Miyamoto bevestigt Revolution functies voor Twilight Princess

Rechtstreeks uit de mond van het paard, Nintendo’s eigen site, Miyamoto praat over Zelda.

"Okee, tijd om het over Miyamoto’s andere beroemde creatie te hebben: Zelda. Wat is het laatste nieuws over Twilight Princess??"

"Ik denk dat heel mooi op schema liggen met het af maken van dit spel," zegt Miyamoto. "En een van de belangrijkste features is dat, omdat de Revolution ook Gamecube software kan spelen, als je Twilight Princess op de Revolution speelt kun je gebruik maken van de unieke Revolution controller."

We proberen nog verder te vragen, maar Miyamoto houdt zijn lippen stijf op elkaar als het gaat om specifieke details. Maar zolang we het toch over de Revolution hebben, wat voor coole software heeft hij daar allemaal al voor gezien?
"Weet je, de DS is eigenlijk een heel goed voorbeeld als we het over de Revolution hebben. Toen we de DS anderhalf jaar gelden aankondigde had niemand kunnen bedenken dat er spelletje om je brein te trainen of om met puppy’s te communiceren voor gemaakt zouden worden. Niemand had zich voor kunnen stellen dat we daar zoveel succes mee zouden kunnen hebben als nu het geval is."

"In het geval van de Revolution zul je heel veel software zien die min of meer "vervolgen" zijn op bestaande soorten spellen. Maar wat hem pas echt interessant zal maken als console zijn de andere soorten spellen. Dat soort toepassingen gaan de Revolution tot iets heel belangrijks maken voor ieder huishouden. Of om het nog duidelijker te zeggen: er komt software voor alle soorten mensen die misschien in zo’n huishouden voor zouden kunnen komen."

Klinkt interessant, dus wanneer komen we meer te weten over de Revolution? Zal echt alles bekend gemaakt worden op de E3?

"Bijna alles," giechelt Miyamoto. "Ik weet op dit moment nog niks over de verwachte prijs of dat soort dingen, maar inderdaad, in principe allemaal op de E3."

En terwijl die prikkelende woorden nog in de lucht hangen krijgen we te horen dat onze tijd alweer voorbij is. Meneer Miyamoto moet de Eurostar naar Londen pakken, voor nog meer interviews en om de speciale webcast op te nemen waarin hij al jullie vragen zal beantwoorden.

Bron: Nintendo

Het zijn spannende tijden vrienden! Hopelijk liggen die Zelda en Revolution-releasedatums lekker dicht bij elkaar, want het klinkt alsof je een Revolution nodig hebt om optimaal van Zelda te kunnen genieten. En aangezien de eerste keer dat je een Zelda speelt altijd het beste is… wil ik hem bij voorkeur gelijk al die eerste keer optimaal ervaren.

Zie ook:
- Webchat met Shigeru Miyamoto
- Animal Crossing dagboek met illustraties
- Screenshots en informatie New Super Mario Bros
- Eerste niet-Japanse bespreking van Brain Age
- Een boeiend Revolution interview met Nintendo Frankrijk – deel 1
- Een boeiend Revolution interview met Nintendo Frankrijk – deel 2
- Een boeiend Revolution interview met Nintendo Frankrijk – deel 3

Lees ook:Losse DVD-speler voor de Revolution?
Lees ook:Webchat met Shigeru Miyamoto
Lees ook:Miyamoto: Als jij een goed idee hebt, hebben wij het geld
Lees ook:Europese winkeliers: “huidige generatie games moeten goedkoper”
Lees ook:Concept-art Revolution

Eén reactie op “Miyamoto bevestigt Revolution functies voor Twilight Princess

  1. darkrman

    een van de belangrijkste features is dat, omdat de Revolution ook Gamecube software kan spelen, als je Twilight Princess op de Revolution speelt kun je gebruik maken van de unieke Revolution controller.”

    hey dit betekent toch niet meteen dat je de rev control en zijn nieuwe gameplay kan gebruiken misschien kun je met die rev control ook gewoon spelen als een gamecube control (

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.