Een virtuele open haard voor retro-liefhebbers


“I really wanted to create a big-pixeled fireplace to keep in my bedroom or living room and thought other people might too.”

Amper een week nadat Wii-bezitters werden verblijd met Fireplacing komt ontwerper Ted Martens met zijn eigen virtuele open haard voor de pc. En deze is veel leuker!

  • Het vuur is gepixeleerd. Ideaal voor retrogamers die hun huiskamer deze kerst in 8-bit-stijl willen verlichten. De knisperende geluidseffecten zijn gelukkig wel realistisch.
  • Je kunt met de open haard chatten. Typ aan het begin “match” om het vuur te ontsteken. Met “log” gooi je er een extra houtblok op (ieder blok brandt ongeveer een uur) en als je wilt stoppen typ je “water” om het vuur te blussen.
  • Maar daar houden de commando’s niet op. Knakworstjes roosteren doe je met “hotdog,” rotjes op het vuur gooien kan met “firework” en van je open haard een discotheek maken doe je met “party.” Daar kan Fireworking op de Wii nog het één en ander van leren. Ted is van plan om later nog meer commando’s toe te voegen.

Download Fireplace hier (gratis)

[g.forum]

Lees ook:Fireplacing maakt van je Wii een open haard
Lees ook:Nog een open haard-simulator voor WiiWare!
Lees ook:Zie haardvuursimulator Little Inferno in actie op de Wii U
Lees ook:Bionic Commando ontwikkelaar: werken op de PS3 is net zo duur en moeilijk als je zelf wilt
Lees ook:Flame Over is een schattig brandweerspel voor de Vita

2 reacties op “Een virtuele open haard voor retro-liefhebbers

  1. Gulzt

    lol, dat zijn de betere applicaties :)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

    Ik vind het een fascinerend fenomeen. Gisteravond heb ik hem een tijdje fullscreen laten draaien en idioot genoeg straalt het toch echt iets uit. Absoluut niet te vergelijken met een echte open haard zoals we die vroeger in mijn ouderlijk huis hadden, maar deze digitale versie deed me meer dan niets. Hoe dat komt kan ik niet zo goed verklaren.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.