Online spelletje: Robot Unicorn Attack


De grote kracht van Canabalt was de simpele besturing. Velen hebben al geprobeerd het succes te evenaren, maar niemand slaagt erin een net zo gebalanceerd spel te maken waar je toch maar één knop voor nodig hebt. Dat Adult Swim wel scoort met hun Canabalt-kloon komt gek genoeg omdat Robot Unicorn Attack de besturing een klein beetje ingewikkelder maakt.

Geen paniek, het blijft een simpele formule, alleen beschikt deze galloperende eenhoorn over een dubbele sprong (met de Z-knop) en een dash-aanval om hindernissen kapot te beuken (met de X-knop). Dat voelt lekker omdat je net iets meer controle hebt. Sprongen die je in Canabalt zou missen lukken hier wel omdat je foutjes kunt corrigeren met de dubbele sprong. De meningen zijn verdeeld, maar ik hoor bij het groepje mensen dat Robot Unicorn Attack makkelijker vindt dan Canabalt.

De andere reden voor Unicorn Attack’s succes is uiteraard de geschifte vormgeving. Het was je misschien al opgevallen dat de hoofdrolspeler een zilverkleurige eenhoorn is. In beweging laat hij ook een spoor van regenbogen achter. En alsof dat nog niet gay genoeg is heeft het spel een opvallend vrolijke soundtrack die bij veel mensen op de lachspieren werkt. Extra bijzonder omdat het concept is bedacht en uitgevoerd door Scott Stoddard, een streng gelovige ontwikkelaar die lid is van de mormonenkerk. (Onder het motto ‘beter laat dan nooit’ bespreek ik deze week online flash spelletjes van Adult Swim).

Robot Unicorn Attack

Bekijk alle Online Spelletjes

[g.forum]

Lees ook:Online spelletje: Give Up, Robot
Lees ook:Online spelletje: Victorian BMX
Lees ook:Online spelletje: CLOP
Lees ook:Online spelletje: Mountain Maniac
Lees ook:Online spelletje: Sissy’s Magical Ponycorn Adventure

7 reacties op “Online spelletje: Robot Unicorn Attack

  1. Erik

    Ja al heel vaak. Het probleem is dat ik het momenteel ook “best leuk” vind, maar het spel komt pas echt tot leven als je op YouTube filmpjes bekijkt van supergoede spelers. Zo snel wil ik ook worden, maar het is echt een vaardigheid die je jezelf moet aanleren.

      /   Beantwoorden  / 
    1. yeaaahmen

      jazeker wel, truddybuddy,

        /   Beantwoorden  / 
  2. PINHEAD

    Nu heb ik die soundtrack de hele dag in m’n hoofd yeah…
    Ik had trouwens 375900.

      /   Beantwoorden  / 
  3. yeaaahmen

    YEAAAHMEN!!
    I LIKE THAT GAME!
    IT’S MY LIFE!
    WHEN ITS GONE, MYLIFE IS OVERRRR.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.