Burnout’s Big Surf Island wordt niet gratis

Na een jaar lang gratis downloadable content kondigt Criterion aan dat er voor Big Surf Island, de meest ambitieuze uitbreidingsset voor Burnout Paradise tot nu toe, wel betaald moet worden. Tijdens de ontwikkeling van het nieuwe eiland zag het team gaandeweg steeds meer mogelijklijkheden om het nieuwe gebied nog groter en uitgebreider te maken, totdat het uiteindelijk niet meer haalbaar bleek om alles gratis weg te geven. Daar valt weinig tegenin te brengen. Al helemaal niet bij een ontwikkelaar die zo lang zo sympathiek is geweest met het weggeven van extra content. De prijs van Big Surf Island is nog niet bekend.

We want Burnout Paradise players to experience the greatest support ever seen in a console game. We’re transforming not just Burnout Paradise, but the whole Burnout franchise through DLC, and we appreciate the support we know you guys will give us for our paid content. We think it’s worth it.

[games.blog forum]

Lees ook:Zie Burnout Paradise’s vliegende auto in actie
Lees ook:Uitverkoop in de PlayStation Store
Lees ook:Criterion’s Need For Speed: Most Wanted lijkt op Burnout Paradise
Lees ook:Criterion gaat je helpen Burnout Paradise uit te spelen
Lees ook:Burnout Paradise downloadable content gratis

8 reacties op “Burnout’s Big Surf Island wordt niet gratis

  1. G.Gulzt

    terecht dat we daar voor moeten betalen, ga ik ook zeker doen :D

      /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

    Ik vraag me wel af of er ooit nog een echt vervolg op Burnout komt. Het is net of het hele team nu fulltime bezig is met al die updates voor Paradise. Wat het natuurlijk wel heel gaaf maakt voor de fans. :) Eén van de weinige spellen die goed omgaat met DLC. Zonder je als consument ooit het gevoel te geven dat het alleen maar gaat om dure extra’s die je vroeger gratis gekregen zou hebben.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Kikujiro

    Is Burnout een aanrader trouwens? Ik ben zelf nogal een Ridge Racer fan. De GTI Club demo kan ik aanbevelen. Wel echt jaren ’90 allemaal, maar niet onaardig om even te spelen. Misschien dat ik de volledige versie download, maar dat hangt een beetje van de prijs af.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Erik

    Burnout is een erg leuke serie. Lekkere simpele arcade-actie die heel toegankelijk is omdat je nauwelijks wordt gestraft voor crashes (al je ongelukken worden zo spectaculair in beeld gebracht dat veel mensen het juist LEUK vinden om te crashen, maar dat gaat mij dan net iets te ver).

    Burnout Paradise is wel een geval apart omdat dat dan weer een free roaming spel is. GTA zonder al het lopen en schieten zegmaar. Ik vind hem ook best okee, maar stiekem zijn de klassieke racespellen met verschillende banen toch leuker. Paradise moet je een tijdje spelen om de stad een beetje te leren kennen voordat het echt leuk wordt.

    Helaas heb je op de PS3 niet zoveel keus omdat daar nog geen andere Burnout’s voor zijn verschenen. Volgens mij staat het volledige spel trouwens ook de PSN-store voor een veel scherpere prijs dan de retail-versie. Ik kan de exacte prijs zo snel niet vinden, maar rond de 30 euro geloof ik. Voor dat geld kun je opzich wel een gokje wagen. De laadtijden zijn dan vast ook veel minder. :)

    En anders toch maar even geduld hebben op het onvermijdelijke vervolg en hopen dat Criterion daarmee weer teruggaat naar de klassieke formule.

      /   Beantwoorden  / 
  5. G.Gulzt

    In retail koop je’m ook voor 30euro, dat heb ik er tenminste voor betaald :) Scheelt je een hoop harddisk ruimte.

    Ik ken de oude delen van Burnout ook (al bezit ik ze niet zelf), maar paradise is wel mijn favoriet in de serie. Het offline gedeelte is al leuk, maar het wordt pas boeiend als je het online gaat spelen. Criterion heeft allemaal multiplayer opdrachten in het spel gestopt zoals, probeer met z’n vieren gelijktijdig om gebouw x te landen, rij in 3minuten naar locatie y en maak daar een drift van een mijl om de fontein. Vooral met een headset en een paar mensen is dat erg leuk. Ook gaaf is dat je sinds de laatste patch ook met motors kunt rondscheuren.

    Er is trouwens een demo in de PSN store van een gedeelte van de stad.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kikujiro

      Ah! Die demo had ik nog niet ontdekt. Ik speel nu tussen de Bioshock sessies door vaak een paar rondjes GTi Club (Demo). Ze zouden aan de PSN store eigenlijk een apart tabblad met demootjes moeten toevoegen. Ik zoek me vaak een ongeluk.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Erik

        De PSN Store is een ramp. Ik dacht dat Nintendo’s winkelkanaal erg was, maar daar kan ik in ieder geval met een beetje zoeken wel vinden wat ik zoek (al moet ik de research nog steeds vooraf op het internet doen, waar zijn toch de user reviews, top 10 populairste spellen etc). Maar Sony gooit alle content gewoon op een grote hoop zonder enige manier om iets te vinden. Echt hopeloos.

          /   Beantwoorden  / 
  6. Erik

    Kan die demo ook nog steeds online? Dat was voor de release wel zo, toen kon je helemaal goed ervaren wat Burnout Paradise inhield. Maar ik kan me voorstellen dat die servers inmiddels offline zijn.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.