Sony ziet PS3 als de Mercedes onder de spelcomputers


Ik weet niet hoe verstandig het is om vlak voor de lancering van je nieuwe spelcomputer te analyseren wat er mis is gegaan als de PS3 zou falen, maar Howard Stringer waagde toch een poging tijdens een TV-interview:

De Wii is een prachtig apparaat, maar hij richt zich op een heel ander publiek. Als wij falen, dan komt dat omdat we de PS3 hebben neergezet als de Mercedes onder de spelcomputers. De PS3 mikt op een heel ander publiek en het kan alles zijn wat het wil zijn – een home server, een spelconsole of zelfs een computer.

Het is een tactiek die Mercedes in ieder geval geen windeieren heeft gelegd, maar in mijn ogen kan de PS3 pas écht de Mercedes onder de spelcomputers worden als ook de spellen duidelijk een slag beter, mooier, groter en diepgaander zijn dan bij de concurrentie. Zover is Sony nog niet, maar dat is niets waar een paar Little Big Planet’s, Final Fantasy XIII’s en Metal Gear Solid’s geen verandering in kunnen brengen.

Maar dat is aan de andere kant ook niets dat een paar Fable 2′s, BioShock’s en nieuwe Banjo Kazooie’s niet gedaan zouden kunnen krijgen op de Xbox 360. Met andere woorden, het is nog een beetje te vroeg om nu al een Mercedes uit te roepen. Voorlopig lijkt Sony alleen nog maar in prijs heel erg op de Duitse autofabrikant.

Bron: Smarthouse

Zie ook:
- The Darkness maakt indruk in nieuwe trailer
- God Of War III met Sixaxis motion control… en rumble

Lees ook:Kijk! Ratchet & Clank Future trailer
Lees ook:Terug naar Rapture, nieuwe BioShock 2 trailer
Lees ook:Playstation 3: geen tekorten in Europa
Lees ook:Sony mag huilen, DMC4 niet langer exclusief
Lees ook:Bestuur een Mercedes-Benz in Super Mario Maker

9 reacties op “Sony ziet PS3 als de Mercedes onder de spelcomputers

  1. Kikujiro

    Nu maar hopen dat ze in de toekomst ook met een goedkopere “A-klasse” voor de gewone man komen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. bas

    Een soort rectificatie voor de hoge prijs dus. PS2 was in het begin ook over de 1000 gulden, dus de PS3 is voor een lancerende console niet extreem. De andere liggen gewoon een stuk lager dan ‘normaal’. Dat is nou concurrentie! Een hoge prijs garandeert helaas absoluut geen topproduct, en PS3 zal het lastig krijgen de top te bereiken!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Linkster

    ik hoef geen mercedes… en geen ps3….
    ik heb een wii…. dat is voor mij een degelijke peugeot…. (figuurlijk dan)

      /   Beantwoorden  / 
  4. Bart

    Ik heb een Wii en Ps3, en ben met allebei heel tevreden. Wii voor de innovatieve gameplay en de vertrouwde soliditeit in de games, PS3 voor de supergraphics en de playstationgames.
    X-box zal je mij niet zien doen. Die is ook in Japan niet voor niets niet populair. Geef mij maar japanse kwaliteit, zij weten tenminste wat gaming is.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Bart

    Volgens mij was de PS2 850 gulden toen ie uitkwam.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Jan

    De releaseprijs van de PS2 was 1149 gulden omdat er een groot tekort was. Ik weet nog goed dat ik bij de winkel stond als jochie van 14 jaar dromend over hoe het was om er 1 te hebben…. :)

      /   Beantwoorden  / 
  7. davince

    Mogen we de PS3 nu wel de mercedes noemen van zijn generatie ;-)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Hoe kwam je hier nou weer terecht? Dit artikel is 8 jaar oud!

      Als ik de experts mag geloven was de PS3 inderdaad iets krachtiger dan de Xbox 360, maar als leek merkte ik daar weinig van. Die Mercedes-claim lijkt me dus een beetje overdreven. ;)

        /   Beantwoorden  / 
      1. Davince

        Er was een recent nieuwtje over Mercedes in Mario maker…..en dit nieuwtje was een GERELATEERD nieuwtje vanwege het woord Mercedes…….( ik heb die code niet geschreven)
        Echter is het leuk om terug te kijken op claims die in het verleden over de toekomst gingen….een soort back to the future ;-)

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.