Nog minstens vijf jaar Xbox 360 dankzij Kinect


“It is, in many ways for us, mid-lifecycle. With this new, sleek design and Kinect for Xbox 360 we’ve got at least another five years of this generation, where we continue to offer great experiences for people.”

De Xbox 360 is nu zo’n vijf jaar op de markt (sinds november 2005), en als het aan Microsoft ligt blijven er dankzij de Kinect-camera ook nog minstens vijf jaar nieuwe spellen voor uitkomen. Sony roept al langer dat hun spelcomputers tien jaar mee moeten gaan, maar dit is voor het eerst dat we een vergelijkbaar geluid horen van Microsoft. Ter vergelijking: productie van de eerste Xbox werd destijds al na vier jaar gestaakt om plaats te maken voor de Xbox 360. De vraag is of deze Chris Lewis bedoelde dat Microsoft de 360 blijft verkopen naast een eventuele opvolger, of dat de volgende generatie spelcomputers echt pas over vijf jaar begint. Ik ben een groot voorstander van langere console cycles (met net een E3 zonder nieuwe hardware-aankondigingen achter de rug breekt deze generatie toch al alle records), maar 2015 klinkt nog wel héél ver weg.

[g.forum]

Lees ook:Microsoft voorspelt: voorlopig nog geen nieuwe spelcomputers
Lees ook:Xbox360 enige console die eind dit jaar geld gaat opleveren
Lees ook:Microsoft houdt vast aan 10 miljoen verkochte Xbox360′s voor einde jaar.
Lees ook:Microsoft lanceert Xbox360 Classics label
Lees ook:Xbox360 pas vanaf februari weer fatsoenlijk verkrijgbaar

6 reacties op “Nog minstens vijf jaar Xbox 360 dankzij Kinect

  1. piratus

    ik denk niet dat een console er meteen 5 jaar lang mee door kan gaan door kinect. ik denk eerder een anderhalf uurtje langer.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kikujiro

      *lol*

        /   Beantwoorden  / 
  2. Epke

    Ik vindt het niet zo erg, er zijn nog genoeg spellen die ik nog moet inhalen als ik 18 ben (mag geen 18+ van mijn ouders). Ze moeten eerst maar eens even een stabiele console maken voordat ze met het volgende verder gaan.

      /   Beantwoorden  / 
    1. piratus

      nja, zelf als er een nieuwe console komt blijf ik nog steeds altijd mijn oude spellen spelen. en je kan altijd nog op internet bestellen he?

        /   Beantwoorden  / 
  3. Kikujiro

    Ben wel blij met deze ontwikkeling.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Kars

    Ja het is prima dat ze vinden dat een console langer mee moet gaan, helemaal mee eens. Maar dat ligt wat mij betreft echt niet aan Kinect;) Je krijgt dat ding echt mijn huis niet in:)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.