MGS4 moet op eerste dag 1 miljoen keer verkopen wil Konami uit de kosten komen


Ryan Patton, de Assistant Producer van Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots, heeft tegenover Reuters verklaard dat het ontwikkelen van MGS4 zo duur is, dat Sony er al op de eerste dag één miljoen stuks van moet verkopen om uit de kosten te komen.

Niet om negatief te zijn, maar dat is natuurlijk onmogelijk. Metal Gear Solid is best een grote franchise, maar één miljoen exemplaren op één dag? En dan ook nog op de Playstation 3, tot nu toe de minst succesvolle Next-Gen console? Dat gaat Konami en Sony nooit lukken.

En je moet je ook ernstig afvragen waarom die grens van een miljoen per se op de eerste dag gehaald moet worden. Wat is daarvan de toegevoegde waarde? We weten allemaal dat Metal Gear Solid uiteindelijk gemakkelijk meer dan een miljoen keer gaat verkopen.

- Metal Gear Solid: 6 miljoen exemplaren wereldwijd
- Metal Gear Solid 2: 7 miljoen exemplaren wereldwijd
- Metal Gear Solid 3: 3,6 miljoen exemplaren wereldwijd

Er is geen enkele reden om aan te nemen dat Metal Gear Solid 4 uiteindelijk niet minstens net zoveel zal verkopen. Alleen niet binnen één dag.

…tenzij Konami de PS3 exclusiviteit opgeeft en het spel ook gelijktijdig op de Xbox 360 uitbrengt. Dat lijkt in ieder geval de belangrijkste invalshoek van het Reuters artikel. Grand Theft Auto, Virtua Fighter en Devil May Cry zijn ook al allemaal multiplatform gegaan om de kosten beter te kunnen spreiden. Reuters heeft Sony zelfs om een quote gevraagd over hoe Sony aankijkt tegen het verlies van zulke exclusives:

"We begrijpen dat uitgevers hun investeringen terug moeten verdienen, zegt Peter Dille, senior vice president of marketing bij Sony. Ons standpunt is dat, zolang games niet exclusief op andere platforms verschrijven, onze gamers feitelijk niks verliezen."

Bron: Reuters: "Metal Gear Solid 4" last of the great exclusives?

Zie ook:
- GameSpot-schrijver ontslagen, vermoedelijk vanwege lage review-score
- Grand Theft Auto IV box art onthuld

Lees ook:Nieuwe Metal Gear Solid 4 screenshots
Lees ook:Eén miljoen PS3′s
Lees ook:GTA IV verkoopt zes miljoen keer, meesten voor de Xbox 360
Lees ook:Eén nieuwe GTA IV screenshot
Lees ook:Nieuwe PlayStation 3 platinum-titels

Eén reactie op “MGS4 moet op eerste dag 1 miljoen keer verkopen wil Konami uit de kosten komen

  1. Dennis

    Sony is goed voor Konami, gaat heus niet naar 360 ;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.