Schokkend: Shigeru Miyamoto werkt aan Super Mario Bros. voor de 3DS


“Miyamoto: Yes. So, in the interests of adopting new technology for the Super Mario Bros. tradition, I am now making a new Super Mario Bros. game for the Nintendo 3DS system.

Iwata: The next stage for the Super Mario Bros. Preservation Society’s activities is the Nintendo 3DS.

Miyamoto: Yes. (laughs) I want to show everyone as soon as possible what the new Super Mario Bros. will be like on the Nintendo 3DS.

Iwata: I’m really looking forward to it myself! Thank you for your time today.”

Dit citaat uit de meest recente editie van Iwata Vraagt stond de afgelopen op veel gamesites. Shigeru Miyamoto die tussen twee lachbuien door een nieuwe Super Mario Bros. aankondigt voor de 3DS. Heel erg verrassend was dat natuurlijk niet – Mario heeft nog nooit een Nintendo-spelcomputer overgeslagen – maar veel sites vonden het toch noemenswaardig dat het bestaan van ‘Mario 3D’ nu officieel was bevestigd.

Ben ik dan de enige die de bovenstaande scene uit de allereerste 3DS-trailer al beschouwde als een korte preview op Mario’s 3D avontuur? Okee, snorremans was zelf nog nergens te herkennen, maar Bowser’s kasteel wel. Verrassend gedetailleerd en met een tof retro stijltje (de bakstenen en vraagtekenblokken komen rechtstreeks uit Super Mario Bros. voor de NES). Tot vandaag was het nog niet eens bij me opgekomen dat deze achtervolgingsscene misschien niet afkomstig was uit Mario’s nieuwe spel. Bekijk hieronder nogmaals hoe Iwata en Miyamoto in de 3DS worden gezogen en oordeel zelf (vanaf 1:23): speciaal in elkaar gezet voor deze trailer of een vooruitblik op Super Mario 3D?


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Japanse verpakking New Super Mario Bros wordt GEEL
Lees ook:Dit is de wereldkaart van New Super Mario Bros.
Lees ook:New Super Mario Bros later in Japan als in Amerika?
Lees ook:Amerikaanse New Super Mario Bros boxart
Lees ook:Wat is Shigeru Miyamoto’s favoriete Mario-spel?

8 reacties op “Schokkend: Shigeru Miyamoto werkt aan Super Mario Bros. voor de 3DS

  1. Bert

    Zou een gaaf level zijn waar je Bowser achter je ziet terwijl je hem voor moet blijven. Maar in dit filmpje zie je ook Starfox’s Schip, DK-barrels, Kirby Tomato, Link’s Shield/Sword and a Banana. En ik weet dat Starfox al is aangekondigd maar van Zelda, Kirby en Super Mario Kart hebben we nog niks gehoord, al kunnen we daar eigenlijk ook zeker van zijn dat die komen. Niet per se deze versie maar wel deze generatie.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Zaaltje

    Leuk filmpje, had deze nog niet gezien! :)

    @Bert: Zelda is ook al aangekondigd, al dan niet met de opgepoetste versie van orcarina of time. Mario kart is ook weldegelijk aangekondigd, wanneer deze twee echter komen is nog de vraag helaas :P

      /   Beantwoorden  / 
  3. Berend Jan

    F-Zero in 3d… dat wil ik zien snelle auto’s die met 60 FPS over een 3d scherm jakkeren… Ow en als we toch bezig zijn, als er een X-wing spel gepoort wordt naar de 3DS dan ga ik die ook kopen. Volgens mij is space combat erg goed in 3d te maken…
    .
    Dat Mario op de 3DS kwam lijkt me niet meer dan logisch…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Ik heb goede dingen gehoord over de 3DS-versie van Ridge Racer. Hij is razendsnel en er schijnt voor het eerst in de serie een speciale drift-knop te zijn (normaal gesproken moest je de rem intrappen om te driften) waardoor het bochtenglijden nu nog meer aanvoelt als Mario Kart. Hopelijk is die as dinsdag ook speelbaar. Een goede racegame staat ook hoog op mijn verlanglijstje.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Kikujiro

      Ik zit nog steeds op F-Zero voor de Wii te wachten eigenlijk. Over een versie voor de 3DS wil ik nog niet eens nadenken. Ik denk trouwens dat we de komende tijd van Nintendo niet veel interessants op de Wii kunnen verwachten, die zullen al hun energie wel in de 3DS steken…

        /   Beantwoorden  / 
      1. Erik

        Ik vrees dat de Wii gewoon wordt overgeslagen. We krijgen nog Skyward Sword en dat nieuwe Kirby-spel, maar veel meer toppers verwacht ik ook niet meer. De aandacht verschuift inderdaad naar de 3DS en misschien zelfs al de opvolger van de Wii.
        .
        Jammer is het wel. Op de DS kregen we ook al geen F-Zero. :( Op de 3DS wil ik er echt wel weer één hebben. F-Zero in 3D lijkt me de ultieme kick.

          /   Beantwoorden  / 
  4. RikkieR

    Als ik het zo lees is dit een aankondiging van New Super Mario Bros. Het filmpje lijkt meer op een nieuwe 3d Mario Game. (In de lijn die met Mario 64 is ingezet) Misschien ben ik wat te positief als ik denk dat ze beiden nu al aankondigen, maar het lijkt me ergens wel logisch dat Nintendo de lijn van 2 soorten Mario (NSMB & SMG) van de Wii doorzet op de 3DS.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Dat haal ik ook een beetje uit de tekst inderdaad. Aan de andere kant krijg ik in andere interviews vaak het idee dat het Miyamoto’s ultieme doel is om die twee Mario-series uiteindelijk weer samen te voegen. Nu is het een kunstgreep om deze manier alsnog de casual gamers te bereiken, maar volgens mij zou hij het liefst een 3D Mario maken die net zo toegankelijk is als SMB.
      .
      Misschien zoiets als Crash Bandicoot met duidelijke lineaire routes? Daar deed het Bowser-filmpje me ook een beetje aan denken namelijk. Ik denk in ieder geval niet dat de huidige tweedeling tussen NSMB en de Galaxy-spellen al het eindstation is voor Mario.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.