Kijk dit: Cave Story 3D op de 3DS


Zie Cave Story 3D voor het eerst in beweging. Het ziet er okee uit (op het scherm van de 3DS ongetwijfeld nog mooier), maar eh… de omgevingen komen me inmiddels wel erg bekend voor. Ik had niet gedacht dat ik dit ooit zou zeggen, maar met een WiiWare-versie, een DSiWare-versie en nu een 3DS-versie begin ik geloof ik een beetje Cave Story-moe te worden. Eerst voelde het nog goed om bedenker Pixel eindelijk wat geld te geven voor wat nog steeds één van mijn favoriete indiegames is, maar drie versies later begint het op uitmelken te lijken. Helemaal omdat de 3DS binnenkort compatible is met de DSiWare-versie. Waarom zou ik dit dan ook nog spelen? Misschien hadden Pixel en Nicalis deze nieuwe engine beter kunnen gebruiken voor een vervolg op Cave Story.

Van de positieve kant, programmeur Tyrone Rodriguez beloofde een paar maanden terug dat de 3DS-versie wordt uitgebreid met “grote nieuwe gebieden.” Als daar binnenkort screenshots en filmpjes van opduiken is de kans groot dat veel mensen (waaronder ik) zich toch weer laten verleiden om Cave Story nog een keer te kopen. Al was het maar om eindelijk weer eens wat te doen te hebben op die 3DS.

Cave Story 3D staat in Europa gepland voor de herfst.


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Nog meer Cave Story, nu ook op je 3DS
Lees ook:Cave Story Wii Ware interview
Lees ook:Cave Story nu ook naar DSiWare, Orioto maakt een schilderij
Lees ook:Oud ontmoet nieuw in Cave Story 3D’s sprite mode
Lees ook:Wachten op Cave Story… (deel vier)

4 reacties op “Kijk dit: Cave Story 3D op de 3DS

  1. Hamtier

    Omdat de Dsiware versie niet is uitgebracht in de EU(Teminste niet zover ik weet) ga ik waarschijnlijk deze wel halen..gewoon om cave story on the go te hebben. ik heb de wiiware demo en pc versie gespeeld en die zijn geweldig :D

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Goh je hebt gelijk. Dat had ik helemaal gemist. De DSiWare-versie is inderdaad (nog) niet in Europa verkrijgbaar. Dat maakt deze cartridge weer ietsje minder overbodig.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Inno Vation

    Cave Story 3D staat in Amerika gepland op 9 Augustus en in Europa in September.
    .
    Naast de door Erik genoemde versies, zijn er ook versies voor: de AmigaOS, Linux en Mac OS X operation systems. Verder nog voor de PlayStation Portable, Xbox, GP2X (een open-source, op Linux gebaseerde handheld) en de Texas Instruments grafische calculator.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hamtier

      Zover ik heb opgezocht zijn die versies gemaakt door de fans.
      en niet door pixel of Nicalis .

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.