Buitenaardse tuinen aanleggen in iPhone-spel Waking Mars


Okee, dus dit spel heeft een bijzondere sfeer, fraaie graphics én een origineel concept. Het heet Waking Mars en verschijnt morgen voor iPad en iPhone. Je eerste gedachte bij het zien van de trailer is waarschijnlijk “Metroid met een jetpack!” (of als je iets ouder bent “Solar Jetman!”), maar er is meer aan de hand. Terwijl het lijkt alsof de astronaut bezig is om al het leven op Mars uit te roeien, is zijn missie juist om leven te creëren. De “kogels” die hij afvuurt zijn eigenlijk zaadjes waarmee hij exotische en gevaarlijke buitenaardse planten plant. Gevaarlijk voor hem, maar vooral ook voor elkaar.

Het voornaamste doel van het spel is dus om de planten zó te planten dat ze elkaar niet opvreten. Dat is misschien nog wel de grootste verrassing: Waking Mars is geen metroidvania-platformspel, maar een puzzelspel waarin je breekbare ecosystemen opbouwt. Sommige planten mogen absoluut niet naast elkaar groeien, maar anderen helpen elkaar juist. Bijvoorbeeld door water te spuiten of door indringers op afstand te houden met projectielen. Hoe verder je komt, hoe lastiger de planten zich laten combineren, maar dat levert natuurlijk juist de beste puzzels op. Edge beloonde Waking Mars vandaag met een 8.

Sinterklaas, als u dit leest: dit jaar wil ik graag een iPad in mijn schoen.

[g.forum]

Lees ook:Het Pokémon Dagboek dag 65: Commandant Mars zegt teveel
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 85
Lees ook:Sfeervolle indiegame Pode aangekondigd
Lees ook:Zie indiegame Reus in actie
Lees ook:Eerste trailer indiegame Planet Alpha

2 reacties op “Buitenaardse tuinen aanleggen in iPhone-spel Waking Mars

 1. Dennis

  Beste Erik, als ik jou was zou ik wachten tot het op een Android telefoon beschikbaar is. No offense to apple. Maar je kan nauwelijks apps spelen op een apple :D
  Anywayz, game ziet er leuk uit, ik ga hem halen wanneer hij uit is

    /   Beantwoorden  / 
  1. Nik

   Wat een onzinnige reactie, deze app speelt heerlijk weg op de ipad, een dikke aanrader!

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.