Revolution controller net zo belangrijk als analoge stick en muis

Waarom deze bron in hemelsnaam anoniem wenst te blijven is me een raadsel, hij onthult werkelijk helemaal niets schokkends. Maar hij is wel iemand die met de Revolution gespeeld heeft en daar erg enthousiast over is. Dat is ook de reden dat de, zo te zien behoorlijk Revolution-sceptische site Daily Game hem geïnterviewd heeft.

Er zijn al een hoop dingen aangekondigd die op deze E3 te zien zullen zijn. Waar verheug jij je het meeste op van alles wat nu al is aangekondigd?

Anonieme bron: Dat is lastig omdat ik nu al een paar dingen meer weet die op de E3 onthuld zullen worden. Maar dat gezegd hebbende, ik kijk heel erg uit naar Enemy Territory, Crysis, Ubisoft’s Project Assassin, PS3 Ratchet and Clank, Zelda, en het meeste kijk ik uit naar alle Revolution titels die in voorbereiding zijn.
Hm, ja… de Revolution die willen wij ook wel zien. Maar eerlijk gezegd meer omdat we er nieuwsgierig naar zijn en niet omdat we er echt opgewonden van raken.

Anonieme bron: Nope, raak maar gerust opgewonden. Wat Nintendo nu doet met hun controller is net zo belangrijk als de analoge stick en de muis voorheen waren. Ik ben helemaal weg van wat ik er tot nu toe al op gespeeld heb.

Klinkt alsof hun marketing goed gewerkt heeft op jou…

Anonieme bron: Ik zie al die marketing niet eens. Ik weet alleen maar dat ik het leuk vond wat ik gespeeld heb. Als de eerste-generatie spellen nu al zo leuk zijn, kan ik niet wachten om te zien wat mensen er in de toekomst nog allemaal voor gaan verzinnen. Als we nu kijken naar het Revolution-equivalent van NiGHTS, Mario 64 of Ape Escape, en als je je dan bedenkt wat die spellen allemaal teweeg hebben gebracht op het gebied van analoge controls…

Is het echt zo verbazingwekkend? Denk je dat sommige mensen het ook gewoon niet zullen vatten, of wordt dit de universele nieuwe standaard?

Anonieme bron: Nou om te beginnen moet ik zeggen dat ik helemaal begrijp waarom Nintendo de laatste tijd zo stil is geworden. Mensen moeten er eerst zelf mee in aanraking komen om het te begrijpen. Ik weet zeker dat Reggie en Iwata eindeloos zouden kunnen praten, maar mensen moeten het gewoon proberen. Screenshots vrijgeven samen met foto’s die laten zien wat mensen doen met de controller, zoals je hebt gezien in het Red Steel artikel, werkt wel heel goed. Maar alleen losse screenshots kunnen het concept niet goed overbrengen.

En wat betreft die universele nieuwe standaard, er zullen ongetwijfeld ook heel veel mensen zijn die er helemaal geen behoefte aan hebben om de controller uit te proberen en hem al bij voorbaat afschrijven. Maar ik denk dat verder bijna iedereen het geweldig gaat vinden, en ik denk dat ook nieuwe mensen het geweldig gaan vinden. Het is een veel makkelijkere ervaring om mee te beginnen voor iemand die nog helemaal niets van games af weet.

Dus als iemand de Revolution niet leuk vindt, dan komt dat, dat zeg je eigenlijk, omdat ze het niet geprobeerd hebben? Dat is een behoorlijk gewaagde uitspraak.

Anonieme bron: Daarom ben ik ook zo benieuwd naar wat de andere ontwikkelaars ermee gedaan hebben. Ik heb nu alleen maar wat vroege demo’s gespeeld en, het klinkt een beetje maf, maar het feit dat jij zelf mee beweegt met wat je op het scherm ziet… het houdt je brein wat beter voor de gek. Je krijgt er een beter gevoel van snelheid/beleving/onderdompeling, etc door.

Je zal heus niet opeens denken dat je die lucide droom hebt waar Peter Moore het over had met de Xbox360, maar af en toe wordt je brein beter voor de gek gehouden, en dan ervaar je een nieuwe ervaring binnen de game-context.

Geloofwaardig? You tell me. Daily Game is bij mijn weten geen hele grote site (gamedaily trekt volgens mij veel meer bezoekers), en het is ook onmogelijk om te controleren of dit interview echt heeft plaatsgevonden, of dat ze een anonieme bron verzonnen hebben. Maar het klinkt wel geloofwaardig. Zelfs als het interview niet echt zou zijn, denk ik dat de inhoud wel in grote lijnen overeen komt met de werkelijkheid.

Meer informatie volgt ongetwijfeld tijdens de E3 op 10, 11 & 12 mei.

Bron: Daily Game

Zie ook:
- De Bob Ross game, kan het echt waar zijn?
- Miyamoto: ieder huishouden een Revolution
- Famitsu gerucht: NiGHTS into dreams naar Revolution
- Hudson gaat Revolution "Flight Game" laten zien op E3
- Meer foto’s van de Revolution controller
- Wat het ook is, het komt niet naar de Revolution
- Metal Gear Solid 4, Gears Of War & Red Steel gepresenteerd door de makers zelf
- Metroid Prime 3 speelbaar op E3
- De laatste Red Steel scans
- Drie nieuwe Red Steel screenshots. Geen bloed?
- Red Steel vergt zelfbeheersing
- Nintendo overweegt twee controllers bij de Revolution te stoppen
- "You will say Wow"
- Pilotwings Revolution? Ja graag!
- Tony Hawk Downhill Jam als Revolution launchtitle
- Zo zou F-Zero op de Revolution kunnen werken

Lees ook:Meer foto’s van de Revolution controller
Lees ook:Nieuwe foto’s van de Revolution controller (update: en toen waren er 19)
Lees ook:Wat het ook is, het komt niet naar de Revolution
Lees ook:Famitsu gerucht: NiGHTS into dreams naar Revolution
Lees ook:Nieuw gerucht: nunchuck attachment ook motion sensor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.