700.000 DS Lite’s in april

Nintendo heeft op haar officiële site een bericht geplaatst waarin wordt aangekondigd dat ze in april 700.000 exemplaren van de DS Lite gaan uitleveren aan de Japanse markt. Een fikse verhoging ten opzichte van de maand maart waarin er "maar" 550.000 geleverd werden.

Al vanaf het begin van het jaar kampt Nintendo met tekorten in Japan. Er worden zoveel DS’en verkocht dat men het simpelweg niet meer kan bijbenen. Uniek voor een spelcomputer die al meer dan een jaar op de markt is. Het probleem werd nog eens verergerd door productieproblemen met het nieuwe Lite model van de DS. Op allebei de lanceerdagen (eentje voor de witte versie, en een week later eentje voor de twee blauwe versies) stonden er lange rijen voor alle winkels, en inmiddels is het apparaatje overal alweer uitverkocht. Om het niet uit de hand te laten lopen heeft Nintendo zelfs de reclamespotjes voor de DS Lite van de buis afgehaald.

Met deze 700.000 nieuwe exemplaren hoopt Nintendo zo goed en zo kwaad als het gaat aan de enorme vraag te voldoen. Ik schat dat het er nog lang niet voldoende zullen zijn.

Bron: N-Sider
Bericht op Nintendo’s Japanse site: Nintendo.co.jp

Zie ook:
- DS nog succesvoller dan Nintendo had verwacht
- Honderdduizend nieuwe DS-bezitters in een week
- Japanse DS Lite launch vs. Xbox360 launch

Lees ook:Nintendo haalt DS Lite reclames van de Japanse televisie
Lees ook:Honderdduizend nieuwe DS-bezitters in een week
Lees ook:DS Lite wordt snel vies
Lees ook:Vierpuntsdruktoets op de DS Lite niet langer “klikkerig”
Lees ook:Unieke kans: Giratina Origin Forme Nintendo DS Lite in de sterrencatalogus

2 reacties op “700.000 DS Lite’s in april

  1. Oscar Mopperkont

    Als ze er in April al 700.000 kunnen uitleveren dan zou je denken dat een release voor de zomer in de VS en Europa wel mogelijk moet zijn. Op een gegeven moment moet de vraag toch ook in Japan teruglopen?

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    Als ze er iedere maand 700.000 kunnen blijven produceren dan moeten wij ook binnenkort wel aan de beurt komen ja… denk ik. Maar je weet het niet… volgens mij moet je de vraag in Japan ook niet onderschatten.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.