LittleBigPlanet levels die je niet mag missen: The Azure Palace


The Azure Palace is fantastisch. Meer dan ieder ander level in LittleBigPlanet (en dat is inclusief de levels van de makers) geeft dit onderwaterdoolhof je echt het gevoel op ontdekkingsreis te zijn. The Azure Palace is een verboden stad die dankzij een slimme belichting, wapperend zeewier, onderwatergeluidjes en ingenieus gebruik van jetpacks echt voelt alsof hij naar de zeebodem is gezonken. Aanvankelijk lijkt het alsof er niet zoveel te beleven is, maar zodra je de Azure Key eenmaal hebt gevonden gaan er deuren open die je dieper in het paleis brengen.

Het is daar dat het level echt op gang komt. Voor je het weet breekt er een grote zeeslang door de muur die je achtervolgt door een instortende gallerij. Overleef dat, en je komt terecht in een nieuw gedeelte van het paleis waar een serie dodelijke schuifpuzzels je proberen te verpletteren. Normaal gesproken is je reis daarna afgelopen, maar als het je lukt om de Azure Key al die tijd bij je te houden (geen gemakkelijke opgave!) mag je door naar de secret ending met de echte eindbaas. En die is, zonder iets te willen verklappen, heel erg de moeite waard.

Maar Erik, The Azure Palace was toch verwijderd van de servers?

Dat dacht ik dus ook! En ik klapperde dan ook met mijn oren van verbazing toen twee bezoekers me er gisteren op wezen dat het level nog gewoon is te vinden. Wat snelle research leert ons dat Sony gelukkig weer bij zinnen is gekomen en het level terug online heeft gezet. Inclusief de 23.000+ hearts die het al had ontvangen en de 197.261 gameplays. Dus nu allemaal snel daarheen om één van de beste user created levels tot nu toe te spelen.

The Azure Palace
Door: gevurah22

Zie ook:
- Levels die je niet mag missen: GAF: One Final Heist
- Levels die je niet mag missen: Sackouette 2 – SkyGoose's Dilemma

[games.blog forum]

Lees ook:LittleBigPlanet levels die je niet mag missen: GAF: One Final Heist
Lees ook:Populaire levels verwijderd van LittleBigPlanet, makers boos
Lees ook:LittleBigPlanet levels die je niet mag missen: 300 Spartans
Lees ook:LittleBigPlanet levels die je niet mag missen: Zorro’s Suicide Factory
Lees ook:LittleBigPlanet levels die je niet mag missen: Mega Man’s Escape

3 reacties op “LittleBigPlanet levels die je niet mag missen: The Azure Palace

  1. scar

    Graag gedaan voor het melden :P
    Wat ook een goed level is, is “Ico (Finished Version)”.

    Wat ik alleen wel minder leuk vind is dat je de levels van de makers heel erg omlaag haalt, alsof het echt niks voorstelt.

    Je hebt je negatieve punten al naar voren gehaald, en in sommige dingen kan ik mij best vinden, maar het meeste is ook gewoon te conditioneren. En ook de meeste vinden sackboy gewoon een cool character. Ik weet eht is en blijft een mening, maar ik wil de mijne ook gewoon even geven.

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    Het was in dit geval meer bedoeld als compliment naar gevurah22 dan als kritiek op de makers. ;)

    Toevallig heb ik de Story Mode gisteren uitgespeeld en ik vind de levels van de makers eigenlijk vooral heel erg creatief. Binnen de beperkingen van die ‘floaty’ besturing hebben ze er echt wel het beste van gemaakt en er zitten een paar geweldige vondsten tussen. Dus. Het valt allemaal wel mee. ;)

      /   Beantwoorden  / 
  3. scar

    Ik ben blij om het zo ook te horen, want eerder had je gezegd, dat je het de slechte platformer ooit vond.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.