Dragon Ball Origins lijkt op Phantom Hourglass


Als je in Japan zou wonen had je vandaag een gratis demo van DS-spel Dragon Ball Origins kunnen downloaden in het Nintendo Kanaal. Toevallig heeft Siliconera een Japanse Wii, dus probeerden zij de demo uit. Waarom games.blog vervolgens schrijft over een Dragon Ball spel? Omdat het er letterlijk en figuurlijk leuk uitziet! Origins is niet het zoveelste vechtspel, maar een action RPG, of nog specifieker: een regelrechte Phantom Hourglass kloon. Als het verhaal niet teveel in de weg zit, en de besturing werkt net zo goed, dan zouden zelfs niet-Dragon Ball-kijkers als ik hier nog van kunnen genieten.

In de demo moet iemand die Goku heet iemand achtervolgen die Chi Chi heet. In tegenstelling tot Phantom Hourglass ondersteunt Dragon Ball óók besturing met de vierpuntsdruktoets, maar waarom zou je? Iedereen die Link's kleine avontuur heeft gespeeld weet hoe lekker het is om een heel spel te besturen met alleen de stylus. Net als Link kan Goku vijanden één voor één verslaan door ze aan te tikken, maar hij kan ook met zijn staf om zich heen maaien (cirkelbeweging met de stylus) om er een paar tegelijk te pakken. Springen gaat automatisch door een hoger gelegen platform aan te raken.

De demo klinkt leuk en eindigt zodra Goku het Chi Chi personage heeft verslagen. Als hij vervolgens vraagt waarom ze zo hard aan het rennen was vertelt Chi Chi dat ze onderweg was naar de winkel om Dragon Ball DS te kopen. Schattig. Hopelijk ziet Nintendo het over een paar maanden zitten om dezelfde demo ook in het Europese Nintendo Kanaal aan te bieden.

Zie ook:
- Nintendo prikt Europese releasedatum Professor Layton
- Eurogamer enthousiast over TrackMania DS

[games.blog forum]

Lees ook:Zelda: Phantom Hourglass site open, nieuwe filmpjes
Lees ook:Amerikaanse Phantom Hourglass site open
Lees ook:Nintendo’s grote nieuws deel 1: een nieuwe Zelda
Lees ook:Twee Japanse Phantom Hourglass commercials
Lees ook:Europese Spirit Tracks boxart

3 reacties op “Dragon Ball Origins lijkt op Phantom Hourglass

  1. Linkster/G.Tom

    echt te gek!

      /   Beantwoorden  / 
  2. kiara

    die spel koop ik zeker :p

      /   Beantwoorden  / 
  3. MetroidPrime

    Dit spel ziet er veelbelovend uit, helaas kan ik dat van de live-action verfilming uit Hollywood tot nu toe niet zeggen. :(

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.