Man wordt ontslagen door potje solitaire

Toen de burgemeester van New York zag dat een van zijn medewerkers onder werktijd het beroemde kaartspelletje zat te spelen aarzelde hij niet en ontsloeg de arme man op staande voet.

En nog niet eens recht in zijn gezicht ook. Tijdens een werkbezoek zag de burgemeester dat het spelletje actief was op het beeldscherm van de medewerker, maar hij zei er toen nog niets van. Pas achteraf gaf hij iemand anders opdracht de werknemer te ontslaan.
"De werkplek is geen geschikte plek voor spelletjes. Op je werkplek doe je alleen het werk waar je voor betaald wordt." aldus Burgemeester Bloomberg.

De man, die al zes jaar op het kantoor werkte en een klein kind moet onderhouden, zegt dat hij het spelletje alleen maar speelde tijdens zijn lunchpauzes en af en toe heel even tussendoor als hij wat verstrooiing nodig had.

"Ik speelde het echt geen uren achter elkaar, er was meer dan genoeg werk te verzetten. Maar als ik twee uur lang geconcentreerd bezig was geweest met een klus, dan ging ik bijvoorbeeld even een kop koffie halen en speelde dan een minuutje solitaire. Maar daarna ging ik echt gelijk weer aan het werk."

Bloomberg is miljonair geworden door zelf hard te werken. En natuurlijk is er niks mis mee om dat dan ook van je medewerkers te eisen. Maar dit lijkt me wel een overdreven zware maatregel. Op z’n minst had hij de man eerst een waarschuwing kunnen geven. Verschillende onderzoeken hebben bovendien al uitgewezen dat mensen sneller en effectiever werken als ze geregeld een kleine pauze kunnen nemen. Uiteindelijk Komt dit de productiviteit ten goede.

Als ik in New York woonde zou ik in ieder geval weten op wie ik niet ging stemmen!

En nog een keer in het Engels voor het bizarre geval dat dit artikel ooit daadwerkelijk door iemand uit New York gelezen wordt:

After reading this, and if I lived in New York, at least I would know who not to vote for!

Bron: forbes

Zie ook:
Strijd om de casual gamers
Gevaarlijke games
Virtueel voetbal met je eigen voet
De Philips Entertaible

Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 405
Lees ook:Ook complete downloadbare games (naast demo’s) voor DS
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 395
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 392
Lees ook:Nieuwe Ghostbusters game in de maak?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.