EA bevestigt Spore voor Nintendo DS


Electronic Arts heeft aangekondigd dat Will Wright's nieuwste project Spore ook naar de DS komt. Hoe EA het voor elkaar wil krijgen om een spel zo complex als Spore naar de hardware van de DS te porten, ik heb ook geen flauwe idee. Het klinkt alsof het een sterk vereenvoudigde versie zal moeten worden, maar ook dat kan natuurlijk nog steeds interessant zijn.

Voor wie de afgelopen jaren onder een rots heeft gewoond: Spore is de overtreffende trap van alles wat Will Wright eerder gedaan heeft.

Het spel begint onder water met een eencellig organisme. Als speler is het jouw taak om andere beetjes op te eten en op die manier te groeien en te evolueren. Langzaam groei je uit van een plankton-achtig wezentje tot een vis. Later evolueert je vis tot een wezen dat ook op het land kan leven en uiteindelijk intelligent genoeg wordt om een heuse samenleving op te bouwen. Inclusief gebouwen, boerderijen, voertuigen, etc. Helemaal vanuit het niets kun je een eigen samenleving opbouwen. Vredelievend of agressief, de keuze is aan jou. Uiteindelijk zullen je wezens zelfs de technische kennis ontwikkelen om naar andere planeten te reizen. Uiteraard blijken die op hun beurt ook weer bevolkt te worden door andere wezens.

Kortom, Spore is uitgebreider en gedetaileerder dan welk ander spel ook. DS-bezitters mogen zich verheugen op iets bijzonders.

En wie weet, EA is de laatste tijd behoorlijk fanatiek met het ondersteunen van Nintendo-consoles… als we geluk hebben behoort een Wii-versie vast ook nog wel tot de mogelijkheden.

Bron: Next-/Gen>

Zie ook:
Over het titelscherm van Contact
Diddy Kong Racing DS track editor video

Lees ook:Spore: trailers en interviews
Lees ook:Zo ziet Spore eruit op de Nintendo DS
Lees ook:Bedenker The Sims werkt aan nieuw spel over herinneringen
Lees ook:EA: wij worden grootste third party op Wii en DS
Lees ook:No Man’s Sky dagboek – dag 27

9 reacties op “EA bevestigt Spore voor Nintendo DS

  1. anthony_wii_man

    jaaaa :D ik was echt bereid de pc versie te kopen, maar nu wacht ik op de ds versie :D

      /   Beantwoorden  / 
  2. hiku

    king kong 360 was wel redelijk? DS versie: slecht.

    fifa 07 (current/next gen) redelijk? DS versie: slecht.

    oh ja, Pro evolution soccer? DS versie: slecht!

    Er zijn ZOveel slechte ds-games (downgrades van games op current/nextgen en filmlicenties).

    En Spore?

      /   Beantwoorden  / 
  3. erik

    “Er zijn ZOveel slechte ds-games (downgrades van games op current/nextgen en filmlicenties).”

    Aan de andere kant heeft EA met The Sims 2 wel de moeite genomen om speciaal voor de DS een aparte versie te programmeren die redelijk op zichzelf stond (kreeg ook goede recensies). Plus Sim City DS ziet er tot nu toe veelbelovend uit… als Will Wright en EA die kwaliteit vast kunnen houden komt het misschien toch nog wel goed…

      /   Beantwoorden  / 
  4. annen

    nou, ik ging even opzoeken wat voor spel het was. Lijkt me leuk!
    Wanneer zou het op de pc uitkomen en wanneer voor de ds dan? En voor welke (geschatte) prijs.
    Omdat je pc natuurlijk meer aankan, zit ik eraan te denken om m voor de pc te kopen, of denk je dat het beter is om voor ds versie te wachten (als ik, het is leuk voor onderweg of s avonds in bed enz).
    kortom: wat zouden jullie doen?!

      /   Beantwoorden  / 
  5. erik

    Dat is allemaal nog erg moeilijk te zeggen annen. De PC-versie ziet er in ieder geval fantastisch uit, ik zou bijna zeggen dat je daarvoor moet gaan. Maar we weten gewoon nog helemaal niks over de DS-versie. Wie weet wordt die op een andere manier wel weer heel aantrekkelijk. Speciale Nintendo-planeten met Mario-wezentjes. :p En je hebt dan sowieso het draagbare aspect… dus ja. Ik zou gewoon wachten tot er wat meer informatie beschikbaar is. :)

      /   Beantwoorden  / 
  6. denise

    het idee klinkt echt weel extreem gaaf !

      /   Beantwoorden  / 
  7. Bou

    ik koop m alleen voor de pc, groter en uitgebreider, betere graphics en altijd online mogelijkheid. :) jammer dat t nog een jaar zal duren

      /   Beantwoorden  / 
  8. otherotter

    de besturing leent zich ervoor.. hopelijk maken ze voor de ds een goede versie: ps: was POS voor de ds slecht? niks van gehoord,.. dacht dat die nog niet uit was,.. ben blijkbaar matig op de hoogte.

      /   Beantwoorden  / 
  9. IlsjeSpore

    hoezo hij komt pas over een jaar uit??
    we leven in 2007 hoor, jij leeft ook niet echt…
    hij komt in septembenr uit op de pc en zal ongeveer 50 euro kosten.
    niet de hele game zal op de ds komen, waarschijnlijk alleen de editor. zo ku je in de auto een leuk figuurtje maken (of voertuig of huis ofzo) en die kun je dan uploadern in je spel op de pc…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.