Kijk dit: demonische first person shooter Devil Daggers

Kijken op YouTube
Rock, Paper, Shotgun bespreekt een spel dat ik in nog geen 1000 jaar wil spelen, maar dat er wel fascinerend uitziet. Devil Daggers is een first person shooter in de puurste zin van het woord. Een kale vlakte waar je niets anders doet dan schieten, schieten en nog eens schieten. Schieten op een eindeloze stroom vijanden en eindbazen. Zonder muren of obstakels om achter te schuilen. De grootste nachtmerrie van iedereen die net zo slecht is in first person shooters als ik.

Maar die trailer! Devil Daggers heeft een vreemde nostalgische vormgeving die doet denken aan de jaren ’90, zonder dat het lijkt op een specifiek spel. En het gebruikt die retro-look om een demonische onderwereld neer te zetten. Met vuur en duivels en naargeestige geluidseffecten die de haartjes op mijn armen recht overeind zetten. Als Devil Daggers een normaal avonturenspel was (met levels en rustpunten enzo) zou ik me hier best in onder willen dompelen, maar ik vrees dat een pure arena shooter echt te moeilijk is voor mijn beperkte skills.

Aan de andere kant: Adam Smith van RPS heeft het nog niet langer volgehouden dan 50 seconden, en noemt Devil Daggers toch een briljant spel. Dus ja… bekijk de trailer en oordeel zelf. De pc-versie is nu verkrijgbaar.

Neo-games.blog forum


devildaggers1

devildaggers2

devildaggers3

devildaggers4

devildaggers5

devildaggers6

Lees ook:Nieuwe trailer The Conduit (Wii first person shooter)
Lees ook:Een virtuele open haard voor retro-liefhebbers
Lees ook:Online spelletje: Second Person Shooter Zato
Lees ook:Hudson maakt first person shooter voor Wii Ware
Lees ook:Vanquish, het nieuwe spel van Resident Evil-bedenker Shinji Mikami

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.