Xbox360 enige console die eind dit jaar geld gaat opleveren

In een interview met muziek en Beeld geeft Paul Naber, onze eigen countrymanager Xbox, winkeliers het advies om tijdens de aankomende decembermaand flink te investeren in de Xbox360, "de enige console die tegen het einde van het jaar geld gaat opleveren."

Uitgangspunt is dat 2006 bezig is een slecht jaar te worden voor diezelfde winkeliers. Met name de hardware-verkopen lopen terug omdat mensen wachten op de nieuwe generatie spelcomputers.
Paul Naber: "De nieuwe consoles van Sony en Nintendo hebben, naast de huidige consoles en handhelds, allemaal ruimte nodig. De vraag is welke console het leeuwendeel van die ruimte gaat opeisen. Ik denk dat er maar één console is die tegen het einde van het jaar geld gaat opleveren en dat is de 360. Iedereen weet dat er van zowel de Wii als PlayStation3 tekorten komen, dat zal voor niemand een verrassing zijn. Wíj kunnen echter nu en straks alle vraag aan en hebben een divers softwareassortiment. De retailer moet zich afvragen of hij voor gegarandeerde omzet gaat of een belofte van omzet. Als ik winkelier was zou ik gaan voor de gegarandeerde omzet. Maar één console kan dat waarmaken, de Xbox 360."

Goed bedoeld en, ondanks de partijdige bron, misschien ook nog wel welgemeend advies. Maar toch heb ik het gevoel dat er maar heel weinig winkeliers zijn die de kans om toch een paar Playstation 3′s en Wii’s te verkopen zullen laten schieten.

Voor mensen die nog steeds op hun originele Xbox spelen had Paul Naber ook nog goed nieuws. Ondanks dat de focus van Microsoft momenteel op de Xbox360, betekent dat ‘absoluut niet’ dat men de eerste Xbox al heeft afgeschreven.

Paul Naber: "Om een goede launch-portfolio te hebben voor de Xbox 360, hebben wij onze ontwikkelaars de opdracht gegeven games voor de nieuwe console te maken. Anders hadden we bij de lancering van de 360 zelf als Microsoft geen games gehad. We hebben echter wel meer geld gestopt in de zogenaamde third party support. Er moeten immers nog genoeg games uitkomen voor de originele Xbox."

Bron: Muziek en Beeld

Zie ook:
- Het einde van het port-tijdperk?
- GTA IV draait, net als Table Tennis, op RAGE engine
- Vissen verzorgen op de Xbox360 in Aquazone

Lees ook:Xbox360 pas vanaf februari weer fatsoenlijk verkrijgbaar
Lees ook:Microsoft past plannen niet aan na uitstel PS3
Lees ook:Xbox360 misschien al weer sneller te koop dan iedereen denkt.
Lees ook:Microsoft noemt Kassa-uitzending over Xbox 360 “flauw”
Lees ook:Europese winkeliers: “huidige generatie games moeten goedkoper”

10 reacties op “Xbox360 enige console die eind dit jaar geld gaat opleveren

  1. Erwin

    geld opleveren? HAHA! ze verkopen het ding onder de kostprijs! Miljoenen schuld zullen ze bedoelen!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Lee

    Sony gaat de ps3 helemaal ver onder de kostprijs verkopen en dat bedrijf staat op de rand faillisement!!! dus geen opmerkingen over het onder de kost prijs verkopen van de 360.

      /   Beantwoorden  / 
  3. erik

    Hij bedoelde dat het de winkeliers geld op gaat leveren. Dat ze hem onder de kostprijs verkopen daar heeft alleen microsoft zelf hinder van. Winkeliers kunnen er gewoon winst op maken.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Dave

    Sony rand Faillisement?? waar heb je dat fabeltje gehoord?? Hou toch op, Sony is 1 van ‘s werelds rijkste concerns. Ze hebben misschien de laatste tijd wat verliezen geleden, maar je weet niet half wat er nog aan inkomsten binnenkomt! Alleen de muziek wereld bestaat al voor 90% uit Sony Music Entertainment!

