Cell processor niet alleen in Playstation 3

Sony heeft grote plannen met hun nieuwe Cell-processor. In eerste instantie moet de chip, die 400 miljoen dollar heeft gekost om te ontwikkelen, natuurlijk het hart worden van de Playstation 3. Maar Sony’s Kenshi Manabe ziet nog veel meer mogelijkheden. Hij verwacht dat de Cell de nieuwe standaard wordt voor allerlei soorten multimedia apparatuur. "De Cell chip is net zo goed als de Pentium, misschien zelfs wel beter."

Vreemd is het niet dat Sony zo ambitieus is wat betreft hun nieuwe chip. Het bedrijf heeft dit jaar 86 miljoen dollar verlies gedraaid. Als de Cell zichzelf niet gaat terugverdienen zou Sony wel eens serieus in de problemen kunnen komen.
Het succes van de Cell processor hangt voor een groot gedeelte af van de Playstation 3. Op dit moment liggen de productiekosten nog in de honderden dollars per chip. Alleen als de PS3 zeer goed verkoopt zullen die kosten zover afnemen dat echte massaproductie mogelijk wordt. De analisten van de Envisioneering Group verwachtten overigens dat de nieuwe spelcomputer binnen vijf jaar 200 miljoen keer over de toonbank zal gaan (waarvan 12 miljoen in het eerste jaar). Ter vergelijking, de Playstation 2 is "maar" 100 miljoen keer verkocht in vijf jaar tijd. Die voorspelling zou je dus op z’n minst heel erg optimistisch kunnen noemen.

Maar mocht het ooit echt zo ver komen, dan is het toch grappig om te bedenken dat jouw Playstation 3 straks draait op dezelfde chip als waar MRI-scanners, en radar-systemen van de luchtvaart ook hun werk mee moeten doen. Want dat zijn het soort toepassingen waar aan wordt gedacht.

Bron: businessweek.com

Zie ook:
Playstation 3 wordt populair ondanks hoge prijs
Hoe ligt de Playstation 3 controller in de hand?

Lees ook:De Cell processor volgens de makers:
Lees ook:Sony geeft gelimiteerde “lifestyle producten” uit in Japan
Lees ook:Geen Playstation 3 info, CES toch nog interessant voor de liefhebbers
Lees ook:Playstation 3: verschrikkelijk duur om te maken
Lees ook:2005 was beste games-jaar ooit

6 reacties op “Cell processor niet alleen in Playstation 3

  1. Mithrandir

    “De Cell chip is net zo goed als de Pentium, misschien zelfs wel beter.”

    Is dat echt gezegd? Beetje vreemd. De Pentium reeks is nu niet echt een vernieuwende chip-reeks. Waarom zegt hij niet de Cell is revolutionair t.o.v. de Pentium, want dat is het toch ook?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

    Er staat letterlijk:
    “The Cell chip is as good as the Pentium, if not better.”

    Dus ja. Misschien wilde hij gewoon aangeven dat hij Cell in de toekomst net zo’n belangrijke positie in ziet nemen als de Pentium?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Mithrandir

    ja ik las de bron maar toch..rare opmerking. Manager die niet weet waar hij het over heeft :(

      /   Beantwoorden  / 
  4. bladiebla

    GAAAAAP dit is al zo oud als methusalem, De cell is al verkocht aan een fabrikant die computers levert aan medische apparatuur fabrikanten, dit is bevestigd door IBM. En de Cell zal in nog veel meer apparaten komen te zitten, hebben jullie onder een steen geleefd????

      /   Beantwoorden  / 
  5. Mithrandir

    Dit is al eerder gemeld (dat er plannen waren, niks concreets) maar dit laatste interview bied wat meer info over waar Sony met de chip heen wil. Sowieso willen ze dus op grote schaal cell gebruiken in zoveel mogelijk sony apparatuur.

    Het interview is van 14 December dus echt oud is het niet :)

      /   Beantwoorden  / 
  6. Erik

    Er verscheen eergisteren op bijna alle sites die ik ken het bericht dat “Sony wil 200 miljoen Playstation 3′s verkopen.” Met een beetje doorklikken kwam ik al snel op het businessweek artikel terecht, en vond ik Manabe’s uitspraken eigenlijk veel interessanter. Terwijl die bijna nergens vermeld werden. Dat ze het van plan zijn was inderdaad al bekend, maar alle nieuwe details erover lijken mij interessant.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.