Online spelletje: Moneyseize


De dubbele sprong werd in 1984 voor het eerst toegepast in het arcadespelletje Dragon Buster. In dat eenvoudige platformavontuur kon de hoofdrolspeler zich, op het hoogtepunt van zijn sprong, afzetten tegen het luchtledige om nog een stukje hoger te springen. Natuurkundig volstrekt onmogelijk natuurlijk, maar inmiddels kan geen zelfrespecterende platformheld meer zonder.

Sir Reginald MoneySeize II beschikt ook over een dubbele sprong. Daarnaast kan hij zich afzetten tegen muren en, met een beetje oefening, een soort van achterwaartse salto maken. Stuk voor stuk springtechnieken die ook in andere platformspellen voorkomen, maar nog nooit was er een spel waarin je springkunsten zo zwaar op de proef worden gesteld. Veertig levels van één scherm groot waarin Sir Reginald met de meest onmogelijke sprongen vijfentwintig muntjes moet verzamelen.

Een aanloop nemen over een instortende brug, je afzetten tegen het enige stukje muur wat niet met dodelijke stekels is bedekt en je dubbele sprong gebruiken om op nippertje de overkant te bereiken. Dit is platformgaming voor gevorderden (zie ook de screenshot – hoe ga je dat muntje pakken zonder de ronddraaiende messen te raken?) Het enige lichtpuntje is dat je voortgang bij iedere uitgang automatisch wordt opgeslagen. Je hoeft alle vijfentwintig muntjes dus niet in één foutloze sessie te pakken. Je mag zo vaak terugkomen als je wilt om ze desnoods één voor één te verzamelen.

En wat betreft de vogeltjes die je onderweg tegenkomt:

Geel vogeltje: vliegt vanzelf weg als je niet snel genoeg bent. Probeer hem te bereiken voordat de tijd op is (ja, dat kan echt).

Groen vogeltje: vliegt weg zodra je een dubbele sprong maakt. Verzin dus een manier om hem te bereiken zonder dubbele sprongen.

Roze vogeltje: vliegt weg zodra je een vijand vermoord. Wees dus vredelievend totdat je dit vogeltje hebt bereikt.

Speel: Moneyseize

Bekijk alle Online Spelletjes

[games.blog forum]

Lees ook:Online spelletje: Robot Unicorn Attack
Lees ook:Nieuwe Super Mario Galaxy trailer op Amazon
Lees ook:Super Mario Maker – Sacrificial Yoshis
Lees ook:Online spelletje: Queens
Lees ook:Zelf hindernisbanen bouwen in EA’s Create

3 reacties op “Online spelletje: Moneyseize

  1. Shitbull55

    Misschien heb ik teveel Wolfenstein gespeeld, maarreh…sjezus wat een swastika’s!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Rik

    ff late reactie, maar dit spel is super verslavend. bedankt! Ben er al weken mee bezig :P

      /   Beantwoorden  / 
  3. Erik

    Graag gedaan. Leuk om te lezen dat het je al zo lang bezighoudt. :) Lukt het je ook echt om alle vogeltjes te verzamelen? Daar had ik de grootste problemen mee. Vooral die gele gunnen je absurd weinig tijd.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.