Online spelletje: REDDER


REDDER is het nieuwste spel van Anna Anthropy, die we hier voor het laatst bespraken met When Pigs Fly. Omdat ik hoopte op weer zo’n kort, moeilijk maar zwaarverslavend platformspelletje viel REDDER me in eerste instantie wat tegen. Dit speelt zich af in een grote Metroid-achtige wereld waar een astronaut 27 diamanten moet verzamelen. Weinig actie, veel puzzelen en regelmatig backtracken, daar had ik helemaal geen zin in!

Een beetje gefrustreerd besloot ik na tien minuten doelloos ronddwalen toch maar te doen wat het spel van me verlangde: diamanten verzamelen. Meteen werd alles interessanter. De op het eerste gezicht nogal kale levels blijken toch wel slim in elkaar te zitten. Diamanten liggen steevast op plaatsen waar je ze wel ziet maar net niet kunt bereiken. Het aardige is dat de astronaut tijdens REDDER geen nieuwe vaardigheden leert. Er is dus altijd een manier, al vanaf het begin, om iedere diamant te verzamelen.

Zo halverwege het spel gebeurt er bovendien iets onverwachts. Ik wil het liever niet verklappen, maar omdat de verrassing zich soms pas na een half uur openbaart en ik vrees dat veel spelers voor die tijd afhaken ga ik het toch doen. Lees de onderstaande tekst vooral niet (door hem te selecteren met je muis) als je van plan bent REDDER op eigen kracht uit te spelen. Naarmate je meer diamanten verzamelt verliest je astronaut langzaam zijn verstand. Zowel de graphics als de muziek worden steeds vreemder en maken het spel op het einde haast onspeelbaar. Als je toch doorzet bereikt de astronaut bij de allerlaatste diamant een Zen-achtige staat van bewustzijn. Succes!

Speel: REDDER

Bekijk alle Online Spelletjes

[g.forum]

Lees ook:Online spelletje: Silly Sausage
Lees ook:Eversion is een platformspel met een duister geheim
Lees ook:Amerikaanse Starfy nog steeds vrolijk, maar niet té vrolijk
Lees ook:Online spelletje: Scarygirl
Lees ook:Online spelletje: Switch

4 reacties op “Online spelletje: REDDER

  1. Kars

    uuuhm ok..ligt het aan mij of gedragen de controls zich uitermaaate frustrerend? soms blijft dat gastje naar links of naar rechts lopen terwijl ik allang de toetsen heb losgelaten. Zo kan ik het echt niet spelen..

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kars

      problem solved, heb m in een pop-up geopend;)

        /   Beantwoorden  / 
      1. Erik

        Raar zeg. Je zou denken dat zoiets op een spelletjessite als newgrounds niet mag gebeuren. Fijn dat je het hebt opgelost, maar toch. Ik denk dat veel andere bezoekers het spel meteen gefrustreerd hadden weggeklikt. Daar heb je als maker dan maandenlang voor gewerkt.

          /   Beantwoorden  / 
        1. PINHEAD

          Ja ik had het ook, dus toen heb ik hem ook gefrustreerd weggeklikt…

            /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.