Europese winkeliers: “huidige generatie games moeten goedkoper”

In Amerika is het al langer aan de gang. We zitten middenin een overgangsfase van huidige naar next-gen consoles, en als een gevolg daarvan zakken de verkopen van deze generatie in. In Amerika proberen uitgevers de spellerverkoop wat te boosten door prijsverlagingen door te voeren. Europese winkeliers dringen er nu op aan dat in ons continent hetzelfde moet gebeuren.

"Het is gewoon niet realistisch van een uitgever om te verwachten dat de verouderende consoles en spellen nog net zoveel waarde hebben als 2 of 3 jaar geleden," aldus een inkoper van Tesco. Zijn collega van Woolworth’s vult aan: "Een prijsverlaging zou goed nieuws zijn! Het voelt ook alsof de tijd er nu rijp voor is."
Laten we het drama vooral niet erger maken dan het in werkelijkheid is. In ieder geval niet voor de winkeliers. Waarschijnlijk wordt 2006 voor hen inderdaad een mager jaar, maar alle analisten zijn het erover eens dat dat in 2007 meer dan goedgemaakt zal worden als alle nieuwe consoles eenmaal uitgebracht zijn. Die zullen de eerste maanden, samen met hun games, in een hoog tempo verkocht worden.

Maar als consument kan ik het natuurlijk alleen maar met de winkeliers eens zijn. Vanzelfsprekend zou een prijsdaling goed nieuws voor mijn portemonnee! Microsoft’s Amerikaanse "best of platinum hits" reeks (de bestverkochte van de bestverkochte Xbox games voor maar 10 dollar) zou ook hier een mooi begin zijn. Sony en Nintendo mogen dat voorbeeld dan trouwens best volgen.

Maar als we wat verder kijken, zijn nieuwe Playstation 2 en Gamecube games op dit moment dan nog steeds 60 euro waard? Of sparen we dan met ons allen liever nog even door zodat we voor dat geld straks meer launchtitles bij de nieuwe spelcomputer aan kunnen schaffen?

Bron: Next Gen

Zie ook:
- Europese winkeliers hebben geen haast met de PS3
- Twaalf Final Fantasy XII screenshots
- Me & My Katamari de laatste Katamari?
- Een boeiend Revolution interview met Nintendo Frankrijk – deel 1
- Een boeiend Revolution interview met Nintendo Frankrijk – deel 2
- Een boeiend Revolution interview met Nintendo Frankrijk – deel 3
- Animal Crossing dagboek met illustraties

Lees ook:Losse DVD-speler voor de Revolution?
Lees ook:Webchat met Shigeru Miyamoto
Lees ook:Miyamoto: Als jij een goed idee hebt, hebben wij het geld
Lees ook:Miyamoto bevestigt Revolution functies voor Twilight Princess
Lees ook:Keynotes Phil Harrison & Satoru Iwata erg de moeite waard, mis ze niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.