Horen we morgen de echte naam van de Revolution?

Officieel gaat Satoru Iwata aanstaande donderdag een speech geven over Disruptive Development. Het zal gaan over originaliteit, frisse nieuwe ideëen en hoe dat allemaal samenvalt met Nintendo’s nieuwe strategie van de afgelopen twee jaar.

Onofficieel doen de wildste geruchten de ronde. We zouden nieuwe informatie over de Revolution krijgen. "Jullie zullen zeker al beelden van games zien vóór de E3," zei iemand veelbetekend terwijl hij het over de GDC Keynote had. Andere bronnen beweerden zelfs dat Iwata een heuse bom zou droppen.
De site Computer And Video Games beweert geruchten te hebben opgevangen dat we donderdag in ieder geval de uiteindelijke naam van de Revolution te horen zullen krijgen. En dat klinkt eigenlijk verrassend realistisch. Het zou een typische "Nintendo onthulling" zijn. Ze hoeven feitelijk niks te vertellen (geen games, geen specs, geen prijskaartje), en toch halen ze er gegarandeerd alle kranten weer mee.

Wel zal het me zwaar vallen om afscheid te moeten nemen van de naam Revolution. Het klonk goed. Strijdlustig, ambitieus, precies zoals we Nintendo graag zien. De werktitels voor hun vorige consoles klonken heel wat suffer (Ultra 64 voor de Nintendo64 en Dolphin voor wat uiteindelijk de Gamecube werd). Maar Revolution is een goede naam. Ik zou liever zien dat ze er aan vasthielden.

Als je de link volgt naar het bronartikel zul je zien dat ze ook het gerucht over een vervroegde release in juni weer aanhalen. Maar ze citeren daarvoor dezelfde bron als deze site een tijdje geleden. En sindsdien heeft Matt van IGN alweer uitgelegd hoe onwaarschijnlijk dat wel niet is, en dat hij min of meer al onofficieel van verschillende hooggeplaatste bronnen had gehoord dat het waarschijnlijk misschien zeker al bevestigd zou zijn dat het hoogstwaarschijnlijk november zou worden.

Bron: Computer And Video Games

Zie ook:
- Revolution in november?
- Revolution in juni?
- PS3 50%, Xbox360 29%, Revolution 21%
- Miyamoto: Als jij een goed idee hebt, hebben wij het geld
- Ed Boon (Mortal Kombat) over de Revolution
- Miyamoto bevestigt Revolution functies voor Twilight Princess
- Spannnnuuuuund

Lees ook:Geen wereldwijde releasedatum voor de Revolution
Lees ook:Iwata belooft goedkope Revolution games
Lees ook:Tony Hawk Downhill Jam als Revolution launchtitle
Lees ook:Ook Megadrive en TurboGrafx spellen op Revolution
Lees ook:Keynotes Phil Harrison & Satoru Iwata erg de moeite waard, mis ze niet

6 reacties op “Horen we morgen de echte naam van de Revolution?

  1. Bart

    Ik denk dat het ongeveer hetzelfde blijft. Misschien gaan ze het nu Nintendo Revolution System noemen ofzo of Super Nintendo Revolution!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Smokey

    “en dat hij min of meer al onofficieel van verschillende hooggeplaatste bronnen had gehoord dat het waarschijnlijk misschien zeker al bevestigd zou zijn dat het hoogstwaarschijnlijk november zou worden.”

    min of meer, onofficieel, waarschijnlijk,mischien zeker, hoogstwaarschijnlijk.

    Gelooft die gast zichzelf nog ? Of wilde iemand het artikel langer laten lijken dan het is ?

      /   Beantwoorden  / 
  3. erik

    Vaak komt hij dingen te weten die nog niet bekend gemaakt mogen worden, dus dan hint hij er op hele omslachtige manieren naar.

    Ik moet zeggen dat ik het in mijn vertaling wel “een beetje” heb aangedikt. ;)

      /   Beantwoorden  / 
  4. Teun

    We zullen gewoon gezellig moeten afwachten. Ik ben wel benieuwd naar morgen.

      /   Beantwoorden  / 
  5. darkrman

    LINK

    moetje naar die screenshot goed kijken naar de bovenkant daar zie je duidelijk dat je dat open kant klappen ofzo dus ik denk dat dat van die dvd best kan kloppen

      /   Beantwoorden  / 
  6. erik

    @darkrman:
    Onder dat klepje zitten de aansluitingen voor 4 Gamecube-controllers en 2 Gamecube memorycards. :) Was al een tijdje geleden bekend gemaakt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.