Animal Crossing dagboek – dag 121

"Zie je dat sterrenbeeld?" vroeg Alfonso. Ik keek omhoog, en daar was zowaar een onbekend sterrenbeeld. Waar sloeg dat nu weer op? "Dat is mijn favoriet! Hij is gemaakt door Sigurros," Aha, Sigurros. Beter bekend als mijn broertje. Het is al weken geleden dat hij het spel heeft gespeeld, maar het kan soms dan ook weken duren voordat een sterrenbeeld te zien is.

Ik weet dat Sigurros dit dagboek ook leest. Hij zat zich vast al wekenlang te verheugen op de dag ik het zou merken. En ik bedenk me dat dit toch eigenlijk de grote kracht is van het spel. Door een aantal slimme trucjes lijkt het net alsof het zich helemaal aan je aanpast. Na een paar weken is het helemaal jouw dorpje. Zonder dat je ook maar een moment het gevoel hebt dat je ergens "de instellingen verandert." Alles gaat ongemerkt. Je staat er pas bij stil als iemand achter je rug om iets nieuws toevoegt. "Als je moest kiezen, zou je dan nooit meer zoete of nooit meer zoute dingen willen eten?" vroeg Alfonso plotseling. Ik antwoordde zoete, en hij was het met me eens. Hij zou ook niet zonder lasagne kunnen.

Wat is Animal Crossing: Wild World eigenlijk?
Laatste 50 ~ Archief ~ FAQ ~ Inwoners van Costanza ~ Friend Codes

Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 12
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 260
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 293
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 330
Lees ook:Alfonso

65 reacties op “Animal Crossing dagboek – dag 121

  1. Daniël

    Sigurros? De fantastische ijslandse band? leuke naam man.

      /   Beantwoorden  / 
  2. remkje

    whaha xP was dat sterrenbeeld ook werkelijk die je hebt getekent? en als je een sterrenbeeld ziet, zie je dan oowk die lijntjes er tussen?
    (wat een vragen he? maar ik wil goed voorberijd zijn ;) )

      /   Beantwoorden  / 
  3. erik

    Ja inderdaad van de ijslandse band. Ik vind ze ook goed, heb de 3 reguliere albums en heb ze een keer in concert gezien, maar dat is nog niks vergeleken met m’n broer. Die verzamelt echt alles rondom Sigur Ros.

    “whaha xP was dat sterrenbeeld ook werkelijk die je hebt getekent?”

    Ja, er stond echt HOI geschreven!

    “en als je een sterrenbeeld ziet, zie je dan oowk die lijntjes er tussen?”

    Ja, ze zien er precies zo uit. :) En als je zelf sterrenbeelden gaat maken mag je ook gewoon lijntjes tussen de sterren tekenen.

      /   Beantwoorden  / 
  4. remkje

    das cool! ga ik ook doen :D
    maar goed, als ik trug kom uit Spanje mag ik mischien een dagje erna thuisblijven duss kan ik heerlijk op mijn gemak de [n]gamer lezen en animal crossing doen xD

      /   Beantwoorden  / 
  5. Fleur

    Er stond vandaag iets heel raars op het bullitin (message) bord:
    *Nook Notice*

    Our point special is coming up on April 16th! Come get five times the points! Oh, my!

    Wat betekent dat? Ik kan niet zo heel goed Engels, dus ik snap wat er gaat gebeuren. Weet iemand dat?

      /   Beantwoorden  / 
  6. erik

    Dat je op 16 april 5x zoveel punten krijgt voor alles wat je koopt. Dat is goed nieuws! :D (Dat zijn die punten waarmee je een silver, gold of platinum status bij Tom Nook kunt krijgen. Rechts onderin de winkel staat een machine waarmee je kunt kijken hoeveel punten je al hebt).

    5x zoveel dat tikt lekker aan. Ik zou maar alvast gaan sparen zodat je op 16 april de hele winkel leeg kunt kopen.

      /   Beantwoorden  / 
  7. erik

    Bij mij stond er laatst trouwens op het bord:

    “History is written by winners. Internet messageboards…?

    Losers!”

