Online spelletje: Lesbian Spider-Queens of Mars


Lesbian Spider-Queens of Mars (er is geen woord in die titel dat niet intrigeert) is een simpel 2D arcadespel. Op het eerste gezicht misschien zelfs té simpel, maar omdat het er één is van Anna Anthropy (REDDER, When Pigs Fly) besloot ik toch door te zetten. Ik ben blij dat ik dat deed, want toen het spel na een paar saaie levels het tempo opvoerde werd de slavinnenjacht steeds spannender.

De slavinnenjacht ja. Dat zit zo: jij speelt de kwaadaardige spinnekoningin en aan het begin van het spel komen je slavinnen in opstand. Ze breken uit hun cellen en voor je het weet is je paleis bezet door boze halfnaakte vrouwen (van een paar pixels hoog, het is allemaal niet zo spannend als het klinkt). Kam de veertien verdiepingen van je paleis uit en neem ze één voor één weer gevangen.

Volgens Anna is LSQOM gebaseerd op het obscure arcadespel Wizard of Wor, maar daar had ik zelfs nog nooit van gehoord. “Pac-Man met een lasso” dekt de lading misschien beter. De spinnekoningin schiet voortdurend een laserstraal (eigenlijk een spinnenweb) voor zich uit. Door recht op de slavinnen af te lopen neem je ze gevangen, maar van iedere andere richting pakken zij jou. Het is dus nooit helemaal duidelijk wie wie achtervolgt en dat houdt de spanning erin. Helemaal als de slavinnen na een paar levels sneller worden en het spel escaleert zoals alleen oude arcadespelletjes kunnen escaleren. De laatste vier levels zijn pure chaos die alleen spelers met hele snelle reflexen overleven.

Speel: Lesbian Spider-Queens of Mars

Bekijk alle Online Spelletjes

[g.forum]

Lees ook:Buitenaardse tuinen aanleggen in iPhone-spel Waking Mars
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 58
Lees ook:Het Pokémon Dagboek dag 65: Commandant Mars zegt teveel
Lees ook:Online spelletje: Depict1
Lees ook:Reminder: niet vergeten Paper Mario te downloaden

3 reacties op “Online spelletje: Lesbian Spider-Queens of Mars

  1. Benny

    Wizard of Wor is inderdaad het eerste waar ik aan dacht toen ik het plaatje zag. Spel vroeger vaak op de C64 gedaan met mijn broertje. Zenuwslopende deuntjes zaten daar ook in.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Wow, iemand kent Wizard of Wor. Dat had ik niet verwacht. De geluidseffecten in dit spel vind ik ook behoorlijk zenuwslopend. Misschien als eerbetoon aan Wizards of Wor.

        /   Beantwoorden  / 
  2. simon

    heftig spel!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.