De Cell processor volgens de makers:

Gisteren heeft H. Peter Hofstee, hoofdontwerper van de Cell processor, in Austin, Texas een technische lezing gegeven over zijn ambitieuze nieuwe chip.

"Ik mag dan wel van IBM zijn," begon Hofstee zijn speech, "en er werkten inderdaad ook heel veel andere IBM‘ers mee aan het project. Hij is zelfs ontworpen hier in Austin, op het IBM terrein… maar het was toch echt Sony, en in het bijzonder Ken Kutaragi, die de drijvende kracht achter dit project is geweest.

En hij heeft er ook heel wat geld aan gespendeerd. 400 Miljoen dollar voor een processor, erg veel serieuzer kun je een project als dit niet aanpakken!"

Hofstee merkte verder op, schijnbaar tot zijn eigen verbazing, dat de Cell processor, voor alle rekenkracht die er in verborgen zit, net zo klein is als de hoofdprocessor van de PS2. De chip is geïnspireerd door, en ontworpen voor games, maar… "Ik vind games zeker een interessante toepassing, maar het is voor mij overduidelijk dat Cell niet alleen geschikt is voor games. Er zijn heel veel andere terreinen waarop hij ook uitstekend gebruikt kan worden.

Toen Next-Gen hem confronteerde met John Carmack’s opmerking dat de Cell een "pain in the ass" was om voor te programmeren, was Hofstee niet erg onder de indruk. "Altijd als je verschillende platforms hebt die met elkaar concurreren zullen er mensen zijn die een sterke voorkeur hebben voor één van die platforms boven de ander. Ik weet verder niet zo goed wat ik er over moet zeggen. Hij heeft geen duidelijke redenen genoemd waarom hij er zo over denkt. Ik kreeg een beetje de indruk dat hij gewoon iemand is die liever op PC’s werkt."

Bron: Next-Gen

Klik hier en win een Nintendo DS + Animal Crossing!

Zie ook:
- Playstation3 gaat tussen 499 en 599 Euro kosten
- Sony’s 2006 keynote vergeleken met 2000 keynote
- Sony prikt 8 mei voor E3 persconferentie
- Bekijk hier het Warhawk (PS3) filmpje
- Ratchet & Clank 5 video
- Must See! Bekijk hier het Lair (PS3) filmpje
- Bekijk hier het real time Motorstorm filmpje
- Bekijk hier twee Beowulf (PS3) trailers
- Playstation 3 wordt regiovrij

Lees ook:Microsoft wil volgende GTA als Xbox360 exclusive
Lees ook:De afbladderende verf rond kogelgaten op de PS3
Lees ook:Cell processor niet alleen in Playstation 3
Lees ook:Geen Playstation 3 info, CES toch nog interessant voor de liefhebbers
Lees ook:Beelden van speelbare Warhawk demo

2 reacties op “De Cell processor volgens de makers:

  1. Niels

    Of hij kreeg een dikke smak geld van m$ om dat soort dingen te gaan roepen…

      /   Beantwoorden  / 
  2. PlayStation3

    Och al die loze uitspraken dat de cell moeilijk te programmeren is, zijn allang uit de wereld geholpen. De cell is absoluut niet moeilijk te programmeren het word alleen nog als excuus gebruikt. Sony is heus niet achterlijk.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.