Wachten op Cave Story… (deel vier)


Hoera! Ik kan eindelijk ophouden met één van de vervelendste rubrieken op games.blog. Het wachten op Cave Story is bijna voorbij. Ontwikkelaar Nicalis kreeg vandaag het verlossende mailtje van NoE dat de WiiWare-versie op vrijdag 10 december aan het Europese winkelkanaal wordt toegevoegd. Dat werd ook wel eens tijd; in Amerika is het spel al te koop sinds maart. Wellicht als goedmakertje voor het lange wachten is Cave Story bij ons 200 Wii Points goedkoper gemaakt.

Let trouwens niet op die opmerking over de DSiWare-versie. Die is voorlopig alleen beschikbaar in Amerika. Bovendien heeft Nicalis iets raars gedaan met de besturing. Op de DSi blijkt [Y] de springknop en [B] de schietknop. Dat gaat voor veel mensen in tegen een ongeschreven regel waar platformspellen zich al sinds Super Mario Bros. aan houden. Mijn duim weet niet beter dan dat hij springt met de rechterknop en aanvalt met links. Over de WiiWare-versie heb ik nooit soortgelijke klachten gelezen, dus ik ga er vanuit dat de knopindeling daar wel ‘klopt’. Nog maar anderhalve week, dan kunnen we eindelijk aan de slag met één van de beste WiiWare-spellen tot nu toe.

[g.forum]

Lees ook:Cave Story eindelijk gekeurd door PEGI
Lees ook:Cave Story nu ook naar DSiWare, Orioto maakt een schilderij
Lees ook:Kijk dit: Cave Story 3D op de 3DS
Lees ook:Wachten op Cave Story… (deel drie)
Lees ook:Nieuwe La-Mulana WiiWare screenshots

8 reacties op “Wachten op Cave Story… (deel vier)

  1. Gulzt

    Heb je Meatboy al voor de PC? Die komt uit vandaag toch?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

    Vandaag inderdaad. Over drie uur is hij te downloaden op Steam. :) Ik mis alleen een speelbare demo om eerst te kijken of mijn pc het wel aankan. Misschien download ik eerst een wat minder legale versie om dat even te testen. Ik ben er toch niet helemaal gerust op. (En als ie het doet, dan koop ik hem natuurlijk alsnog).

      /   Beantwoorden  / 
    1. Gulzt

      1,2Ghz vereist, dat moet toch wel lukken? Lijkt me sowieso niet een te zware game.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Erik

        Waarschijnlijk wel, maar toch. Ik weet zulke dingen maar graag zeker. Volgens mij las ik ergens dat er ook graphical settings-optie is voor pc’s zoals mijn pc, dus waarschijnlijk komt het wel goed. Ik heb er zin in!

          /   Beantwoorden  / 
  3. Erik

    Wat is er toch aan de hand op Steam? De status van Super Meat Boy slingert al de hele avond heen en weer tussen This game will unlock in approximately 1 hour, 2 hour of 3 hours (in willekeurige volgordes). Het ziet er niet naar uit dat iemand hem vanavond al zal spelen. :(

      /   Beantwoorden  / 
    1. Gulzt

      Ik las op hun twitter dat veel mensen problemen hebben met starten en afsluiten van Meat boy. Komt vandaag een grote patch om het te verhelpen, misschien heeft steam in Europa nog even gewacht?

        /   Beantwoorden  / 
      1. Erik

        Afsluiten gaat inderdaad lelijk, met een hele trits foutmeldingen. Maar wat ik erger vind is dat mijn controller niet goed werkt. Schijnt ook een bug te zijn, het spel kan op dit moment alleen overweg met Xbox 360-controllers. Als ik het probeer met mijn Logitech holt meatboy automatisch naar links. Het hele spel is dus onspeelbaar. :( En het is nog niet eens zeker of die specifieke bug ook wordt opgelost met de patch later vandaag (Possibly maybe, we’re addressing game breaking / crashing bugs first).
        .
        Nou ja, het goede nieuws is dat het spel iig werkt op mijn computer. Eerst haperend, maar toen ik de resolutie wat lager instelde helemaal vloeiend. Zodra de controller-problemen zijn opgelost kan ik dus gaan spelen.

          /   Beantwoorden  / 
  4. G.Tom

    Pfff…. ik kan Civ V niet spelen vanwege Steam, m’n pc laat het er niet in. Overigens baal ik er wel van, ik gebruik juist een externe harde schijf zodat m’n C niet te volgepropt raakt, en Steam is verplicht op de C schijf….

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.