    Haha, ahum. Ze kennen hun publiek wel erg goed daar bij Nintendo. ;)

      /   Beantwoorden  / 
  8. Charlene

    Wil iemand helpen?
    Wat is dat met K.K. Slider aanvragen?
    En hoe krijg je de muziek van K.K. Gumbo

      /   Beantwoorden  / 
  9. remkje

    Wil iemand helpen?
    Wat is dat met K.K. Slider aanvragen?
    En hoe krijg je de muziek van K.K. Gumbo

    nou kijk, elke zaterdag avond tussen 8 uur en 10 uur *die tijden geloof ik ik weet het niet ckr* is K.K slider in het cafe onder het museum, praat met hem en je kan dan een nummer aanvragen= welke hij voor je moet spelen, maar je moet het wel PRECIES zo typen als het is duss geen spelfouten maken!!
    sucses ;-)

      /   Beantwoorden  / 
  10. sigurros

    Hahaha, ik was al vergeten dat ik het sterrenbeeld had gemaakt. ik dacht zelfs dat ie op een onmogelijk tijdstip zou verschijnen. maar niet dus, erg leuk. dit weekend maar weer eens een paar fratsen uithalen :-)

      /   Beantwoorden  / 
  11. idoru

    Nou, ik wil ook even wat vragen, misschien heeft iemand antwoorden:
    Bij groeide opeens een vreemde rode bloem voor de winkel van Tom Nook, ik heb er vanalles mee geprobeerd, maar nu is hij na eerst bruin te zijn geworden verdwenen, en ik weet nog niet wat het was!
    het viel me wel op dat er veel vliegjes omheen vlogen, dus ik dacht dat het een manier was om een zeldzame vlieg te vangen.. maar het waren gewoon standaard vliegen.
    Verder weet ik niet wat ik moet doen met pitfall seeds en met het klavertje vier die ik vond.
    Als iemand antwoorden heeft: alvast bedankt!!!

      /   Beantwoorden  / 
  12. Pietjebel

    Mijn dochter heeft per ongeluk voor de 3e keer de ds uitgezet zonder te saven. Nu komt bij het aanzetten die ontzettend vervelende resetti en we moeten alle zinnen herhalen die hij zegt.
    Van het spijt me tot save! of ik ben dom en ga zo maar door.
    Ben al een half uur bezig geweest en hij gaat maar door…..is er een mogelijkheid om hier uit te komen of moeten we gewoon stug doorgaan??? wie kan ons helpen

      /   Beantwoorden  / 
  13. erik

    Nee! Dit weekend moet je overal van afblijven! Je mag zelfs geen bloem kapot trappen en geen appel uit de boom schudden! Costanza is al bijna een week perfect, en ik ga het nergens door laten verpesten. :p

    Remkje heeft trouwens gelijk, alleen is het van 8 tot 12 uur, maar voor de rest klopt het precies. Je moet echt K.K. Gumbo typen. Inclusief spaties, hoofdletters en twee puntjes.

      /   Beantwoorden  / 
  14. erik

    “Van het spijt me tot save! of ik ben dom en ga zo maar door.
    Ben al een half uur bezig geweest en hij gaat maar door…..”

    Dat kan inderdaad heel irritant zijn. Vooral omdat je de zinnetjes die je moet typen expres maar heel even in beeld krijgt. Je moet ze echt letterlijk overtypen. Inclusief hoofdletters en af en toe de uitroeptekens erachter. Als je het één keer goed doet ben je in principe klaar.

    Ja kan de DS ook gewoon nog een keer uit en weer aan zetten, en hopen dat je Resetti dan in een andere bui aantreft. Soms geeft hij alleen maar een hele lange speech en hoef je niks over te typen.

      /   Beantwoorden  / 
  15. erik

    “Bij groeide opeens een vreemde rode bloem voor de winkel van Tom Nook, ik heb er vanalles mee geprobeerd, maar nu is hij na eerst bruin te zijn geworden verdwenen, en ik weet nog niet wat het was!”

    Dat is vreemd… heb ik nog nooit meegemaakt. Iemand anders?

    “Verder weet ik niet wat ik moet doen met pitfall seeds”

    Die kun je net zo goed weggooien, je hebt er niks aan. Er ligt er elke dag eentje begraven. Eventueel kun je ze proberen er een dorpsbewoner in duwen, maar dat begint ook al heel snel te vervelen.

    Wat ik nu meestal doe is zelf over alle plekken heen lopen waar iets begraven is. Als het een pitfall is val je er dan zelf in. Paar keer op een knopje drukken en je komt er weer uit. Dat is de snelste manier om ervan af te komen. Sneller dan ze helemaal naar de recyclebak op het postkantoor te moeten brengen.

    “en met het klavertje vier die ik vond.”

