Sony wint, Lik-Sang stopt ermee


Sony kan tevreden zijn. Met de uitspraak van het hoge gerechtshof op zak dat Lik-Sang "inbreuk maakt op Sony’s trade marks copyrights en geregistreerde design rechten" (en dat allemaal door PSP‘s te verkopen!) heeft de ontwikkelaar het voor elkaar gekregen dat Lik-Sang met onmiddellijke ingang haar deuren moet sluiten. Dit is een treurige dag voor alle liefhebbers van Japanse games.
Sony wilde niet rechtstreeks op deze nieuwe ontwikkeling reageren, maar eerder had een vertegenwoordig al over deze zaak tegen Gamesindustry.biz gezegd dat: "Uiteindelijk proberen we vooral om consumenten te beschermen tegen hardware die niet voldoet aan de strenge Europese veiligheidsvoorschriften, vanwege de afwijkende spanning die hier op het lichtnet staat. Japanse PS3′s zouden ook niet compatible zijn met Europese PS1 of PS2 software, spelen geen Europese Blu-Ray films af en vallen niet onder de garantie van Sony Europe."

Dat is onzin omdat Lik-Sang al die punten altijd uitdrukkelijk vermeldde bij ieder Japans product, en we er bovendien met een gerust hart vanuit kunnen gaan dat de gemiddelde klant van Lik-Sang voldoende kennis van zaken heeft om te beseffen dat een Japanse spelcomputer niet zonder meer op een Europees stopcontact past.

En over de gemiddelde klant van Lik-Sang gesproken, deze alinea uit het persbericht is ook erg interessant:

"Bovendien is Sony ook vergeten te vermelden dat [...] bijna alle hooggeplaatste mensen bij Sony Europe hun eigen geïmporteerde PSP hard- en software thuisgestuurd kregen in netjes verpakte Lik-Sang dozen (vaak met gratis Lik-Sang koffiebekers en andere cadeautjes erbij)."

Keurig op tijd, slechts twee dagen na de Japanse release van de PSP op 14 december 2004, kon Sony Europe zelf aan de slag met hun onveilige PSP’s die niet aan de strenge voorschriften voldeden. (Dat is meer dan negen maanden voordat diezelfde Sony topmensen zouden beginnen met het indienen van aanklachten tegen Lik-Sang. Helemaal niet hypocriet…)

"Vandaag heeft Sony Europe gewonnen met de PSP, morgen beginnen ze druk uit te oefenen om ook te voorkomen dat Europeanen voortijdig een PlayStation 3 kunnen importeren. En nu dit precedent eenmaal is gezet, zou Sony Amerika volgende week zomaar kunnen besluiten dat Europa ook geen Amerikaanse PlayStation hardware of software mag importeren. Ook andere hardware-ontwikkelaars zouden de import-verkoop van hun spelcomputers tegen kunnen houden. Zelfs een simpele uitgever kan verbieden dat een bepaald spel wordt verkocht aan een regio die men daar niet geschikt voor acht. Dit is begin van het einde… van de wereld zoals we die kennen," aldus Pascal Clarysse, tot voor kort de Marketing Manager van Lik-Sang.

Bron: Lik-Sang

Zie ook:
- Sony procedeert Lik-Sang langzaam failliet
(Een stuk minder langzaam dan ik had verwacht!)

Lees ook:Sony procedeert Lik-Sang langzaam failliet
Lees ook:Play-Asia kiest eieren voor haar geld
Lees ook:Eerste lading PS3′s emuleren PS2 hardware-matig?
Lees ook:Sony zoekt 60.000 LittleBigPlanet beta-testers
Lees ook:Analist schiet door: Sony gaat software-only na PS3

21 reacties op “Sony wint, Lik-Sang stopt ermee

  1. mark

    Lekker gedaan Sony, Klasse, die lui zijn gek!

      /   Beantwoorden  / 
  2. tomcatt

    tja, het kan me eiglijk niet veel schelen.
    Importen kan wel leuk zijn maar ik houd er mij niet mee bezig, waarom het zo ver (halve wereld) gaan zoeken als je het een paar maanden erna in de winkel om de hoek kan gaan kopen. Geduld hebbe, een goede deugd :)

      /   Beantwoorden  / 
  3. erik

    “Importen kan wel leuk zijn maar ik houd er mij niet mee bezig, waarom het zo ver (halve wereld) gaan zoeken als je het een paar maanden erna in de winkel om de hoek kan gaan kopen.”

