Xbox360 pas vanaf februari weer fatsoenlijk verkrijgbaar

Het blijft lastig om een Xbox360 aan te schaffen. Volgens Paul Naber van Microsoft zijn er vanaf de lanceerdatum op 2 december iedere week nieuwe exemplaren geleverd aan de detailhandel. Soms zelfs twee keer in een week. Elke keer leveringen van duizenden stuks. En toch waren al die duizenden Xbox360′s ook razendsnel weer uitverkocht. Vaak al binnen een dag. Momenteel loop je alleen nog kans om hier en daar een ‘core system’ aan te treffen, maar dat is dus zonder de harde schijf. En die zijn nu ook alweer op. "Eigenlijk is alles steeds op. Consoles, controllers, accessoires, games."

In een ruwe schatting denkt Paul Naber dat de Xbox360 vanaf februari weer wat makkelijker te krijgen zal zijn.

Februari is standaard de slechtste verkoopmaand in het jaar voor spelcomputers, aldus Naber. Ook in 2006 verwacht hij dat de vraag in die maand dusdanig laag zal zijn dat Microsoft eindelijk de kans krijgt om een voorraad op te bouwen. Vanaf dat moment zal de Xbox360 dus gewoon verkrijgbaar zijn. Winkels hebben er standaard een paar op voorraad, en als die op dreigen te raken bellen ze Microsoft voor een nieuwe levering.

De volgende verkooppiek wordt verwacht bij het aanstaande WK Voetbal. De Xbox360 is officieel de console van het WK 2006, dat alleen zal de verkopen al doen stijgen verwacht Microsoft. Bovendien wordt het WK 2006 uitgezonden in HDTV (High Definition). De verwachting is dat dat een enorme boost gaat geven aan de verkoop van dergelijke tv’s. Als enige console met HD-output zal de Xbox360 daar ook weer van profiteren.

Zie ook:
Xbox live gaat samenwerken met MSN
Xbox360 verkoopt maar 40% van totale voorraad in Japan
Xbox360 krachtiger dan Playstation 3, aldus Microsoft
Maakt u zich geen zorgen, er is niets mis met de Xbox360

Lees ook:Vanaf aanstaande vrijdag: 60GB Xbox 360 voor €269,99
Lees ook:Highscores op Xbox live gewist, Microsoft zwijgt
Lees ook:Xbox360 enige console die eind dit jaar geld gaat opleveren
Lees ook:Xbox360 misschien al weer sneller te koop dan iedereen denkt.
Lees ook:Binnenkort Xbox games downloaden naar Xbox 360

4 reacties op “Xbox360 pas vanaf februari weer fatsoenlijk verkrijgbaar

  1. Niels

    Ik heb er ook nog geen één. Maar ik kan wel even wachten tot februari ofzo. Tot nu toe ben ik niet helemaal onder de indruk van de games die verkrijgbaar zijn.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Frederik Bruninx

    Maar als je hem vooraf besteld, heb je er dan zeker een of moet je dan ook wachten tot februari?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Erik

    Zoals ik Paul Naber begrijp worden er gewoon elke week een paar duizend Xbox360′s geleverd. Dus ook deze week, en ook volgende week… etc. Ik beloof niks, maar ik denk als je er nu al één reserveert bij een gameshop dat je hem al wel voor februari in huis zou kunnen hebben. Misschien even rondbellen bij een paar mediamarkten, speelgoedwinkels, dixons en e-plaza’s bij jou in de buurt.

    Succes!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Milanos

    een grote hint om hem te bestelleen is bij foregames dat ligt in tilburg in de willem 2 straat forgames daar stonden er 30 op de lijst en ik kwam er ten nog bij en toen had ik hem al binnen 3 weken…dus grote hint…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.