Miyamoto: Als jij een goed idee hebt, hebben wij het geld

Dus Shigeru Miyamoto was eventjes in Europa, en dat zullen we weten ook. De Guardian heeft de oude meester ook eventjes mogen interviewen. Daarin weinig schokkende onthullingen. (Sony en Microsoft zitten nog steeds op een doodlopend spoor, en hij vertelt nog maar eens een keer dat de DS heel veel mensen weet te bereiken die voorheen nooit gameden). Maar dit vond ik wel een grappig citaat:

"Makers van spelcomputers scheppen graag op hoeveel spellen er wel niet beschikbaar zijn op hun console. Maar waar het echt om gaat is de variatie. Klanten hebben meer interesse in variatie en kwaliteit dan pure kwantiteit. Veel te veel spellenmakers luisteren naar de wensen van bestaande spelers, die vragen om opgevoerde versies van bestaande spellen. Ook aandeelhouders worden altijd nerveus als ze geld moeten voorschieten voor spellen die worden gezien als ‘te riskant’. Daardoor zijn heel veel spelontwikkelaars vergeten hoe je nieuwe dingen moet maken.
Maar wij bij Nintendo zijn daarin uniek, want wij ontwikkelen nieuwe en innovatieve hardware. Je hebt ook heus niet altijd een gigantisch budget nodig. Kijk naar Brain Training, dat was een gigantisch succes en is gemaakt door een klein team voor heel weinig geld. Een van mijn belangrijkste doelen op dit moment is om spelontwerpers te laten weten dat ze zich niet beperkt hoeven te voelen door hun budget. Als jij een goed idee voor ons hebt, dan hebben wij het geld om het uit te voeren."

Laten we hopen dat dat ook echt zo is! Dat Nintendo daadwerkelijk op third parties afstapt (zowel de grote spellenfabrieken als de enthousiaste kleine studios), en hen ook echt de kans biedt (financieel) om exclusieve unieke spellen voor de Revolution en de DS te maken.

Bron: guardian

Zie ook:
- Een Animal Crossing dagboek met illustraties
- Ed Boon (Mortal Kombat) over de Revolution
- Hands on met de Revolution dev. kit
- Een boeiend Revolution interview met Nintendo Frankrijk – deel 1
- Een boeiend Revolution interview met Nintendo Frankrijk – deel 2
- Een boeiend Revolution interview met Nintendo Frankrijk – deel 3
- Brain Training. 19 mei. Nederlandse vertaling. Budget prijs.
- Nintendo’s Brain Training in de strijd tegen dementie

Lees ook:Webchat met Shigeru Miyamoto
Lees ook:Losse DVD-speler voor de Revolution?
Lees ook:Miyamoto bevestigt Revolution functies voor Twilight Princess
Lees ook:Europese winkeliers: “huidige generatie games moeten goedkoper”
Lees ook:Nintendo’s Brain Training in de strijd tegen dementie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.