    Dus toch! Ik zie al die klavertjes drie al de hele tijd, ik dacht al dat er vast af en toe ook een klavertje vier op zou duiken. Ik heb hem nog niet gevonden dus. Ik veronderstel dat het geluk brengt, maar hoe je hem dan moet gebruiken kan ik je niet mee helpen. Wel leuk dat het mogelijk is! Voortaan ga ik maar extra goed opletten. :)

      /   Beantwoorden  / 
  16. remkje

    haha sorry erik dan hebik het dagboek verkeerd gelezen dat het tot en met 12 uur was in plaats van 10 noujah zo heb je wel even mooi meer plezier van K.K :P

    ps. waarom moet je eigenlijk steeds als je hier een berichtje wil plaatsen zo’n nummer overnemen?

      /   Beantwoorden  / 
  17. Bartold

    Ik heb een Coelacanth gevangen!!! Jippie, dat is een zeldzame vis die alleen als het regent of sneeuwt in de zee opduikt…

      /   Beantwoorden  / 
  18. Mathieu

    Ik heb nog nooit iets raars gevangen als het regent.

      /   Beantwoorden  / 
  19. erik

    “ps. waarom moet je eigenlijk steeds als je hier een berichtje wil plaatsen zo’n nummer overnemen?”

    Om spam tegen te gaan. Er zijn bedrijven die speciale programma’s inzetten om op dit soort sites (waar mensen kunnen reageren) automatisch honderden reacties neer te zetten met links naar goksites of pornosites. (Want hoe meer links er naar een site verwijzen, hoe sneller hij genoemd wordt door search engines zoals google).

    Maar die programma’s zijn niet intelligent genoeg om een nummer over te schrijven, dus vandaar.

    “Ik heb een Coelacanth gevangen!!! Jippie, dat is een zeldzame vis die alleen als het regent of sneeuwt in de zee opduikt…”

    Goed! Die heb ik nog steeds niet. Ik herinner hem me wel van de gamecube dat hij echt GIGANTISCH was. :D Ik hoop dat ik hem binnenkort ook nog eens vang!

      /   Beantwoorden  / 
  20. Fleur

    Gefeli Bart! :P Ik heb echt een ‘probleem’: Alle leuke bewoners willen verhuizen, en de stomme blijven! Hoe kan ik die stomme weg laten gaan?

      /   Beantwoorden  / 
  21. Pietjebel

    Thnx Erik! we gaan snel kijken of het lukt!

      /   Beantwoorden  / 
  22. remkje

    heey thq erik weet ik dat ook weer ;-)

    Ik heb echt een ‘probleem’: Alle leuke bewoners willen verhuizen, en de stomme blijven! Hoe kan ik die stomme weg laten gaan?

    als leuke bewoners willen verhuisen moet je de hele tijd met ze praten en briefen sturen als ze dan zeggen: ik slaap er nog een nachtje over of ze zeggen gewoon ik denk erover na dan blijfen ze meestal en als je bewoners niet aardig vind moet je ze negeren zelfs geen beschimmelde t-shirts of dergelijke op sture ( ;P) dan gaan ze vanzelf weg.
    sucses!

      /   Beantwoorden  / 
  23. remkje

    heey erik, aangezien jij foto’s spaart heb ik op internet dit verhaal gevonden:

    Otter Pascal verschijnt zoals vele andere bezoekers ook random op een werkdag, maar niet voor de town hall, maar ergens bij de oever. Luister even naar Pascal’s saaie verhaaltje en ontvang vervolgens een item uit de Pirate serie. Wanneer je Pascal een Scallop schelp geef, ontvang je ‘of’ Pascal’s foto of een gouden bijl

    ;) ik hoop dat het lukt erik! dan heb je foto nummer 6 te pakken.

      /   Beantwoorden  / 
  24. Adam

    ik heb me eerste foto van alfonso
    en er kwam iemand n ieuw in me dorp ik heb niet met hem gepraat niks binnen 2 dagen was hij weg

      /   Beantwoorden  / 
  25. Sunny

    YES, mn computer doet het weer na 2 weken!
    Met die Alfonso kan ik praten zeg, ik kan ook niet zonder lasagne haha.
    Maar het is wel wat drukker geworden sinds de release van AC:WW in europa zeg.

      /   Beantwoorden  / 
  26. remkje

    geveliciteert sunny!
    kan je weer lekker discuseren met ons xP
    en het kan wel kloppen dat et drukker is maar das alleen maar gezelliger ^_^
    en erik is het nog gelukt met die Pascal? hij komt gewoon op een werkdag langs….

