Dr. Katamari vindt Revolution controller maar niks

Keita Takahashi, of zoals hij door zijn fans ook wel liefkozend wordt genoemd: Dr. Katamari heeft in een interview met Game Developer laten weten dat hij de controller van de Revolution maar niks vindt.

Dat mag natuurlijk. Miyamoto mag dat dan wel willen, we kunnen niemand dwingen om enthousiast te zijn over de Revolution.

Het jammere is alleen dat Takahashi, zoals zijn koosnaampje al een beetje verraad, de geestelijke vader is van Katamari Damacy op de PS2. Eén van mijn favoriete games van deze generatie.

Ik heb al vele slapeloze nachten gehad waarin ik me voorstelde hoe goed Katamari zou werken op een Nintendo console. Eerst op de DS, en daarna op de Revolution. Maar met dit nieuws lijken de kansen op een Revolution-versie van de bizarre roll’em up wel zo’n beetje verkeken.

Of toch niet?
De status van het Katamari-project (dat bestaat uit drie spellen: Katamari Damacy, We Love Katamari en Me & My Katamari), zoals ik het als laatste heb begrepen, was dat Takahashi er genoeg van had. Dat had hij al na het eerste spel, maar Namco heeft hem gepushed om toch nog die twee vervolgen te maken. Wat Takahashi betreft is het nu echt afgelopen en hij wil nooit meer een Katamari spel maken.

Gezien het onverwachte succes van Katamari denkt Namco daar vast anders over. Takahashi heeft dan ook de mogelijkheid open gelaten dat een ander team eventueel, ooit, misschien, op een mooie dag, verder zou kunnen gaan met de serie. Veel is het niet, maar het geeft een mens in ieder geval een klein beetje hoop.

Ik weet niet of Takahashi bij zo’n eventueel nieuw Katamari spel door een ander team toch nog iets in te brengen zou hebben, maar met uitspraken als:

"I’m not really interested in it. I don’t think a controller should have that much influence on the enjoyment of games."

En:

"I see what [Nintendo is] trying to do, but they’re putting such emphasis on the controller; ‘Woah, this controller lets you do this!’ and I’m thinking – are you messing with us? So, there’s nothing I really want to do with it right now."

Lijkt het me uitgesloten dat dat theoretische spel dan ook op de Revolution zou verschijnen. Ook het mysterieuze ‘nieuwe project’ ("Er wordt niet in gerold!") van Takahashi hoeven we waarschijnlijk niet op de Revolution te verwachten. Jammer voor de Nintendo fans, en 1 – 0 voor de Sony fans.

Bron: gamasutra

Zie ook:
- Revolution controller net zo belangrijk als analoge stick en muis
- Ik heb We Love Katamari!!!!
- Me & My Katamari ook al naar Europa
- Miyamoto: ieder huishouden een Revolution
- Famitsu gerucht: NiGHTS into dreams naar Revolution
- Hudson gaat Revolution "Flight Game" laten zien op E3
- Meer foto’s van de Revolution controller
- Wat het ook is, het komt niet naar de Revolution
- Metal Gear Solid 4, Gears Of War & Red Steel gepresenteerd door de makers zelf
- Metroid Prime 3 speelbaar op E3
- De laatste Red Steel scans
- Drie nieuwe Red Steel screenshots. Geen bloed?
- Red Steel vergt zelfbeheersing
- Nintendo overweegt twee controllers bij de Revolution te stoppen
- "You will say Wow"
- Pilotwings Revolution? Ja graag!
- Tony Hawk Downhill Jam als Revolution launchtitle
- Zo zou F-Zero op de Revolution kunnen werken

Lees ook:Meer foto’s van de Revolution controller
Lees ook:Wat het ook is, het komt niet naar de Revolution
Lees ook:Nieuwe foto’s van de Revolution controller (update: en toen waren er 19)
Lees ook:Uh oh, Katamari Damacy voor Xbox Live Arcade gaat niet door
Lees ook:Spannend! Wat is Nobi Nobi Boy?

7 reacties op “Dr. Katamari vindt Revolution controller maar niks

  1. grape

    het verbaast me dit van die kerel te horen,ik vraag me af of hij hem al wel geprobeerd heeft. ach ik kan er toch niet wakker om liggen, een of ander bedrijf kan het concept kopieren en op de rev uitbrengen. (ik denk dat er best een redelijke kans is)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Kikujiro

    Jammer! Dergelijke creatievelingen zijn normaliter toch vrij positief gestemd over de Revmote controller. Ieder zijn mening natuurlijk, maar dit komt op mij echter meer over als het tegendraads zijn om het tegendraads zijn. Neemt niet weg dat ik bijzonder uitkijk naar Katamari voor de PSP.

      /   Beantwoorden  / 
  3. erik

    Ik vind het ook maar vreemd. Opzich kan ik me het in het geval van Katamari nog wel een beetje voorstellen. Een heel klein beetje. Dat spel is echt gemaakt voor de PS2 controller met zijn twee gelijkwaardige controlsticks. Op bijvoorbeeld de Gamecube zal het een stuk slechter besturen met de controlsticks zo ver uit elkaar.

    Maar dat verklaart dan weer niet de PSP-versie, die het zelfs helemaal zonder controlsticks moet doen.

    En dat hij in het algemeen zo negatief tegenover de controller staat vind ik ronduit vreemd. Ik zou van een creatieve game-designer juist verwachten dat hij er enorm door geprikkeld werd. :)

      /   Beantwoorden  / 
  4. Yoshi-Fan!

    *I’m not really interested in it. I don’t think a controller should have that much influence on the enjoyment of games*

    Uuuhh, wat dan wel? Stoere hardware zodat we dezelfde games weer ietsjes mooier kunnen spelen? Rare uitspraak van een man die zo’n originele game heeft bedacht. Hij zal toch zelf moeten zien dat Katamari het van gameplay moet en hebben en niet van graphics. Iets wat bij de REVO ook het gaval is.

      /   Beantwoorden  / 
  5. DarthVader

    Misschien wel omgekocht door Sony? Je weet maar nooit…

      /   Beantwoorden  / 
  6. Bas.

    @ Yoshi-Fan!
    Je hebt een punt hoor, maar “stoere hardware zodat het iets mooier word” vind ik minder. Stel je namelijk eens voor als er straks dingen mogelijk zijn op het gebied van A.I., Physics en dergelijke, die de gameplay-ervaring totaal kunnen veranderen. Mensen en (grote) omgevingen die realistisch reageren op wat de speler doet. Dat is voor mij toch wel Next-Gen. De Rev. gaat een heel andere kant op met Next-gen, waar ik ook zeer enthousiast over ben, maar ik begrijp zijn mening eigenlijk heel goed.

    @DarthVader
    Laten we nou niet meteen Sony erbij betrekken:P

      /   Beantwoorden  / 
  7. Moonblade

    “Stoere hardware zodat we dezelfde games weer ietsjes mooier kunnen spelen?”

    Uhm JA

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.