Nu ook met screenshots van Chrono Trigger


Het heeft iets charmants om een personage, ergens diep in de wereld van Chrono Trigger, te horen zeggen dat hij je zwaard onmogelijk kan repareren omdat hij daar een speciaal voorwerp voor nodig zou hebben. Een voorwerp dat, volgens de legendes, miljoenen jaren geleden bestond maar dat inmiddels al lang weer is verdwenen. Zoiets zou normaal gesproken een probleem zijn, maar de grap is natuurlijk dat onze helden gewoon een paar miljoen jaar terug in de tijd reizen om dat legendarische voorwerp even op te halen. Alsof het niks is.

Chrono Trigger is niet het eerste spel dat gaat over tijdreizen, maar het is vast de enige die daarbij zo'n groot gebied beslaat. Van de prehistorie tot in de verre toekomst, het lijkt alsof je overal naartoe kunt. Vooral aan het begin van het avontuur, als de spelregels nog niet echt duidelijk zijn en je kriskras door de geschiedenis vliegt, geeft het een ongekend en episch gevoel van schaal. Wow, dit is écht een spel over tijdreizen!


In werkelijkheid kun je natuurlijk niet echt overal naartoe. Er zijn maar een paar afgesloten tijdperken waar je tussen kunt reizen en het is allemaal lang niet zo uitgebreid als Square-Enix je in het begin wil laten geloven. En gelukkig maar! Kun je je voorstellen hoe frustrerend het zou zijn als je echt naar ieder willekeurig tijdperk kon reizen? Ik zou er gek van worden.

Vanmiddag, terwijl ik aan het spelen was, begon ik me af te vragen hoe Chrono Trigger eruit zou zien als Square-Enix nu besloot om een remake voor de DS uit te brengen. Ik wed dat het spel dan een heel stuk gestroomlijnder zou worden. Minder vrijheid, makkelijker, meer hints… de kids zouden er niet meer tegen kunnen om af en toe gewoon vast te zitten.


Inmiddels ben ik verder in het spel dan de vorige keer, toen ik ophield met spelen, en ik kan me er nu wel iets bij voorstellen dat ik destijds ben gestopt. Er zijn momenten waarop het even niet duidelijk is wat je moet doen, en al die verschillende tijdperken maken het dan behoorlijk overweldigend. Moet ik in het jaar 1000 op zoek naar de volgende aanwijzing? Of zal ik het eerst in de toekomst proberen?

Uiteindelijk kom je er wel uit, natuurlijk, maar het voelt niet echt meer van deze tijd om zo in het diepe gegooid te worden. Ik kan bijna niet geloven dat ik het zeg, maar, af en toe begin ik de subtiele hints van Ciela (de behulpzame fee uit The Legend Of Zelda: Phantom Hourglass) gewoon te missen. Wat hebben jullie met me gedaan, moderne games? Ik ben een watje geworden!

Maar we geven niet op. Dapper ploeteren we voort. En we beloven plechtig om niet op gamefaqs te kijken.

Zie ook:
- Laten we het vooral niet hebben over de rechtszaak in Chrono Trigger

Lees ook:Chrono Trigger DS met meerdere nieuwe dungeons
Lees ook:Officiële trailer: Chrono Trigger DS
Lees ook:Chrono Trigger naar Nintendo DS
Lees ook:Chrono Trigger cartridge opengeschroefd
Lees ook:Chrono Trigger DS in 2009 naar Europa

Eén reactie op “Nu ook met screenshots van Chrono Trigger

  1. Linkster

    succes dan maar he!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.