      /   Beantwoorden  / 
  27. Cailin

    Dat van die bloemen die bruin worden en dan verdwijnen: dat gebeurt als ze te weinig water krijgen. Als ze bruin zijn geworden heb je 1 dag om ze water te geven, daarna verdwijnen ze. Natuurlijk zijn die bruine bloemen wel -de- manier om vliegen aan te trekken…

    Alhoewel ik er nog geen een heb gezien :(

      /   Beantwoorden  / 
  28. erik

    Hey, welkom terug sunny. :) Leuk dat je er weer bent. Het is inderdaad drukker geworden. Ik had verwacht dat het dagboek juist de meeste aandacht zou trekken voordat het spel uit was, dat was duidelijk een verkeerde inschatting.

    “en erik is het nog gelukt met die Pascal? hij komt gewoon op een werkdag langs….”

    Nee, ik heb dat beest nog steeds niet gezien. Vreemd, want ik speel het spel toch behoorlijk fanatiek. Gewoon pech dat ik hem al zolang ben misgelopen. Maar bedankt voor de tip. Ooit gaat dat me nog eens van pas komen!

    “Als ze bruin zijn geworden heb je 1 dag om ze water te geven, daarna verdwijnen ze.”

    Ja, dat gebeurt met alle bloemen. Maar hij had het over een “vreemde rode bloem”, dus ik ging er vanuit dat er iets bijzonders mee aan de hand was behalve dat hij bruin werd.

      /   Beantwoorden  / 
  29. remkje

    gewoon doorzoeken zoals je al zei dat beest moet toch ooit tevoorschijn komen ^_^
    maarre WAT is eigenlijk een scallop?

      /   Beantwoorden  / 
  30. Chinedu

    toevallig dat je over die pascal praat bij mij stond hij gister aan zee.
    ik praatte ermee en ik kreeg zijn foto nu heb ik er 1

      /   Beantwoorden  / 
  31. esther

    hee chinedu
    heb jij animal crossing
    ik wel
    mijn naam is: nikki
    mijn dorp is: Hon Don
    en mijn friendcode is: 339371401217
    stuur me jouw gegevens dan voeg k je toe dan kom k je bezoeken

      /   Beantwoorden  / 
  32. Chinedu

    mijn vriend heeft het spel ook en zijn zus ook ze gaan regelmatig naar elkaars stadje.
    maar toen bij zijn zus een dier ergens op bezoek kwam was haar kind verdwaald in het stadje van mijn vriend.
    hij bracht haar naar haar moeder in het stadje van zijn zus en toen kreeg hij een foto met dat kind en zijn moeder erop

      /   Beantwoorden  / 
  33. esther

    heb jij het zelf dan niet?

      /   Beantwoorden  / 
  34. Chinedu

    mijn naam is: Chinedu
    mijn dorp heet: M’burg
    mijn friend code is: 438154978816

      /   Beantwoorden  / 
  35. esther

    chinedu heb jij dan zelf geen animal crossing?

      /   Beantwoorden  / 
  36. esther

    chinedu voeg mij ff toe k voeg jou ook toe zodra ik jou heb toegevoegd kom ik naar jou toe mijn gegevens staan hierboven in de lijst start jij dan ook animal crossing op en zet je poort alsjeblieft open?

      /   Beantwoorden  / 
  37. Chinedu

    wel hoezo?

      /   Beantwoorden  / 
  38. esther

    dan kom ik je bezoeken

      /   Beantwoorden  / 
  39. Chinedu

    ik probeer hem open te zetten maar het lukt niet ookal heb ik wel wifi bij mario kart ds lukt het wel

      /   Beantwoorden  / 
  40. esther

    oke?
    zet je je poort open maar doe dat dan niet me ds to ds maar met die andere want alleen dan kan ik je bezoeken maar dan moet je me wel eerst toevoegen

      /   Beantwoorden  / 
  41. Chinedu

    dat doe ik ook en dat heb ik al gedaan

      /   Beantwoorden  / 
  42. esther

    dan moe je naar de main gate gaan
    en dan naar de copper en dan zeggen invite guest of zoiets en dan nintendo WFC
    maar je moet me wel eerst toevoegen en dan pas doen wat hierboven staat

      /   Beantwoorden  / 
  43. Chinedu

    dat doe ik ook!!!!!!!!!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  44. esther

    oke ik kom eraan

      /   Beantwoorden  / 
  45. esther

    je hebt me nog niet toegevoegd
    mijn naam is : nikki
    mijn dorp heet; Hon Don
    friendcode: 339371401217

      /   Beantwoorden  / 
  46. Chinedu

    heb ik wel!!!!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  47. Chinedu

    er staaat de hele tijd no compatible acces point in range

      /   Beantwoorden  / 
  48. esther

    niet want anders dan kon ik wel naar je toe komen
    heb je je poort opengezet met Nintendo WFC !!
    want alleen dan kan ik binnen anders niet asl je hem openzet met ds to ds kan ik niet binnen

      /   Beantwoorden  / 
  49. Chinedu

    volgens mijn is er gewoon iets mis met het spel dat ik heb

      /   Beantwoorden  / 
  50. Chinedu

    ik druk ook op nintendo wifi maar het lukt niet !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  51. erik

    Heb je wel draadloos internet en/of een Nintendo Wi-Fi USB connector stick?

