Beantwoorden  / 
  3. erik

    “Wat ik nou niet begrijp..de controllers worden cordless waarom zou de console zelf dan nog dicht bij de gamer in de buurt moeten staan?”

    Televisies worden steeds meer design-objecten. Mensen die dat echt serieus nemen willen gewoon een groot plat scherm tegen de muur (snoeren weggewerkt) en verder geen apparatuur daaronder of naast.

    Ik denk in ieder geval dat dat de belangrijkste reden is, want zoals je zegt de controllers zijn toch draadloos.

      /   Beantwoorden  / 
  4. denise

    mijn tv hangt boven mijn bed op z’n standaard en is nou ook niet echt het topunt van platheid en van grote eigenlijk best een mini ding

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.