Downloadable content wordt mogelijk op de 3DS en de Wii U


“Iwata and Shigeru Miyamoto are interested in the possibility of extending the life of games through added stages and other features that players want. However, Iwata believes that pursuing certain types of low quality paid download content opportunities — things like unlocking keys or stat increases — would, while likely increasing short term profits, not allow them to build along term relationship with customers.”

Nintendo deed er tot nu niet aan mee, maar op de 3DS en de Wii U moeten we er toch aan geloven: downloadable content in Nintendo-spellen. De optie wordt waarschijnlijk vooral toegevoegd om het platform aantrekkelijker te maken voor third party ontwikkelaars, maar directeur Satoru Iwata geeft hier toch aan (als antwoord op de vraag van een investeerder) dat hij en Shigeru Miyamoto geïnteresseerd zijn in het verlengen van de levensduur van hun spellen. Gelukkig wel op de goede manier. Met “features that players want” en niet met “low quality paid content.” Simpel gezegd: een extra cup toevoegen aan Mario Kart is een interessante optie, spelers €1,50 laten betalen voor een gek hoedje in Animal Crossing niet. Zolang Iwata er op toeziet dat alle DLC écht iets toevoegt is dit best goed nieuws dus. Hopelijk stelt het Nintendo ook in staat om hun spellen (indien nodig) te patchen, zodat genante situaties als bij Metroid: Other M in de toekomst voorkomen kunnen worden.

[g.forum]

Lees ook:Wat is Shigeru Miyamoto’s favoriete Mario-spel?
Lees ook:Oud Nintendo-interview over ALTTP opgedoken
Lees ook:Burnout’s Big Surf Island wordt niet gratis
Lees ook:Schokkend: Shigeru Miyamoto werkt aan Super Mario Bros. voor de 3DS
Lees ook:Citaat: 2DBoy over hun volgende project

2 reacties op “Downloadable content wordt mogelijk op de 3DS en de Wii U

  1. Inno Vation

    Sinds Nintendo elke game individueel beoordeeld en dan pas een ‘Seal Of Quality’ opzet, denk ik dat het he-le-maal goed komt met de DLC. :)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Nintendo’s Seal of Quality zegt weinig over de artistieke kwaliteit van het spel. Er staat wel in de handleiding dat games ook worden beoordeeld op “entertainmentswaarde”, maar ondertussen krijgen wanproducten als Chicken Shoot voor de Wii ook gewoon een zegel. ;) In de praktijk betekent het vooral dat het product gegarandeerd goed werkt.
      .
      Los daarvan geloof ik wel dat Nintendo ons in hun eigen spellen niet snel zal lastigvallen met onzinnige DLC. Wat dat betreft heb ik er dus ook wel vertrouwen in.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.