    BTW: De winkeliers verdienen geen zak aan de 360! Dat ding wordt door MS geleverd voor nagenoeg dezelfde prijs als waarvoor hij in de winkel staat! Zowel MS als de winkeliers moeten het puur en alleen van de verkoop van merchandise hebben (Software, Componenten etc)

    Wat die kerel allemaal uitkraamt is dikke onzin! Er mogen dan minder PS3′s beschikbaar zijn bij de launch, Ten eerste heeft MS nog steeds tekorten, zelfs een half jaar na dato, Ten Tweede wordt de PS3 duurder dus is de inkomsten bron, die een winkelier zogenaamd zou verkrijgen, ook groter en dus niet te vergelijken!

    Eigenlijk word k best wel schijtziek van dit soort commentaren, maar ik kan me er niet van weerhouden om te reageren op zulke belachelijke uitbraaksels. Ik ben zelf winkelier, dus hou ajb je mond over inkomsten, Paul, je bent een mongool!

      /   Beantwoorden  / 
  5. Ronald

    haahahahah , hmmmmmz, iemand van MS die de winkeliers aanraadt om te investeren in de Xbox360…..

    had ik absoluut niet verwacht….hahahahahahaha

    en dan die reactie dat Sony op de rand van faillisement staat….werkelijk waar… die fanboys worden steeds grappiger..

    Maar mensen hebben een heel jaar de keuze voor de 360 en dan komt er een keertje concurrentie eind van het jaar… ik denk dat er wel wat ps3′s klaar mogen staan dan….

    Die lui van MS komen me zo langzamerhand de strot uit….

      /   Beantwoorden  / 
  6. Paul Hu

    ”Wat die kerel allemaal uitkraamt is dikke onzin! Er mogen dan minder PS3′s beschikbaar zijn bij de launch, Ten eerste heeft MS nog steeds tekorten, zelfs een half jaar na dato, Ten Tweede wordt de PS3 duurder dus is de inkomsten bron, die een winkelier zogenaamd zou verkrijgen, ook groter en dus niet te vergelijken! ”

    Xbox 360 nog tekorten? (kijkt om zich heen en ziet in free record shop zat Xbox 360′s)

    ”Ten Tweede wordt de PS3 duurder dus is de inkomsten bron, die een winkelier zogenaamd zou verkrijgen, ook groter ”

    Wel ens aangedacht dat de PS3 gewoon duurder is om te maken en dus daardoor duurder wordt verkocht en dat er dus HELEMAAL GEEN winst erop wordt verdiend?

      /   Beantwoorden  / 
  7. Teun

    Beetje jammer dat dit hier zo wordt gepresenteerd… Ik ken een aantal winkeliers, verkopers (zowel in (speelgoed) winkels als online) en andere en ik kan je vertellen dat zowel Nintendo als Sony precies hetzelfde doen. Het is normaal om je eigen product goed in de schijnwerpers te zetten, fabrikanten en importeurs betalen soms zelfs voor meters winkelvloer!

    Dus om nu Microsoft op deze manier af te schilderen vindt ik niet ok!

      /   Beantwoorden  / 
  8. boe

    Ik zou in alle geval geen producten kopen bij winkeliers die anderen ‘mongool’ noemen, wat enkel de marginaliteit van de winkelier in kwestie benadrukt natuurlijk.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Jan

    Jammer, idd!

    Deze nepwinkelier met zijn “mongool”
    dient eerst zijn mondje te spoelen.

    Het is zo makkelijk om met een fakenaam even een reactie te geven…

    Hemel Sony nou niet zo vreselijk op!
    Ik begin bijna een hekel te krijgen aan SONY, en dat heb ik normaal niet.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Mathieu

    Ik begin bijna een hekel te krijgen aan MS, en dat heb ik meestal wel. Met al die geruchten tegen de PS3 tegenwoordig ( allemaal verzonnen door fanboys ) , het bewijst toch alleen des te meer dat ze schrik hebben van de concurrentie.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.