PS3′s te koop in Amerika


En dat is vreemder nieuws dan je op het eerste gezicht zou denken. 4Color Rebellion-schrijver “Octorok” was zijn laatste kerstinkopen aan het doen toen hij bij zijn plaatselijke electronica-winkel een PlayStation 3 te koop zag staan. Meerdere exemplaren zelfs, zowel de 20- als 60GB editie. De Wii was uitverkocht maar de PS3 stond gewoon voor het grijpen.

Meneer Octorok heeft hem niet gekocht want, en nu komt het, 4Color Rebellion is voornamelijk een Nintendo-site. Neem het onderstaande daarom met net zoveel korrels zout als je nodig vindt, maar onder de 35 mensen die op het bericht reageerden waren er verschillende met vergelijkbare ervaringen:

“Dat is mij vandaag ook overkomen. Ik was bij mijn lokale BestBuy op zoek naar een Onyx-kleurige DS, en er stond een hele stapel PS3′s.”

“Zelfde situatie hier. Onze BestBuy heeft borden opgehangen om mensen erop te wijzen dat zij PS3′s te koop hebben, maar de Wii is er niet te krijgen.”

“Twee 20GB PS3′s bij mijn Best Buy gisteren. Een paar mensen kwamen vragen wat het verschil was tussen de 20GB en 60GB versie en de verkoper zei dat alleen de harde schijf groter was. Ik heb hem bijna een klap gegeven.”

“Is ook gebeurd bij de Target-winkel waar ik werk. Ik kwam om 11 uur ‘s ochtends even langs om mijn loonstrookje op te halen, 20GB PS3 te koop. Ik kwam op 6 uur terug om te werken, 20GB PS3 te koop. Tijdens mijn pauze om 8 uur kwam er vervolgens iemand langs die belangstelling had, maar zodra hij de prijs zag vertrok hij weer. Uiteindelijk hebben we hem die dag nog wél verkocht, maar toch… jeetje. We krijgen twee PS3′s, en dit is hoe moeizaam we ze kwijt raken. En telkens als we een lading van tussen de 15 en 30 Wii’s binnenkrijgen, zijn die allemaal al verkocht voordat mijn dienst begint.”

Dus wat is hier aan de hand? Kunnen mensen niet geloven dat een PS3 zomaar te koop zal staan en gaan ze daarom niet eens meer op zoek? Zijn alle reserveringen al voldaan? Wachten mensen eerst op een prijsdaling voordat ze gaan kopen? Of wachten ze juist op de duurdere 60GB versie? Zijn 4colorrebellion-lezers misschien niet helemaal eerlijk en overdrijven ze met dat “hele stapels PS3′s” ?

Ik weet het niet, maar het feit dat een PS3 zo kort na de lancering gewoon in de etalage staat mag toch wel opmerkelijk genoemd worden.

Bron: 4colorrebellion

Zie ook:
- Eén miljoen PS3′s
- Uppercut! Virtua Fighter 5 ook naar Xbox360
- Formula One (PS3) gameplay trailer

Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 237
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 389
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 265
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 102
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 229

10 reacties op “PS3′s te koop in Amerika

  1. Martin

    Opmerkelijk ja dat wel.. Wat proberen jullie voor discussie los te krijgen? De PS3 verkoopt als een raket en hier kan een Nintendo fan-site niet veel aan veranderen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. kw

    wat je zegt een nintendo site, hoef je dus denk ik niet al te serieus te nemen

      /   Beantwoorden  / 
  3. gma

    idd zoals me voorgangers het ook al zeggen :)

    ik sta bij 4 winkels ge pre-orderd.
    vorig week gedaan.
    en me dichtbijste was de 50′ste plaats. het is tijd voor de europese launch !

      /   Beantwoorden  / 
  4. Oscar Mopperkont

    “De PS3 verkoopt als een raket en hier kan een Nintendo fan-site niet veel aan veranderen.”

    @Martin: Waar haal je die informatie vandaan? Want als dat zo is hoe typeer je de verkoop van de Wii dan? Die verkoopt immers een stuk meer en ook de Xbox360 verkoopt beter dan de PS3. De lage verkopen in het begin werden (terecht) geweten aan de beschikbaarheid. Maar nu ze goed beschikbaar zijn, wordt hij niet massaal verkocht. Kennelijk zit er iets fout, misschien weten mensen niet dat hij goed verkrijgbaar is en proberen ze het niet eens of men vindt hem echt te duur, hetgeen niet eens zo gek is, want hij is gewoon duur. Dat je er dure technologie voor terugkrijgt rechtvaardigt misschien de hoge prijs, maar mensen zijn alleen niet bereid zoveel geld neer te leggen. Wat je er ook voor terugkrijgt.

      /   Beantwoorden  / 
  5. erik

    “Wat proberen jullie voor discussie los te krijgen?”

    Niet zo paranoïde. Niemand probeert de launch van de PS3 te saboteren. Het is gewoon opmerkelijk en ik ben oprecht nieuwsgierig naar de oorzaak.

    “of men vindt hem echt te duur,”

    Ik wil dat ook niet helemaal uitsluiten, maar ik had toch verwacht dat de eerste 1 of 2 miljoen exemplaren sowieso wel gereserveerd en verkocht zouden zijn aan fanatieke gamers.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Lottie

    Ik denk dat het vooral komt door de prijs. Ik had eigelijk wel verwacht dat de verkoop beter zou gaan.

      /   Beantwoorden  / 
  7. ??

    vind je het gek… dat ding is veelste duur. voor die prijs kan je zelfs je ouwe Pentium 3 met voodoo- grafische kaart nog upgraden naar volwaardige gamergear.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Hayena

    @??: Je kan de PS3 niet vergelijken met een Pentium 3, Immers is de Cell Proccesor vele malen beter

      /   Beantwoorden  / 
  9. Kardash

    @ Hayena:

    Hij heeft het over een upgrade van je PC; waar je opzicht meer aan hebt dan aan een console.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Kairisan

    Geloof me of niet,
    ik ben altijd multiplatform geweest dus wie de oorlog wint maakt me niet veel uit.
    Maar ik heb nu op alledrie de next-gens zéér uitvoerig kunnen spelen, niet één game maar bijna elke game die ervoor bestaat en moet echt zeggen dat PS3 een héél zware teleurstelling is.

    Het spijt me voor de fans en ik leg me neer bij de bakken kritiek die zullen komen. Ik heb er goed over nagedacht, ik blijf bij mn standpunt.
    Voor degenen die nog twijfelen: Koop een Wii voor de fun of koop een 360 voor de hardcore porno. Ga postzegels verzamelen als je meer fanboyism verkoopt dan effectief gamet.

    Een gamend 2007 iedereen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.