Hudson maakt first person shooter voor Wii Ware

Hudson onthult vandaag Onslaught, de eerste First Person Shooter voor Wii Ware. Het bestuurt zoals je mag verwachten op de Wii – richten en schieten met de controller, lopen met de nunchuck – en er is online multiplayer voor vier personen. Hudson heeft duidelijk z’n best gedaan om het uiterste uit de Wii te halen, maar met de datalimiet van 40MB op Wii Ware spellen ziet het er natuurlijk minder goed uit dan een Conduit of Metroid Prime 3.

Het interessantste aspect aan Onslaught is misschien nog wel dat dit één van de weinige First Person Shooters is door een Japanse studio. Misschien levert dat nog een originele invalshoek op die niet meteen duidelijk wordt uit deze screenshots.

Zie ook:
- Nieuwe (betere) trailer voor Bit.Trip: Beat
- Griezelen en puzzelen in Wii Ware-spel Lit

[games.blog forum]

Lees ook:First person shooter voor Wii Ware, Onslaught nu in het winkelkanaal
Lees ook:Alweer een first person Wii Ware shooter van Hudson
Lees ook:Eerste trailer WiiWare-shooter Water Warfare
Lees ook:Deze first person shooter lijkt een beetje op Metroid Prime
Lees ook:Nieuwe trailer The Conduit (Wii first person shooter)

9 reacties op “Hudson maakt first person shooter voor Wii Ware

  1. otherotter

    sorry hoor,.. maar ookal is het 40 mb dan ziet het er nog niet goed uit,.. je hebt toch van die 512 kb games,.. die kunnen er ook vet uitzien. de belichting en sfeer hoef je niet veel op inteleveren kwa mb’s.

      /   Beantwoorden  / 
      1. Sander

        ja 97 kb als je het download, maar zodra je gaat spelen is het meer dan een gig. dus dat telt niet (zoals wel meer van die 64kb projects)

          /   Beantwoorden  / 
  2. jenne555

    4 spelers poeh poeh

      /   Beantwoorden  / 
  3. Bartig

    Hee, het ziet eruit als Metroid voor de DS. In het groot. Wow.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Erik

    Ik zie dat ik de enige ben die (een beetje) onder de indruk is van dit spel? ;) Het zal dan wel komen omdat ik totaal geen verstand heb van de achterliggende techniek. Misschien is dit wel veel simpeler dan het eruit ziet, maar zeker in vergelijking met andere Wii Ware spellen vond ik het redelijk indrukwekkend om te zien dat dit blijkbaar ook mogelijk is. Dat betekent niet dat ik het hoef te spelen, maar het zet wel de deur open voor bijvoorbeeld een fatsoenlijk racespel of 3D platformer.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Berend Jan

      En het blijkt een aardige knaller te zijn met verslavende elementen…
      .
      Ik heb spierpijn van het richten op mijn TV auw…

        /   Beantwoorden  / 
  5. Kikujiro

    Voor een WiiWare titel vind ik dit er nog wel aardig uitzien… (ik heb tevens geen verstand van de achterliggende techniek). Tot nu toe zijn de WiiWare releases van Hudson bovengemiddeld geweest. Mits er voldoende mensen zijn die dit spel downloaden, lijkt dit spel me nog wel wat. Nadeel van spellen als Killzone e.d. is, dat het vrij complexe spellen zijn (niet negatief bedoeld). Als Hudson er in slaagt een shooter te maken met een laag instapniveau, wil ik wel een gokje wagen.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Erik

    Dat is ook zoiets. Als Ubisoft er in slaagt hier een n00b-friendly schietspel van te maken (wat ze eigenlijk nooit hebben beweerd, maar we kunnen altijd hopen ;) ), dan heb ik misschien ook wel belangstelling. Al moet het dan geen 1500 Wii Points kosten… zo goedkoop mogelijk graag.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.