    Alsof alle Japanse (of Amerikaanse…) spellen ook hier uitkomen. Nog veel te vaak niet, helaas! Als een spel een beetje te apart of afwijkend is wordt het al snel niet in Europa uitgebracht. Sommige van mijn favoriete spellen zijn nooit in Europa uitgekomen, en ik had die niet graag willen missen.

    (Treurig genoeg had ik de meeste van die spellen dus bij Lik-Sang vandaan).

      /   Beantwoorden  / 
  4. denise

    ze zijn ook helemaal niet tegenstijdig bezig !

      /   Beantwoorden  / 
  5. Wouwter

    Wereldeconomie, iemand? Dit is echt belachelijk, Sony is echt dom bezig, Lik-Sang verkocht toch hun product? Die ga je toch niet aanklagen, geld is geld zeg ik altijd maar.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Martin

    illegaal is illegaal. hoezeer men het ook mag spijten dat “hun” handeltje verloren gaat. Als iets volgens de wet niet mag waarom is Sony verkeerd bezig volgens jullie?

      /   Beantwoorden  / 
  7. Benny

    “Importen kan wel leuk zijn maar ik houd er mij niet mee bezig, waarom het zo ver (halve wereld) gaan zoeken als je het een paar maanden erna in de winkel om de hoek kan gaan kopen. Geduld hebbe, een goede deugd :)

    Plus dat het soms wel 15 Eypo kan schelen per spel.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Mithrandir

    “illegaal is illegaal. hoezeer men het ook mag spijten dat “hun” handeltje verloren gaat. Als iets volgens de wet niet mag waarom is Sony verkeerd bezig volgens jullie?”

    Het is alleen maar illegaal omdat het in Sony’s rechtzaken als illegaal is bestempelt. We leven in een wereldeconomie en deze hele onzin slaat gewoon nergens op. Hun “handeltje” was er anders wel een van uitstekende service. Zolang ik leef worden er al spellen en consoles geimporteerd en nu zou dat ineens niet meer mogen?

      /   Beantwoorden  / 
  9. Mithrandir

    PS:
    Als ik hun was zou ik gewoon doorgaan en gigantisch gaan stunten met X360 en Wii.

      /   Beantwoorden  / 
  10. N Stone

    Mithrandir dat heeft geen zin want ze zijn in het verleden ook al door nintendo aangeklaagt, en ook microsoft heeft al met ze in de rechtzaal gestaan.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Benny

    Deze site was gisteren op gamekings.

      /   Beantwoorden  / 
  12. denise

    woa, is games blog op gamekings geweest ?
    wat weet jij hier vanaf erik ?

      /   Beantwoorden  / 
  13. denise

    ik ging gelijk op onderzoek en na alfevering 14 nood gedwongen helemaal te hebben moeten bekijken heb ik games.blog niet gezien.. man wat is dat programma slaap verwekkend !

      /   Beantwoorden  / 
  14. denise

    huh je reactie verdween !

      /   Beantwoorden  / 
  15. erik

    Ik bedacht me net dat Benny natuurlijk gewoon bedoelde de site van Lik-Sang. :p

      /   Beantwoorden  / 
  16. denise

    mmm okey….
    dus ik heb gewoon een geheime post gezien :P

      /   Beantwoorden  / 
  17. Benny

    Het was even een seconde in beeld…. Deze site dus :P

    g.b.nl

      /   Beantwoorden  / 
  18. denise

    woow, waar hadden ze het dan over ?
    wel raar dat die gasten geen contact op nemen met de eigenaar van de site ( erik dus)

      /   Beantwoorden  / 
  19. Erwin

    Het ging over Bully en toen kwam er een plaatje van een post over Bully van hier in beeld. Hetzelfde was aan de hand met een aantal andere sites.

      /   Beantwoorden  / 
  20. remkje

    Inderdaad!
    Heb ik ook gezien ;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.