Bit.Trip Runner NU in het Winkelkanaal


Ik voel me een beetje schuldig dat ik dit vrijdag niet heb opgemerkt, vooral omdat het één van de sympathiekste dingen is die NoE recent heeft gedaan. Beter laat dan nooit dan maar: Bit.Trip Runner staat gewoon nu al in het Europese winkelkanaal. Op Bit.Trip Beat moesten we zes weken wachten, Core duurde bijna twee maanden en Void zelfs drie, maar Bit.Trip Runner verscheen op drie dagen na (in ons voordeel) gelijktijdig in Europa en Amerika. Zo kan het dus ook. En nu vasthouden dit ritme voor die laatste twee Bit.Trip-spellen! Na een uurtje spelen durf ik ondertussen al te stellen dat Runner het beste spel uit de serie tot nu toe is. Ik was een beetje bezorgd of Gajin_Games de hypnotiserende gameplay van de eerste drie delen wel zou kunnen vertalen naar een platformspel, maar na een paar minuten was ik alweer in een diepe trance. De kortere levels en de instant restart bij een vergissing maken het bovendien moeilijker dan ooit om de controller weg te leggen. Runner is 200 Wii Points duurder dan de vorige Bit.Trip-spellen, maar voelt dan ook op alle mogelijke manieren groter en ambitieuzer. Als de bovenstaande trailer je aanspreekt: downloaden!

[g.forum]

Lees ook:Het laatste Bit.Trip-spel heet Bit.Trip Flux
Lees ook:Bit.Trip RUNNER interview
Lees ook:Kijken: Bit.Trip RUNNER in actie
Lees ook:Bit.Trip Fate 25 oktober naar Amerika, “binnenkort” naar Europa
Lees ook:Alex Neuse legt uit: de betekenis van de Bit.Trip-serie

4 reacties op “Bit.Trip Runner NU in het Winkelkanaal

  1. Seppe

    Ik had eerst m’n twijfels bij Bit.Trip Runner, maar het valt ongelofelijk goed mee. Bedankt voor de tip! :)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Goed he? Ik heb een paar dagen vastgezeten op ‘odyssey’ (dat ongelooflijk lange level in wereld één), maar nu ik die eindelijk heb verslagen ben ik weer helemaal verslaafd. Heerlijk spel. Ik zit nu bij de eindbaas van wereld 2.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Seppe

        Haha, ik weet precies wat je bedoelt, Erik. Ik denk niet dat ik overdrijf als ik zeg dat ik dat level honderd keer geprobeerd heb voor het eindelijk lukte. Het roept soms frustratie op (vooral wanneer ze springplankjes plaatsen waar je ze eigenlijk niet mag gebruiken etc), maar het blijft een geniaal spel met inderdaad een hoge verslavingsfactor. Dikke aanrader!

          /   Beantwoorden  / 
        1. Erik

          Ik ben nu gearriveerd bij ‘The Gauntlet’, die is nóg erger! Eerst die smalle tunnel met golvende blokjes (dat lukt me ongeveer 50% van de tijd), daarna een ellenlang level en ik ben doodsbang dat het straks eindigt met weer zo’n smalle tunnel. ;) Erg frustrerend, maar tegelijkertijd baal ik omdat ik weet dat het bijna is afgelopen. Lang geleden dat ik zo verslaafd was aan een spel op de Wii.
          .

            /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.