Honderden mensen in de rij voor een Nintendo DS Lite

Gisteren vond in Japan de lancering van de Nintendo DS Lite plaats (voor wie het nog niet wist: een kleinere, lichtere en beter verlichte versie van de oude Nintendo DS). Het werd weer een ouderwets krankzinnige launchday zoals die alleen in Japan kunnen voorkomen.

Door een probleem met de productie kon Nintendo er veel minder produceren dan oorspronkelijk de bedoeling was. Eigenlijk had de DS Lite gisteren al in drie kleuren beschikaarbaar moeten zijn, maar uiteindelijk was alleen de witte versie maar te krijgen.

Honderden mensen stonden gisteren in de rij om er eentje te kopen. Meestal zonder succes, want volgens de verslaggever van IGN was de kleine spelcomputer al uitverkocht voordat de meeste winkels officieel open gingen.

Dit alles is het resultaat van de, al vanaf de kerstperiode, slechte verkrijgbaarheid van de originele DS in Japan. En ook van Nintendo zelf, die iedereen ervan heeft weten te overtuigen dat ze werkelijk een DS Lite nodig hebben. In alle reclames voor de DS wordt nu de Lite-versie getoond in plaats van het oude model, en ook in alle demopods is oud verwisseld voor nieuw. Het gevolg is dat ook mensen die al een DS hadden nu weer in de rij zijn gaan staan voor het Lite model.

Op 11 maart worden de andere twee kleuren van de Lite uitgebracht. Dat zal waarschijnlijk weer dezelfde taferelen op gaan leveren als gisteren. De DS-gekte woekert nog wel even voort in Japan. De verslaggever spotte ook opvallend veel meisjes, vrouwen, zakenmannen en oudere mensen tussen de wachtenden in de rij. Een teken dat ook Nintendo’s masterplan (niet-gamers aan het spelen krijgen) nog steeds op volle toeren draait.

Bron: IGN

Zie ook:
- Veel nieuwe Metroid Prime Hunters info
- New Super Mario Bros interview
- Nieuwe DS met touchscreen voor twee vingers?
- PSP doet DS na
- Animal Crossing dagboek met illustraties

Lees ook:De nooit uitgebrachte DS Lite met grotere schermen
Lees ook:700.000 DS Lite’s in april
Lees ook:Nintendo Japan stopt met productie oude model DS
Lees ook:DS Lite krijgt eigen rumble pak
Lees ook:Bescheiden drukte bij de Japanse Xbox360 lancering

9 reacties op “Honderden mensen in de rij voor een Nintendo DS Lite

  1. Teun

    Zouden er in nederland ook zulke lange rijen ontstaan?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Thijzz

    Nee niet als dit, veel mensen hebben al een ds en de meeste zijn niet van plan om “lite” te halen (polls) want het is geen complete nieuwe hardware. Het ligt er aan dat de japeners verslaaft zijn aan de ds en hun zijn zo gek om een hele dag in de rij te staan met een kans om niks te krijg.

      /   Beantwoorden  / 
  3. erik

    Zelfs voor Japan vind ik dit toch wel opmerkelijk hoor. Dat ze voor nieuwe hardware in de rij gaan staan kan ik nog wel begrijpen. Als ik in japan woonde zou ik er waarschijnlijk net zo vrolijk bij gaan staan. :D (Maar om nou in Nederland in m’n eentje te gaan wachten vind ik ook niks).

    Maar voor alleen een re-design? Dat is toch wel opmerkelijk. Zouden er voor de GBA SP destijds ook zulke rijen gestaan hebben?

      /   Beantwoorden  / 
  4. mumu

    “Als ik in japan woonde zou ik er waarschijnlijk net zo vrolijk bij gaan staan. :D (Maar om nou in Nederland in m’n eentje te gaan wachten vind ik ook niks).”

    In welke stad zullen we een rij maken? :)

      /   Beantwoorden  / 
  5. erik

    Ik geen DS Lite kopen. :p

    Maar misschien moeten we als het zover is een Revolution wachtrij organiseren. ;)

      /   Beantwoorden  / 
  6. Mithrandir

    Er zijn nog veel japanners die geen DS hebben en aangezien er toch nu zo’n 93,000 stuks verscheept waren wilden ze meteen maar een Lite ;)

    Ik denk dat een behoorlijk deel van de mensen juist nog geen DS heeft.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Mithrandir

    “Maar misschien moeten we als het zover is een Revolution wachtrij organiseren. ;)

    Dat zou wel heel tof zijn, misschien iets voor HGGCT :)

      /   Beantwoorden  / 
  8. erik

    “Er zijn nog veel japanners die geen DS hebben en aangezien er toch nu zo’n 93,000 stuks verscheept waren wilden ze meteen maar een Lite ;)

    Okee, daar zit wel wat in. Maar er waren er beslist ook genoeg die al wel een DS hadden, en die dan toch weer in de rij gingen staan voor het nieuwe model. :p

    “Dat zou wel heel tof zijn, misschien iets voor HGGCT :)

    Haha, ja. Daar zijn denk ik ook wel mensen te vinden die er gek genoeg voor zijn. ;) Voor het echte Japan-gevoel moet het natuurlijk ook een flinke rij zijn!

      /   Beantwoorden  / 
  9. Mithrandir

    Uiteraard, maar toch.. :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.