EA in shock: mensen willen leuke spelletjes!


Het heeft even geduurd, maar ook EA heeft nu het licht gezien. "Er is geen twijfel over mogelijk dat EA in het verleden vooral hoog heeft ingezet op de PSP. Ik denk dat we erg opgewonden raakten van al die technologie, maar de consument heeft nu laten zien dat ze eigenlijk liever spelplezier willen hebben." Wat een briljant inzicht van EA’s hoofd van ontwikkeling David Gardner! Mooie graphics zijn leuk, maar de inhoud blijft toch belangrijker.
Wat hij eigenlijk bedoelt is natuurlijk dat de Nintendo DS onverwachts wat populairder is uitgevallen dan Sony’s PSP. Iets wat volgens Gardner vooral Sony’s eigen schuld is. De PSP is te duur en de "performance" kan ook beter, wat hij daar ook mee wil zeggen.

En dus verlaat EA het zinkende schip om zich meer op de DS te richten. Dat is tenslotte de populairste handheld van het moment, daar wil EA bij zijn. Met veel games. En dat niet alleen, ook nog eens creatieve games die echt gebruik maken van de hardware. Binnenkort dus EA’s eigen versies van Nintendogs, Wario Ware, Brain Training en Animal Crossing? Met RPG-elementen uiteraard.

Ik vind het moeilijk om hier niet cynisch van te worden. Het wordt nu wel pijnlijk duidelijk hoeveel de ondersteuning van een platform door EA precies voorstelt. Bij het eerste het beste dipje volgt een giftig interview in de MCV en dreigt men over te lopen naar de concurrent. Positieve actie ondernemen door bijvoorbeeld – hou je vast – creatieve spellen te ontwikkelen die echt gebruik van de hardware van de PSP, komt blijkbaar niet eens bij EA op.

Bron: MCV

Zie ook:
- Brede Wii ondersteuning van EA
- EA houdt van alle consoles
- Sega kondigt Genesis Collection aan
- Portable Island trailer: instant vakantie op je PSP
- Screenshots eerste bossfight in Sonic Rivals

Lees ook:Miyamoto over volgende Wii-Zelda: “it’s very fun to move your body around”
Lees ook:Over digitale distributie, Sony’s eigen Live Arcade
Lees ook:Zelda-kloon Oceanhorn komt naar pc
Lees ook:Geen grote spellen meer voor de Vita
Lees ook:Brede Wii ondersteuning van EA

10 reacties op “EA in shock: mensen willen leuke spelletjes!

  1. Kikujiro

    Huh… huh… EA en creatief…

      /   Beantwoorden  / 
  2. quin195

    uhm… EA en creatief hmm ff nadenken… … nooit van gehoordik hoop voor ze dat wat ze zeggen dan ook waar is!!!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Bas.

    hoax!

      /   Beantwoorden  / 
  4. sidar

    EA……….alleen burnout is goed ( dankzij een ander bedrijf nog wel) maar seriues hoe kunnen ze nog staande blijven met al die onzin games?………

    VEEL SUCCES nu je het licht hebt gezien

      /   Beantwoorden  / 
  5. mumu

    sims, sim city + red alert = leuk :)
    Maar dat maakt ea zelf niet, toch ? :)

      /   Beantwoorden  / 
  6. erik

    “EA……….alleen burnout is goed ( dankzij een ander bedrijf nog wel) maar seriues hoe kunnen ze nog staande blijven met al die onzin games?………”

    Nou, ze zijn de grootste en de succesvolste van alle third party ontwikkelaars. Dus dat “staande blijven” gaat ze behoorlijk goed af. ;)

    Dat er vooral vervolgen en games volgens de vaste formule uit de EA-fabriek komen is natuurlijk gewoon een kwestie van management. Dat wordt ongetwijfeld allemaal van bovenaf opgelegd. De mensen op de werkvloer, de programmeurs en artiesten, zullen heus wel creatieve geesten zijn die prima zelf nieuwe ideeën kunnen verzinnen. Het is maar net hoeveel ruimte en budget je zulke gasten geeft.

    Als je ze de opdracht geeft om Fifa 07 te maken dan hoef je geen wonderen te verwachten, maar als je ze vraagt om een creatief spel voor de DS te ontwerpen dat over alles mag gaan wat ze zelf willen, dan kan daar volgens mij best wat leuks uitkomen. We zullen zien hoe het uitpakt.

      /   Beantwoorden  / 
  7. chopsuey

    ze brengen best wel goede spellen uit hoor!! timesplitter battlefield enz…

      /   Beantwoorden  / 
  8. Prakash

    EA had toch best wat originele creatieve spellen kunnen uitbrengen op de PSP. Het probleem van de PSP is dat er teveel spellen klakkeloos worden gepoort of slecht gekloond van populaire games van andere apparaten.. Als je zoveel kracht en zo’n mooi scherm hebt kun je best wat mooie spellen ontwikkelen. Hoeven niet allemaal noodzakelijk 3d te zijn, maar je kunt best het een en het ander uitproberen. Sony gaat binnenkort de prijzen verlagen van de psp, dat zal een verkoopboost betekenen, ik zou zeggen meer reden voor developers om originele content uit te brengen voor de psp.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Mithrandir

    “ze brengen best wel goede spellen uit hoor!! timesplitter battlefield enz…”

    Publishen is wat anders dan maken. De goede games worden vaak door andere bedrijven gemaakt..die ze vervolgens uitgeven..of beter nog..het hele bedrijf overkopen. (Lionhead Studio’s, Westwood, Criterion, Mythic Entertainment, Ubisoft (20% aandeel, maar volgens mij ook weer verkocht?) )

      /   Beantwoorden  / 
  10. erik

    “of beter nog..het hele bedrijf overkopen.”

    En vervolgens alle scherpe randjes van veelbelovende spellen afschuren om het zo mainstream mogelijk te maken. :( (Burnout3, Black…)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.