      /   Beantwoorden  / 
  52. Chinedu

    ik heb draadloos internet ja want met mario kart ds lukt het wel

      /   Beantwoorden  / 
  53. erik

    Hm…

    Dat is vreemd. :(

    Heb je ook in het begin van het spel (bij het titelscherm) de Wi-Fi settings ingesteld?

      /   Beantwoorden  / 
  54. Chinedu

    huh daar lukt het ook niet meer mee

      /   Beantwoorden  / 
  55. Chinedu

    ik weet zeker dat het komt omdat maurice met de naam enzo van dat ding heeft zitten knoeien hij had het gewoon moeten laten staan

      /   Beantwoorden  / 
  56. Chinedu

    ja

      /   Beantwoorden  / 
  57. Chinedu

    dan wordt het maar wachten tot maurice terug komt

      /   Beantwoorden  / 
  58. erik

    Maurice? Wat?

    Anyway, ik denk dat het tijd wordt om de technische dienst van Nintendo te bellen. Dit probleem gaat mij een beetje boven de pet. Waarschijnlijk is het heel eenvoudig op te lossen als je weet hoe het moet.

    030-6097166

      /   Beantwoorden  / 
  59. Chinedu

    ik zeg wel wanneer hij het weer doet

      /   Beantwoorden  / 
  60. Chinedu

    het zal over ongeveer een half uur opgelost zijn denk ik
    jammer dat ik geen turnips heb want vandaag koopt tom nook ze voor 429 bells per turnip

      /   Beantwoorden  / 
  61. Chinedu

    yes mijn wifi doet het weer.
    kom op bezoek mijn poort staat nu wel open,esther

      /   Beantwoorden  / 
  62. idoru

    “Dat van die bloemen die bruin worden en dan verdwijnen: dat gebeurt als ze te weinig water krijgen. Als ze bruin zijn geworden heb je 1 dag om ze water te geven, daarna verdwijnen ze. Natuurlijk zijn die bruine bloemen wel -de- manier om vliegen aan te trekken…

    Alhoewel ik er nog geen een heb gezien :(

    misschien leest niemand dit meer, maar ik wilde toch nog even zeggen dat ik al weet wat die bleom was, ik las ergens dat je die krijgt als je gaat tijdreizen omdat er dan overal onkruid groeit.
    … ja … ik heb door de tijd gereisd, en ik schaam me ervoor! want op de een of andere manier voel je je schuldig in het spel als je dat doet, terwijl er niet een mol komt om je daarover de les te lezen!

      /   Beantwoorden  / 
  63. erik

    “ik las ergens dat je die krijgt als je gaat tijdreizen omdat er dan overal onkruid groeit.”

    Hey! Dus het spel kan het toch merken als je stiekem door de tijd reist? Het verbaast me dat Nintendo dan niet een wat strengere straf heeft ingevoerd. Een speciale bloem is nou niet echt verschrikkelijk. Een week lang iedere dag Mr. Resetti die je de les komt lezen. ;) Dat zou pas een straf zijn.

    Oh en, nooit meer doen natuurlijk! :p Tijdreizen is misschien even leuk, maar het schenkt absoluut geen voldoening!

      /   Beantwoorden  / 
  64. remkje

    tijdreizen zuigt!!! want je verknalt er het hele spel mee overal onkruid enzo de bloemen stuk het word dan gewoon een grote rotzooi
    en ik heb gelezen als je bij sims 2 voor de ds steeds tijdreist het spel op den duur gewoon stuk gaat omdat het in de war raakt, ik weet niet of dit bij animal crossing ook zo is maar ik vind het zowiso flauw dat tijdreizen je moet maar gedult hebben vind ik :| srry voor dit lange berichtje ik moest het ff kwijt

      /   Beantwoorden  / 
  65. Antylopix

    Hey Erik, ik zat is al jou tekeningen aan het bekijken van het dagboek en toen kwam ik erachter dat dit de allermooiste is:D

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.