Mario RPG naar Japanse Virtual Console


Nintendo heeft officieel aangekondigd dat Super Mario RPG deze maand wordt toegevoegd aan de Virtual Console. Voorlopig alleen in Japan, maar zelfs dat is een hoopvol begin voor Europeanen die Mario's eerste echte RPG ook graag een keer zouden spelen.

Legend of the Seven Stars is dan ook een prima RPG met een paar erg komische scenes, al moet het wel gezegd dat Nintendo vier jaar later met Paper Mario een vervolg maakte dat op alle mogelijke manieren een veel beter spel is. Paper Mario durf ik nog steeds iedereen blind aan te bevelen (hij staat nu in het winkelkanaal dus waar wacht je op?), terwijl Mario RPG vooral geschikt is voor Nintendo-fans die geïntereseerd zijn in de oorsprong van een groot meesterwerk.

Zie ook:
- Reminder: niet vergeten Paper Mario te downloaden
- Earthbound krijgt ESRB keuring

[games.blog forum]

Lees ook:Wachten op Super Paper Mario
Lees ook:Super Mario RPG NU te koop in winkelkanaal
Lees ook:Bit.Trip Runner NU in het Winkelkanaal
Lees ook:Paper Mario: Color Splash recensieoverzicht
Lees ook:Mario & Luigi RPG3 komt eraan

5 reacties op “Mario RPG naar Japanse Virtual Console

  1. Jeffrey

    Ben niet erg geïnteresseerd in dit spelletje, maar voor de fans is dit goed nieuws!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Gulzt

    Dit is de saaiste RPG die ik ooit gespeeld heb. Heb vroeger een keer een ROM ervan gedownload om de SNES emulator. Je karakters zijn vanaf het begin af aan overpowered. Vanwege de lollige sfeer hou je het nog wel 5 van de 8 werelden vol, maar dan ontdek je dat er nog minder niveau nodig was om het te halen dan World of Warcraft. Ik vind het zeker geen aanrader.

    De latere Paper Mario’s zijn ook verre van moeilijk te noemen, maar MarioRPG slaat echt alles, dit spel speel je met je ogen dicht.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Kars

    Ik vond hem super. Leuk dat ie naar de virtual console komt, alleen jammer dat ie alleen naar japan komt..

      /   Beantwoorden  / 
  4. erik

    Hm, ik hou juist niet van overdreven moeilijke RPG’s. Vind het bij Mario altijd wel lekker om heerlijk zonder grinden het hele spel te kunnen doorlopen. Vanaf Paper Mario is het ook briljant hoe je dankzij de timed action commands iets actief te ‘spelen’ hebt tijdens gevechten. Die spellen gaan denk ik vooral om het verhaal en om de humor. Echt RPG’s voor mensen die niet van RPG’s houden. (Paper Mario was dan ook mijn introductie met het genre. Sindsdien heb ik ook een paar ‘echte’ RPG’s gespeeld, maar Paper Mario blijft speciaal).

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.