Ed Boon (Mortal Kombat) over de Revolution

Noob Saibot, ik bedoel Ed Boon, als hem wordt gevraagd of hij graag een fighting game voor de Nintendo Revolution zou willen maken:

"Weet je, ik zou niet weten hoe dat moest. Wat mij direct opviel aan de Revolution controller is dat je zo weinig knoppen tot je beschikking hebt. Het is net de afstandsbediening van je televisie, en je hebt eigenlijk alleen de vierpuntsdruktoets maar tot je beschikking, en die grote A-knop die er vlak naast zit. Er zijn geen vijf of zes actieknoppen om je toegang te geven tot alle functies die je van een vechtspel mag verwachten. Misschien lossen ze dat op door de speler de controller opzij te laten kantelen om te blocken, en de andere kant op om juist aan te vallen. Maar dat is zo totaal anders dan we gewend zijn! Dus ja, ofwel de Revolution wordt een van de meest succesvolle spelcomputers ooit, of het wordt een gigantische mislukking. Ik hoop in ieder geval heel erg dat het een succes wordt."
Ik kan me zijn onzekerheid aan de ene kant wel voorstellen. Maar aan de andere kant denk ik: Man, waar is je pioniersgeest?!? Het klinkt best als een goed idee dat kantelen van de controller om te schakelen tussen aanvallen en blocken. Heel direct en intuitief. Maak dat spel dan! Maar goed, dat is dan een groot risico voor hem. En de Mortal Kombat serie is de laatste jaren, eerlijk gezegd, behoorlijk afgezakt. Een niet succesvolle Revolution-versie kan hij zich allicht niet veroorloven. Ook hier zal Nintendo eerst weer zelf het goede voorbeeld moeten geven met Super Smash Bros. Revolution.

Bron: Game Informer

Zie ook:
- Miyamoto bevestigt Revolution functies voor Twilight Princess
- Spannnnuuuuund
- Hands on met de Revolution dev. kit
- Losse DVD-speler voor de Revolution?
- Een boeiend Revolution interview met Nintendo Frankrijk
- Revolution controller heeft geen touchscreen
- Kaplan: Nintendo heeft altijd al meer risico’s genomen dan haar concurrenten
- Revolution development kits laat maar goed ontvangen
- Wordt PS2 Sony’s "Revolution Killer"?

Lees ook:Zelda ook met Revolution controller te spelen
Lees ook:Revolution in november?
Lees ook:Revolution Light Sabre gevecht
Lees ook:Yoot Saito is bezig met een spel voor de Revolution
Lees ook:Horen we morgen de echte naam van de Revolution?

6 reacties op “Ed Boon (Mortal Kombat) over de Revolution

  1. Kikujiro

    Ik verwacht min of meer dat Nintendo rond de release van de Revolution ook een “reguliere” Gamecube-achtige controller zal aanbieden. Dit zou het eventuele porten van PS3 en X-Box 360 games wellicht wat vergemakkelijken (voor de software-makers die geen zin hebben games speciaal voor de Revolution-controller te fabriceren).

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    “Ik verwacht min of meer dat Nintendo rond de release van de Revolution ook een “reguliere” Gamecube-achtige controller zal aanbieden.”

    Ik weet het wel zeker. Er komt een gamecube-achtige controller-omhulsel waar je de speciale Revolution-controller aan vast kunt maken, en dan heb je een “gewone” controller.

    Maar ik denk dat dit net zoiets wordt als de de mogelijkheid om de N64-controller op twee manieren vast te houden. (a. voor 3D games en b. voor 2D games). 99% van de spellen maken (denk ik, hoop ik) gewoon gebruik van de freehand controller, net zoals 99% van de N64-spellen ook gewoon gespeeld worden met de controlstick.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Kikujiro

    Is dit al ergens bevestigd trouwens? Ik heb al wel op verschillende sites wat mock-ups gezien, maar ik kan me zo 1-2-3 geen officiële aankondiging herinneren… Je zou verwachten dat, gezien de Revolution-controller als is geshowd, er ook wat meer pics van het omhulsel zouden moeten circuleren… Wij wachten met spanning af…

      /   Beantwoorden  / 
  4. Mithrandir

    Is officieel 100x gezegd :P
    Overigens stond noob Saibot voor Ed Boon EN John Tobias.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Mithrandir

    kick, zodat Erik het weet ;)

      /   Beantwoorden  / 
  6. erik

    Haha, okee. Ik dacht altijd dat tobias z’n tweede naam was ofzo. ;)

    Ik heb Mortal Kombat nooit zo’n heel boeiend spel gevonden. Vandaar dat ik me er niet genoeg in verdiept heb. ;) Vroeger vond ik het nog wel kicken, die graphics en alle gore. Maar ook toen zag ik al wel in dat Street Fighter II veel beter speelde.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.